*Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 20:26 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Jeszcze sobie pozwolę, pozwolicie ;)

Bajkowe kolczyki ręcznie robione
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt cze 17, 2011 11:30 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Od wczorajszego wieczoru jesteśmy w komplecie - przywieźliśmy Freje z TŻtowego mieszkania. Jednym słowem: wszystko bdb. Wielkich walk nie ma, reszta przyjdzie z czasem. Wielkie Zapoznanie wyglądało następująco: Frejka byla już po długim spacerze po mieszkaniu, kiedy wypuściliśmy z kuchni chłopaków. Od razu próbowali podejść nos-w-nos - tu Frejka postawiła ich do pionu syczeniem. Krótko i ostrzegawczo: “trzymaj się na dystans". Chłopaki mocno zaskoczeni i co jakiś czas znowu próbują, ona zaś pozostaje nieczuła na ich uroki ;) Bezustannie też wszyscy się nawzajem obserwują. Frejka jednocześnie zwiedza dom; cieszę się, że nie zaszyła się w żadnym ciemnym kącie. Na czas pracy odizolowałam ją dziś w pokoju, niech sobie wszyscy odpoczną i spokojnie odeśpią pełna wrażeń noc ;-)

Aha, po dwóch dniach w TŻtowym mieszkaniu Freja leżała już rozmruczana na stole i podchodziła do nas bez większego strachu, mieliśmy więc próbkę szybkiego przystosowania do nowych warunków. U mnie znowu nabrała dystansu, musi się oswoić i z miejscem i z kotami - potrwa to pewnie odrobinę dłużej.

Wikulec

Od: Śro sie 16, 2006 15:49

Post » Pon cze 20, 2011 21:48 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Wszystko u nas dobrze, zadomowianie trwa. Wracamy - witają nas już wszystkie trzy koty :) Napełniamy mieseczki - to samo. Freja pokazuje radość na nasz widok i za każdym razem strasznie mnie to rozczula. Głaski na razie tylko pojedyncze, ale jest też radosne pomiaukiwanie i ocieranie. A dziś na króciutką chwilę Frejak pokazał brzuszek :D Bazyl i Top traktowani nadal z dystansem, ale jawnej wrogości (prawie) brak.

Wikulec

Post » Pon cze 20, 2011 22:04 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Pięknie :D :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto cze 21, 2011 7:41 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Wiedziałam, ja wiedziałam, że jej domu trzeba. Nic więcej, domu po prostu...

Wikulec dzięki, dzięki, dzięki!
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 22, 2011 8:37 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

To my możemy dziękować, że takiego kota fajnego mamy:-)
Z postępów: Freja przyszła do nas dziś w nocy i spała w nogach łóżka. Jestem z niej bardzo dumna, bo poprzednie noce spędzała albo w szafie, albo gdzieś wysoko, w niedostępnym miejscu. Bez zmian pozostało to, że przechodząc koło grzecznie leżącego kotecka można zarobić łapką - za niewinność;)

Wikulec

Post » Śro cze 22, 2011 8:40 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Ona ma chyba jakieś wynaturzone chęci karania nawet bez przewinienia :roll:
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 22, 2011 18:13 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

A może to tylko chęć zaczepienia, w celu zwrócenia na siebie uwagi? A może jej to radochę sprawia :roll:
Mój Kmicic np niezmiennie od 14 lat, co rano gryzie nas po pośladkach, jak zmierzamy do łazienki. Ot siedzi na skrzyni w przedpokoju i czyha na zaspanych dużych :wink: I strasznie się cieszy jak mu się uda :wink: My mniej :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw cze 23, 2011 10:06 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Heh, mnie sie zdaje, ze to troche charakterrrrek przemawia, a troche przyzwyczajanie, ze 'czujnym trzeba byc' i profilaktycznie ustawic reszte towarzystwa.

Wczoraj mielismy regres - moja wspollokatorka wrocila z urlopu... Pojawienie sie kolejnej osoby bardzo Freje zdenerwowalo. Wrocila do stanu z samego poczatku, z chowaniem sie pod lozkiem i syczeniem wlacznie. Kiedy juz wyszla, odbywalo sie wsciekle warczenie na Dominike, kota byla tez gotowa do lapoczynow i lepiej bylo nie przechodzic zbyt blisko. Ona ma BARDZO wymowna mimike - wysuwa brode do przodu, mruzy oczy i widac po pyszczku, ze jest Strasznie Zla. Zaczynamy wiec znowu troche od poczatku... Zamowie chyba feliwaya, na okolicznosc ewentualnych gosci kiedys w domu - bo mi ich zje zywcem - a sama okrutnie sie nastresuje :roll:

Wikulec

Post » Sob cze 25, 2011 21:13 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Wydaje się, że oprócz ciekawego charakterrrku, Freja nie lubi też zmian. Jakichkolwiek.

Ale myślę, że z czasem wszystko się ułoży. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt gru 30, 2011 2:13 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Chwilę nas nie było - a niedawno minęło pół roku, od kiedy Freja mieszka we Wrocławiu. Z tej okazji - i z okazji zbliżającego się Nowego Roku - życzę Wszystkim Zaglądającym szczęścia i zadowolenia z życia. I dziękuję kochanym Opolankom jeszczer raz, że znalazły nam Freję/Freji nas!

A w prezencie for parę. Freji, która swoich ludzi nie boi się już prawie wcale, z innymi kotami czasem się gania, ale raczej żyje w komitywie, a głaskana czasem nawet przymruży oczka z zadowolenia. Po czym orientuje się, co tu się wyprawia i sprawia wrażenie lekko zakłopotanej ;-) A innym razem machnie łapą, ale tak jakoś od niechcenia.

Zdjęcie nr 3 - z odkrytym brzuchem - jest dzisiejsze. Takie pozy to ciągle jeszcze nie codzienność, ale powoli - powolutku - Frejak przełamuje kolejne lęki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy!

Wikulec

Post » Pt gru 30, 2011 8:24 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

Normalnie wierzyć się nie chce :)

Tak strasznie się cieszę, nawet nie macie pojęcia jak bardzo!

Wiko, Frejaku i Reszto Towarzystwa wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok!
Obrazek

Boo

Post » Pt gru 30, 2011 14:58 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

8O Że tak rzeknę - łaaał!!!!!!!!!!!!!!!! 8O

No to się porobiło 8)

Piękne foty!! :1luvu:

Kochana Frejko i Wikulcu i wszyscy pozostali życzymy wszystkiego naj, naj, naj!!! :kotek:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Nie sty 01, 2012 19:01 Re: *Op. Freja już jest w swoim nowym domku. :)

W imieniu czeredki dziękuję!

Wikulec

[poprzednia]