KALISZ, WRO - Morfinka już w Domu ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 14:31 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Uwaga - mamy ofertę DT! Od Dagmary z Kalisza - wielkie dzięki :)
Ja będę pomagał finansowo, a jeśli zabraknie to mam nadzieję, ktoś tutaj jeszcze się dorzuci...

Poczekamy dzisiaj do końca dnia, bo może ktoś z Wrocławia się znajdzie, byłoby dużo łatwiej i lżej dla kotki bez podróży.
A jeśli się nie uda, to na jutro będziemy organizować zabranie kotki ze schroniska i zawiozę ją do Kalisza.

Będę jechał z koleżanką więc jeszcze 1 miejsce wolne - jakby ktoś chciał się dołączyć, wesprzeć doświadczeniem i humorem - zapraszam :)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro mar 30, 2011 14:33 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Ten mocznik to wcale nie musi być kwestia chorych nerek (tym bardziej, że kreatynina w normie). Może kicia jest tak mocno odwodniona?
Za mało mamy danych...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro mar 30, 2011 14:33 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

OJEJ Dagmara-olga???
kciuki wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 30, 2011 14:34 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

magdaradek pisze:OJEJ Dagmara-olga???
kciuki wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Też tak podejrzewam :D choć... :)
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 14:36 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 30, 2011 14:34 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Zęby - niejedzenie. A potem to juz to co najsłabsze w kolejce.
Nie wyciągam tak dalekich wniosków. Skupilam sie na początku - znaczy na niejedzeniu i dlaczego. A że dopiero co przezywałam podobny przypadek to sygnalizuje prosta potrzebę sprawdzenia.
Znajomy kiedys chodził przez 2 tygodnie do kliniki, przepisywali przerózne leki i zabiegi. Kiedy kot juz słaniał sie na nogach zdecydowali sie pójść do naszego weta. Kot niestety nie był juz do uratowania, niemal nie miał języka, potworne nadżerki. A przeciez był leczony w klinice:(
Dlatego o tym piszę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 30, 2011 14:35 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

sunicram pisze:Uwaga - mamy ofertę DT! Od Dagmary z Kalisza - wielkie dzięki :)

Jeśli to TA Dagmara z Kalisza, to kicia będzie miała najlepszy DT na świecie :D :D :D

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 30, 2011 14:35 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Tak jest :)

Ja też myślę i mam mocne przeczucie, że kotce nie dolega nic poważnego. I pod dobrą opieką może szybko dojść do siebie. Może wystarczy zmniejszyć stres i dać miłość... jak zawsze.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro mar 30, 2011 14:36 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

za koteczkę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro mar 30, 2011 14:37 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Bazyliszkowa zmień jak coś tytuł na FB wieczorem dopiero :) i nie piszczcie w wydarzeniu że jest dt bo może faktycznie znajdzie się bliżej
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 14:38 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Śro mar 30, 2011 14:37 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Lidka - na nadżerki CUDA działa srebro koloidalne. Smarti leczyła Promyka którego wyrwała zza TM (trutka na szczuty zaprawiona kretem - masakra z przełyku, ciągłe krwotoki, śpiączka farmakologiczna). Weci nie mogli uwierzyć, że tak szybko się zagoiło (jak już był oczywiście stabilny i nie miał krwotoków).

Daga :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 30, 2011 14:38 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

CatAngel pisze:Bazyliszkowa zmień jak coś tytuł na FB wieczorem dopiero :)

Ok, nie będę się spieszyć, tym bardziej, że musze na trochę zniknąć sprzed kompa.

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 30, 2011 14:38 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Kciuki za Kicie!

Kreatynina jest w miare OK, nerki nie są zniszczone. Szybka opieka pod kątem obniżenia mocznia powinna pomóc.
Wazny jest czas! Trzeba działać szybko, żeby obniżyć mocznik.
Nasza Tekla ma podobne wyniki i doskonale funkcjonuje. Ważne żeby nie dopuścic do podwyższenia poziomu mocznika

Moc kciuków!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro mar 30, 2011 14:39 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Bazyliszkowa pisze:
CatAngel pisze:Bazyliszkowa zmień jak coś tytuł na FB wieczorem dopiero :)

Ok, nie będę się spieszyć, tym bardziej, że musze na trochę zniknąć sprzed kompa.

Ja idę :) mam dość :( wrażeń na dzisiaj :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za kicie :ryk:

CatAngel

Post » Śro mar 30, 2011 14:49 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Kciuki za zdrowie kotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: . Dobrze,że jest już jedna propozycja DT :kotek: Poudostępniam jeszcze dzisiaj na FB , może zauważy to ktoś z Wrocławia lub okolic.
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Śro mar 30, 2011 14:56 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Bazyliszkowa pisze:Ten mocznik to wcale nie musi być kwestia chorych nerek (tym bardziej, że kreatynina w normie). Może kicia jest tak mocno odwodniona?
Za mało mamy danych...

tak właśnie - odwodnienie - jak pisałam, szczególnie, że hemoglobina wyżej.
Niejedzenie a raczej brak płynów = odwodnienie i może być efekt w postaci podwyższenia wartości tych parametrów.
Wątroba wygląda ok a to bez jedzenia może się sypnąć.... nerki też...
czy się ślini? Jeśli tak - to najpewniej stan zapalny w pyszczku - to tak bez zaglądania można stwierdzić z dużą dozą pewności.
Może zęby, może dziąsła itp.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]