Witam!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 11, 2004 16:59 do Marleny

Bardzo dziekuje za zaproszenie! :D Nie chcemy robic klopotu, ale jesli krzesel starczy :D mozemy wpasc wiosna na chwileczke w celu nawiazania " stosunkow dyplomatycznych" i wymiziania kociursiow!
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Od: Wto lut 10, 2004 14:15

Post » Śro lut 11, 2004 17:05

oj! Przepraszam - napisalam "kociursiow" , a u Was jest jedna kotka - Ella - a moze sie myle i jest jednak wiecej? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Post » Śro lut 11, 2004 17:17

Na razie jest tylko Ella, ale po zapisaniu sie do forum, to marzy mi sie juz drugi kot. W dodatku marzy mi sie turecki van (gdybym tylko byla w Polsce, to bym wziela tego duzego grubego bialo-rudego kocura z ogloszenia, gdyby :placz: ). Moj maz twierdzi ze norweskie i nic wiecej, w kazdym razie nie zapiera sie rekami i nogami przed drugim kotem. Mamy taka cicha umowe, ze za kilka lat po skonczeniu doktoratu nie wracamy do Polski tylko zostajemy pod warunkiem, ze ja bede mogla zalozyc hodowle.

Przy okazji chcialabym powiedziec wszystkim forumowiczom, ze wczesniej myslalam, ze wiecej niz jeden kota w domu nie mozna miec, no bo jak, ale teraz wiem, ze kotow w domu to sie ma w sam raz :-)

A co do krzesel, to jakies szesc kupimy od razu, chocby skladane :-)

A Ella chyba sie ucieszy z miziania, chociaz to kotka ktora za bardzo nie lubi byc brana na rece, dzien po dniu staram sie trzymac ja coraz dluzej. Ale za to jak spi, to tylko przy ludziach, chocby przy nodze sie polozy, ale lepiej przed monitorem :-)
Pozdrowienia
Marlena, Alice, Santuzza, Altair

Marlena

Od: Pon lut 02, 2004 9:19

Post » Śro lut 11, 2004 17:23

Marleno, moje koty sa rasy specjalnej salonowej :wink:
Ale jesli tylko ta rasa dostapi zaszczytu uczestniczenia w wystawach, to kokardy zawiaze na ogonach, i polecim na Szczecin :wink: :lol:

Ålesund lezy faktycznie na 7-miu wysepkach, polaczonych mostami.
Bardzo romantycznie, i sztywny wiatr gwizdze ze wszystkich stron przez rok caly :lol:
Ale poza tym jest tu pieknie :D
(Padmiszonku, slyszysz? Ciepla kufajka, i przygoda przygoda, kazdej chwili szkoda... :lol: )

Lund znam z fotek znajomych, ktorzy bywaja tam czesto.
Urocze miejsce :D

Ella jest przesliczna :love:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Śro lut 11, 2004 18:06

Anutkas,
witam z Drakulą :D

Marleno, nie wiedziałam, że jest koteczka
o moim imieniu :lol: I też norweżka, jak mój kocur :D
A ja jestem z Poznania.

Pozdrawiam serdecznie, Ella.
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Śro lut 11, 2004 19:24

Ja tez jestem zakochana w kotach norweskich lesnych i ostatnio wlasnie marzylam o takim kociursiu, ale ... " nadarzyl sie" Szuszek ( potrzebny mu byl ktos kto go przygarnie) i nie moglam mu sie oprzec :D . Od dziecinstwa mialam koty szlachetnej rasy dachowej i nigdy nie narzekalam :) - teraz tez nie. Gdybym jeszcze miala pewnosc, ze zostaniemy tu jeszcze pare lat pewno bym sobie nie odmowila jeszcze jednego kota dla towarzystwa dla Szuszy ( i siebie, i siebie! :D ), ale niestety takiej pewnosci nie mam. A przeprowadzka ( byc moze na drugi koniec Europy) z trojka dzieci i dwoma kotami raczej mnie przerasta. Musze wiec poczekac na lepsze ( czyt. bardziej stabilne) czasy.
A co do Szuszy to tez nie lubi brania na rece- wytrzymuje tam chwile ( z czystej uprzejmosci - tak sadze), a potem daje do zrozumienia, ze chce juz sobie pojsc. Za to przychodzi do mnie na kolana, albo kladzie mi sie na piersi jak leze, spi w nocy ze starsza corka i uwielbia byc glaskany, drapany, miziany od czubka rozowego noska do konca ogonka, ze szczegolnym uwzglednieniem brzunia!
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Post » Śro lut 11, 2004 19:27

A u nas w Lund ( choc nie na wysepkach) tez potrafi niezle duc, nieprawdaz? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Post » Śro lut 11, 2004 20:13

Paryz wita kolejna Skandynawke!
Inka pisze:Ålesund lezy faktycznie na 7-miu wysepkach, polaczonych mostami.
Bardzo romantycznie, i sztywny wiatr gwizdze ze wszystkich stron przez rok caly :lol:

No to wreszcie juz wiem skad ta czapka na glowie literki "A" :)
Obrazek

Kubusiowy

Od: Sob lut 07, 2004 13:09

Post » Śro lut 11, 2004 22:50

Kubusiowy pisze:Paryz wita kolejna Skandynawke!
Inka pisze:Ålesund lezy faktycznie na 7-miu wysepkach, polaczonych mostami.

No to wreszcie juz wiem skad ta czapka na glowie literki "A" :)

Noooo, i widzisz, jak ja podwiewa....? :lol: :lol:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Czw lut 12, 2004 11:53

Ojej, ja tu w koncu poznanie szczesliwym trafem kogos z Polski w Lund, a ten ktos moze sie wyprowadzic :-(
W Lund tez niezle wieje, w samym miasteczku to troche mniej bo zabudowania, ale ja mieszkam jeszcze 15 km od Lund na takim wygwizdowie, ze jak zawieje, to slychac jak wiatraki chodza, a mamy widok na takie dwa duze elektryczne wiatraki.

Co do Elli, to juz zauwazylam ze jest ktos o tym imieniu z Poznania i ma takiego przeslicznego norwega. Czy Drakula ma kolor zwany srebrzystym?

Glaski dla kotkow
Pozdrowienia

Marlena

Post » Czw lut 12, 2004 14:48

Marleno! - nie martw sie, ze mozemy wyjechac ( wciaz mam jeszcze nadzieje, ze uda nam sie zostac) -nawet gdyby - w Lund jest wielu Polakow i niektorzy :D bardzo fajni. Np. moja tutejsza przyjaciolka i jej maz ( wet zreszta). Oboje, rzecz jasna, zbzikowani na punkcie zwierzat - w Polsce mieli dom pelen kotow i psa - pieknego bernenczyka, ktorego udalo im sie tu sciagnac. Jesli spotkamy sie na wiosne, poznam Was z Nimi.Bedziecie miec " zaplecze" kociolubne pod reka!
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Post » Czw lut 12, 2004 15:10

O super! Ostatnio bylam u veta i ten jakos nie przypadl mi do gustu :roll:
Ja tez mam nadzieje,ze zostaniecie :-)
A jak zrobimy kiedys zjazd kociolubow z Lund, to widze, ze juz nie tylko ja i Ty bedziemy :-)
Pozdrowienia

Marlena

Post » Czw lut 12, 2004 17:01

Pewno! Polski przyczolek w Lund trzyma sie mocno! W jednosci sila :D !
Jak dobrze pojdzie to maz kolezanki bedzie tu legalnie pracowal ( juz jest na prostej drodze do tego ), wiec opieke dla kociursiow mamy zapewniona ( juz teraz roztacza ja nad Szuszandrem i okolicznymi kotami to i twojej Elli jej nie odmowi :wink: ), ze juz nie wspomne o tym ze sa to nadzwyczaj sympatyczni ludzie.
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

Post » Czw lut 12, 2004 18:21

Marlena pisze:Co do Elli, to juz zauwazylam ze jest ktos o tym imieniu z Poznania i ma takiego przeslicznego norwega. Czy Drakula ma kolor zwany srebrzystym?

Marleno,
Drakula jest czarnym dymnym kocoorem,
:arrow: srebrzystym, ale gładkim :D
Pozdrawiamy całą szwedzką i norweską ekipę :D Ella i Drakula.
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Czw lut 12, 2004 19:11

Och!!!Az mi dech zaparlo jak obejrzalam sobie zdjecia twojego " wampirka"!- co za wspaniala kocia wysokosc w oszalamiajacym futrze!
Pozdrawiam serdecznie hrabiego i jego wlascicielke!
Obrazek Obrazek Obrazek
-A.

anutkas

[poprzednia][następna]