POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 15:41 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Impreza będzie na bank. I to taka trzydniowa:)))))
Obrazek

Sovelo

Od: Sob lip 02, 2011 16:03

Post » Czw lip 28, 2011 12:23 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Dzis dostałam wiadomośc od Dzieciaków z pobliskiej miejscowosci. Podobno Peti tam przebywa a nawet sypia w szopce u jednego z Dzieciaków:)) Nie daje się złapac, ucieka. Wysłałam Dzieciakom kilka dodatkowych zdjęć Peti - potwierdziły, ze 100% to jest ONA. (!!!) Dzis po południu tam pojadę. Trzymajcie kciuki. :lol:
Dzieciaki założyły Klub Ratowników Kotki Peti. A ja się wzruszyłam......
Delfinko, czekam na wiadomosci od Ciebie. Trochę mnie nosi z niepokoju.
Obrazek

Sovelo

Post » Czw lip 28, 2011 12:27 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie :ok: :ok: :ok:

A na imprezkę jakby co się piszę :mrgreen:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw lip 28, 2011 12:30 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

:ok: :ok: :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw lip 28, 2011 15:42 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Sovelo pisze:Dzis dostałam wiadomośc od Dzieciaków z pobliskiej miejscowosci. Podobno Peti tam przebywa a nawet sypia w szopce u jednego z Dzieciaków:)) Nie daje się złapac, ucieka. Wysłałam Dzieciakom kilka dodatkowych zdjęć Peti - potwierdziły, ze 100% to jest ONA. (!!!) Dzis po południu tam pojadę. Trzymajcie kciuki. :lol:
Dzieciaki założyły Klub Ratowników Kotki Peti. A ja się wzruszyłam......
Delfinko, czekam na wiadomosci od Ciebie. Trochę mnie nosi z niepokoju.

o matko, co za wiadomość! zaparła mi dech w piersiach! Sovelo ogromniaste :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Może jak się przybunkrowała w szopce to i tą zimę dzięki temu przetrwała?

Koniecznie pisz co i jak jak wrócisz, siedzę tu niespokojnie i myśle o Was!!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw lip 28, 2011 17:06 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

nurmi pisze:o matko, co za wiadomość! zaparła mi dech w piersiach! Sovelo ogromniaste :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Może jak się przybunkrowała w szopce to i tą zimę dzięki temu przetrwała?

Koniecznie pisz co i jak jak wrócisz, siedzę tu niespokojnie i myśle o Was!!

Hm, jestem ostrozna. Juz tyle było "fałszywych alarmów". Strasznie się boję rozczarowania. Nie udało mi się zobaczyc, ale Dzieciaki widziały ją kilkanascie minut temu, jak jadła pozostawioną dla niej szynkę. Tylko dlaczego ona ucieka, jak próbują ją złapac? Peti lubi ludzi..... Dzieciaki noszą przy sobie jej foty w rozmiarze A4 i na tej podtawie dokonują porównan. To dosc wiarygodne,zwłaszcza że dzieciaki maja 11-13 lat ale......... Pytałam o jej cechy charakterystyczne, przerobilismy każdą jej łatkę i plamke na fotkach - zdaniem Dzieciaków to własnie ONA. Podobno wykrada jajka z kurnika należącego do Dziadka jednego z Chłopców. Cóż, to podobne do niej....
.........
.........
Obrazek

Sovelo

Post » Czw lip 28, 2011 21:05 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Sovelo, po tylu miesiącach Peti mogła nabrać podejrzeń do ludzi i zacząć przed nimi uciekać! Nie wiadomo, co się z nią przecież działo, gdzie się błąkała, na jakich ludzi trafiała!
Cudowne dzieciaki, tyle że dzieci to tylko dzieci, zaangażowane, ale mogą nie rozróżniać kotów :( wiem sama, miałam tysiące alarmów od dzieci :(

Ale przecież trzeba sprawdzać wszystkie alarmy, wszystko, bo to może się okazać TEN trop! Sprawdzaj to miejsce koniecznie :)

No i jak zwykle i caly czas :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Pt lip 29, 2011 8:09 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

nurmi pisze:Sovelo, po tylu miesiącach Peti mogła nabrać podejrzeń do ludzi i zacząć przed nimi uciekać! Nie wiadomo, co się z nią przecież działo, gdzie się błąkała, na jakich ludzi trafiała!
Cudowne dzieciaki, tyle że dzieci to tylko dzieci, zaangażowane, ale mogą nie rozróżniać kotów :( wiem sama, miałam tysiące alarmów od dzieci :(

Ale przecież trzeba sprawdzać wszystkie alarmy, wszystko, bo to może się okazać TEN trop! Sprawdzaj to miejsce koniecznie :)

No i jak zwykle i caly czas :ok: :ok: :ok:

Tak, wiem. Róznie mogło byc. Dzieciaki tez bywają rózne. Jedne chcą pomagac zwierzakom a inne.... az nie chcę pisac o tym. Dzis spróbuję znowu JĄ tam namierzyc z pomocą Dzieciaków. Martwi mnie i niepokoi, ze Delfinka nic nie pisze.... :(
Obrazek

Sovelo

Post » Sob lip 30, 2011 17:28 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

i co? wiadomo coś?
:ok: :ok: :ok:

nurmi

Post » Sob lip 30, 2011 17:31 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Sovelo, ja rozmawiałam z babcią i ona nic nie wie. Sama daaawno nie była na działce, ale sąsiedzi i znajomi z Piskórki nie widzieli jej :(

Mam nadzieję, że się odnajdzie!!

ps. a dzieciaki są rozczulające..!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 01, 2011 20:06 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

i co? i jak? jakieś nowe wieści?
:ok: :ok: :ok: :ok:

nurmi

Post » Wto sie 02, 2011 8:59 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Zadnych wiesci..... dzieciaki zabierają sie do łapania kotki, jak przysłowiowy pies do jeża, ja nie mogę za bardzo pomóc.... nie wiem nawet,jak..... ostatnio miałam "fałszywy alarm" dot.Peti i mam doła.... może ktos chce przygarnąc "fałszywego alarma"? Kotka podobna do Peti, miziasta, mruczasta, klei sie do ludzi, widac, ze wychowana w domu. Ładna, biało-szara, puchata, wygląda na zdrową. Gdyby ktos byl zainteresowany, prosze o kontakt. Kotka jest w Gabryelinie u pani, ktora nie moze jej zatrzymac ze względu na alergię dziecka.
Smutno mi.
Dół totalny.
Obrazek

Sovelo

Post » Wto sie 02, 2011 20:12 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Kochana, trzeba wierzyć, nie wolno się poddawać! Trzeba szukać, trzeba.. trzeba!!
Tylko dzięki naszej wytrwałości można odnaleźc kota! Jak Ty się poddasz, to już nic się nie wydarzy...

Choć ciężko (znam to uczucie doskonale jeszcze sprzed miesiąca), ale trzeba!

Odgoń dół :) Trzeba wierzyć i szukać!

Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:

nurmi

Post » Wto sie 02, 2011 20:20 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Sovelo pisze:Zadnych wiesci..... dzieciaki zabierają sie do łapania kotki, jak przysłowiowy pies do jeża, ja nie mogę za bardzo pomóc.... nie wiem nawet,jak.....

Pożycz klatkę łapkę i zastaw ją w miejscu wskazanym przez dzieci, no i pilnuj.
Bardzo często jest tak, ze uciekinier nie daje się złapać nawet włascicielowi, a co dopiero obcym osobom.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro sie 03, 2011 8:03 Re: POMÓŻCIE ODNALEZĆ PETI!!!!! (okolice Zalesia Górnego)

Klatka -łapka... skąd pozyczyć? :(
Obrazek

Sovelo

[poprzednia][następna]