Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-41 kotów-Bydgoszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 21:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:
Marcelibu pisze:Chciałam się odnieść do sprawy dot. urzędu skarbowego - nie dotyczyło to tylko mirka_t tylko większości osób otrzymujących pomoc z forum i spoza. Niestety, ale tak jest... :(

Marcelibu, czy w ciągu ostatnich pięciu lat przekazałaś jednej osobie z forum albo spoza niego kwotę przekraczającą 4902 złote?
Nie? To możesz spać spokojnie :ok:

Podana przez Ciebie kwota dotyczy osoby obdarowanej, nie darczyńcy.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 30, 2011 21:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Femka możesz się obawiać. Nie moją sprawą są Twoje obawy. Darczyńca to ktoś to łoży na dany cel i nie żąda w zamian uległości. Anulka111 okazała się być wredną osobą a nie darczyńcą. W dodatku kilka osób (Ty się do nich zaliczasz) co chwila chce zaglądać mi do kieszeni, więc o co chodzi. Pokazałam fragment kieszeni a Ty się nie cieszysz.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro mar 30, 2011 21:29 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
pixie65 pisze:
Marcelibu pisze:Chciałam się odnieść do sprawy dot. urzędu skarbowego - nie dotyczyło to tylko mirka_t tylko większości osób otrzymujących pomoc z forum i spoza. Niestety, ale tak jest... :(

Marcelibu, czy w ciągu ostatnich pięciu lat przekazałaś jednej osobie z forum albo spoza niego kwotę przekraczającą 4902 złote?

Ale z tego, co czytałam, darowizny się nie kumulują. Czyli od jednej osoby można dostać w roku około 4 tysięcy.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Śro mar 30, 2011 21:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

kota7 pisze:Ale z tego, co czytałam, darowizny się nie kumulują. Czyli od jednej osoby można dostać w roku około 4 tysięcy.

Nie w roku, w przeciągu 5 lat. pixie65 ma rację.
Obrazek

MariaD

Post » Śro mar 30, 2011 21:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
pixie65 pisze:

Marcelibu troszczy się o tych obdarowanych właśnie.
Więc jeśli nikomu nie podarowała kwoty wyższej niż wymieniona - nie musi się o nich martwić.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 30, 2011 21:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
kota7 pisze:Ale z tego, co czytałam, darowizny się nie kumulują. Czyli od jednej osoby można dostać w roku około 4 tysięcy.

Nie w roku, w przeciągu 5 lat. pixie65 ma rację.

A widzisz, tych pięciu lat nie dojrzałam jakoś mi się utrwaliło, ze rok.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Śro mar 30, 2011 21:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Jek pisze: Ja niczego nie zakładam - po prostu miałam i mam :!: coraz większe wątpliwości co do pobudek Mirki i osób jej przyklaskujących. A wątpliwości co finansów powstały m.in. poprzez postawę Mirki, odrzucającą bez konkretnych argumentów finansowanie bezpośrednio na konto lecznicy.
Zbyt natarczywie kierowała mnie do konta Vivy. Więc się tam skierowałam :twisted: A to pociągnęło mnie dalej - koty.sos. też zapowiadają się ciekawie. (...)

"Ja", ... "miałam i mam" ...

Ja rownież, tak samo ... w stosunku do Twojej osoby, plus to co wcześniej napisałam. Przecież myśleć i wyciągąć wnioski mamy takie samo prawo.

Jek pisze: (...) Nie znasz mnie, oceniasz moje pobudki i obrażasz. Właściwie próbujesz obrazić.
I dla twojej wiadomości - żeby twoje wypowiedzi mogły mnie zaboleć, spowodować że czułabym się jak piszesz - skrzywdzona i obrażona - musiałabyś być dla mnie kimś ważnym. Jesteś? :wink: Bo może mi umknęło....
A może stosujesz swoiste przeniesienie swoich reakcji/odczuć/emocji na moją skromną osobę? :wink:

Przecież napisałam wyraźnie, że Cię nie znam (i całe szczęście), a moje odczucia biorą się z treści Twoich wpisów na miau.
Czytając to, co wypisujesz o Mirce i innych, którzy protestują przeciwko takim atakom, mam uzasadnione wątpliwości czy Ty w ogóle wiesz co znaczy "kogoś obrażać".

A tak przy okazji ... mam wielkie szczęście, że nie jestem dla Ciebie nikim ważnym, bo dla mnie byłabyto wątpliwa pyjemność.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 30, 2011 21:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Zliczyłam darowizny anulka111, niezłą kwotę będziecie musiały jej zwrócić. Już robicie składkę czy polecą bazarki? 8)
Obrazek

MariaD

Post » Śro mar 30, 2011 21:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:
Aquos pisze:dalia priorytetem jest spłata anulka111 może przestanie w końcu klepać jaka ona była dobra i wspierała

błąd - priorytetem jest zdrowie kotów
Anulka nie zając nie ucieknie

Skąd wiesz, że nie ucieknie

skonsultowałaś to z Anulka111 - jeżeli tak powinnaś jeszcze sprawdzić, bo może okazać się , że czegoś nie pamięta - TOBIE SIĘ ZDARZYŁO MOŻE I JEJ się przdażyć

JA MYŚLĘ. ŻE ANULKA111 NA WSZELKI WYPADEK WOLI NIE PRZYJMOWAĆ ZWROTU KASY,

przecież każdy może znowu zmienić zdanie :mrgreen: lub zapomieć
Obrazek

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Śro mar 30, 2011 21:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Zliczyłam darowizny anulka111, niezłą kwotę będziecie musiały jej zwrócić. Już robicie składkę czy polecą bazarki? 8)

No właśnie tam były też bazarki, więc anulka111 powinna oddać fanty.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro mar 30, 2011 21:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Femka możesz się obawiać. Nie moją sprawą są Twoje obawy. Darczyńca to ktoś to łoży na dany cel i nie żąda w zamian uległości. Anulka111 okazała się być wredną osobą a nie darczyńcą. W dodatku kilka osób (Ty się do nich zaliczasz) co chwila chce zaglądać mi do kieszeni, więc o co chodzi. Pokazałam fragment kieszeni a Ty się nie cieszysz.

współczuję Twoim darczyńcom, wszystko. Tak źle chyba nikt nie potraktował wpłacających, jak zrobiłaś to Ty. Tak lekceważąco. I nie ma znaczenia, że anulka111 jest z jakiegoś chórku.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro mar 30, 2011 21:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Femka ocenę pozostaw darczyńcom. Ty do nich nie należysz a wręcz przeciwnie, bo nie raz próbowałaś "prać mózgi" darczyńców. Teraz też tego próbujesz.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro mar 30, 2011 21:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

ja nic nie próbuję.
zastanawiam się, jak bardzo możesz na nich napluć, żeby pokornie płacili dalej.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro mar 30, 2011 21:49 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Dochodzę do wniosku, że wpłaty datków na konto fundacji to najlepsze rozwiązanie. Wszystko jest jawne. Każda wpłata upubliczniona i nikt nie może powiedzieć, że źle potraktowałam darczyńcę publikując otrzymane od niego wpłaty.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro mar 30, 2011 21:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Kto zarządza kontem kotysos?
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]