Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 21:30 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Moje 2 starsze znajome /siostry/ miały działke
wlasnie w Brwinowie naprzeciw cmentarza.
Jezdziłam kilkakrotnie z tymi paniami karmić te kociny.
Ich domek był przystosowany do mieszkania w nim kotów.
Wiem, że one były prześladowane przez działkowców za karmienie.
Niestety to było 7 lat temu , panie już nie żyja.
Koty na dzialkach wtedy były bardzo tępione i trute.

Może ktoś mieszka bliżej Brwinowa i by podjechał
do Urzędu Miasta i opisał sytuacje kotów
może pomogą ze sterylkami i karmą. Choć wątpie.
Biedne te kociny. :(

Fleur , dzięki Ci, że zrobiłaś kocinom taką uczte jedzeniową. :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw sie 11, 2011 22:17 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

:evil: :evil:
co za "ludzie"! Dzialkowcy, zwlykle medy nie dzialkowcy. Wytruc, wybic, ludzi z sercem zaszczuc :evil: Mama nadzieje, ze za takie sk...two los im kiedys pieknie odplaci. Czego szczerze zycze tym "panstwu".
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw sie 11, 2011 22:18 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Zrobiłam mniejszy banerek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h5f65][img]http://tiny.pl/h5f6j[/img][/url]
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw sie 11, 2011 22:19 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

uh, bledow narobilam, bo krew mnie zalala po przeczytaniu postu powyzej :?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw sie 11, 2011 22:33 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fleur , jak będe się lepiej czuła to bym
porobiła za kierowce, żebyś nie dziwgała tych klatek do Koterii
Tylko to jest daleko ode mnie i będzie kłopot z forsą na benzyne :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt sie 12, 2011 1:59 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fleur, dzięki, że tam pojechałaś, obadałaś sytucję,
nakarmiłaś... Jak zwykle mi imponujesz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będę mogła dorzucić parę groszy pod koniec miesiąca.
Pomóc w dźwiganiu klatek mogę niestety tylko w weekend,
bo pracuję do 18tej w tygodniu, gdybym się przydała w weekend,
dajcie znac.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt sie 12, 2011 9:39 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

podrzucę :!:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sie 12, 2011 9:57 Re: Brwinów-cmentarz/pod W-wą-stado b.chorych kociąt,bez oczu!

Fleur pisze:XAgaX, czy Ty masz klatkę łapkę? myślałam o Koterii - z cmentarza nie jest daleko na dworzec. myślę, że byłoby realne złapać na łapkę starszaki i pociągiem do wschodniej, stamtąd jakoś do Koterii?... i ja się nie znam na KK :(

nie mam :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 12, 2011 11:10 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Bardzo potrzebna pomoc
ktoś się przyłączy?

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 11:23 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Anna Rylska pisze:Bardzo potrzebna pomoc
ktoś się przyłączy?

obawiam się, że bez zbiórki na karmę, ew. kastracje (choć tu zaangażowałabym Koterię) oraz znalezienia osoby która podejmie się dokarmiania i podawania Promona do czasu kastracji się nie obejdzie :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt sie 12, 2011 11:44 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

powiem tak, dojeżdżać bym mogła ale nie codziennie - to 2 stacje pociągiem ALE mnie na to po prostu nie stać, karmy dla swoich tez mam jak na lekarstwo, wydzielam i kombinuję, leków nie mam żadnych, wszystko idzie na bieżąco i ciągle brakuje

budki (z pomocą przy zakupie materiałów) też dałabym radę zrobić

bardzo prosimy niech się ktoś zlituje i pomoże, tam jest masa kociąt, chorych kociąt!

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 12:08 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

słuchajcie, jest szansa na możliwość pomocy.
wyglądałoby to tak, że maluchy znalazłyby dach nad głową i wsparcie weta na czas przeleczenia - w Milanówku (nie jest to jednak jeszcze pewne).
żeby to urzeczywistnić, potrzebne by były osoby, które mogłyby zaglądać do nich choćby po to, żeby im zakroplić oko. ja może dałabym radę wpaść ok. 2 razy w tygodniu, przydałby się jeszcze ktoś, może ktoś z Pruszkowa?....
no i zrobilibyśmy zbiórkę kasy na leki i karmę.

czy ktoś jeszcze pomoże? wtedy Dobra Osoba mogłaby przygotowywać grunt w schronisku...
mam nadzieję, że się jeszcze odezwie we własnej osobie, bo mieliśmy problemy gsmowe żeby się dogadać.
Ostatnio edytowano Pt sie 12, 2011 17:03 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt sie 12, 2011 12:17 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fizycznie nie pomogę, bo mieszkam kilkaset km od Was, ale parę groszy wyskrobie jak podacie namiary na kogo przelew. Kobiety jesteście WIELKIE. Trzymam :ok: za pomyślność akcji.

Łatulka

Od: Wto lip 26, 2011 15:23

Post » Pt sie 12, 2011 12:22 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

wielkie dzięki!
kto zrobi zbiórkę? mogę użyczyć swojego konta, tym samym stanę się specjalistką od cmentarzy :>

słuchajcie, czy ktoś wie, od kogo można pożyczyć klatkę łapkę w okolicach?n choćby jutro! np. w Pruszkowie byłoby idealnie.
XAgaX - jeśli klatka się znajdzie, możemy się umówić już na poniedziałek na łapanie dużych? myślisz, że jest to realne? ja nigdy nie łapałam, nigdy też nie korzystałam z Koterii. chciałabym jak najszybciej, bo ten tydzień nie mam jeszcze kursu i mogę działać do soboty. mój TŻ pomoże także.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt sie 12, 2011 12:24 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fleur pisze:wielkie dzięki!
kto zrobi zbiórkę? mogę użyczyć swojego konta, tym samym stanę się specjalistką od cmentarzy :>

słuchajcie, czy ktoś wie, od kogo można pożyczyć klatkę łapkę w okolicach?n choćby jutro! np. w Pruszkowie byłoby idealnie.
XAgaX - jeśli klatka się znajdzie, możemy się umówić już na poniedziałek na łapanie dużych? myślisz, że jest to realne? ja nigdy nie łapałam, nigdy też nie korzystałam z Koterii. chciałabym jak najszybciej, bo ten tydzień nie mam jeszcze kursu i mogę działać do soboty. mój TŻ pomoże także.

na wtorek najwcześniej - w pon. odbieram Marcina z dworca...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]