Tosia -podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 7:45 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

tez takie mysli chodza mi po glowie. podpalic i puscic wolno. niech zobacza, jakie to zabawne.
marzy mi sie, zeby takie chwasty baly sie poruszac wsrod zdrowej czesci spoleczenstwa. zeby baly sie spojrzec sasiadom w oczy.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw sty 27, 2011 7:59 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

sluchajcie, moze czegos nie doczytalam, ale dlaczego petycja jest w sprawie nieprzedawnienia? jesli to bylo pod koniec zeszlego roku, to o zadnym przedawnieniu nie ma mowy. raczej chodzi o to, zeby konsekwentnie karac takich bandytow. mlodocianych degeneratow tez, a nie puscic wolno, bo to przeciez dzieciaczki. :evil:
i jeszcze nalezaloby podwyzszyc kary za takie czyny. dwa lata, nawet bez zawiasow, to stanowczo za malo.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw sty 27, 2011 11:03 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

aga-zgaga pisze:sluchajcie, moze czegos nie doczytalam, ale dlaczego petycja jest w sprawie nieprzedawnienia? jesli to bylo pod koniec zeszlego roku, to o zadnym przedawnieniu nie ma mowy. raczej chodzi o to, zeby konsekwentnie karac takich bandytow. mlodocianych degeneratow tez, a nie puscic wolno, bo to przeciez dzieciaczki. :evil:
i jeszcze nalezaloby podwyzszyc kary za takie czyny. dwa lata, nawet bez zawiasow, to stanowczo za malo.

witam.petycja jest m.in.w sprawie nieprzedawnienia ponieważ miała ona miejsce 24.12.2009...najwyższy wymiar kary za czyn którego dopuścili się zwyrodnialcy wynosi 2lata...akt oskarżenia wpłynął do sądu pod koniec marca 2010 ale sąd do dnia dzisiejszego nie wyznaczył nawet pierwszego terminu sprawy...jeżeli sąd do 24 grudnia 2011 nie wyda wyroku będzie po sprawie-czyn się przedawni i pan sławomir.m nie poniesie żadnej kary...i wtedy już nic nikt nie będzie mógł zrobić...takie nasze prawo

kasiawh

Od: Nie sty 23, 2011 19:31

Post » Pt sty 28, 2011 17:26 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

podnoszę...może warto by zainteresować tą sprawą media? Teraz jest "dobra fala" dla zwierząt w tv...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt sty 28, 2011 17:43 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Oczywiście podpisałam!!!!!!! i rozesłałam. To bestialstwo trzeba zabijać w zarodku :crying: :crying: :crying: :crying:
sekretyokotach.blogspot.com

Magdziunia

Od: Wto gru 21, 2010 14:41

Post » Pt sty 28, 2011 20:36 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

do Alex405
już to zrobiłam...byli u mnie z tvp2 panorama -emisja jutro o 18.00, we wtorek FaunaPlanet tv o terminie emisji was wszystkich poinformuje, a jutro o 10 mam spotkanie z tvn uwaga...naszą petycje na chwile obecna poparło 3590 osób to musi pomóc w skazaniu tych oprawców...mojej Tosi to już nic nie pomoże ale może uratuje inne stworzenia przed bestialskimi czynami ludzi..

kasiawh

Post » Pt sty 28, 2011 20:54 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

kasiawh pisze:do Alex405
już to zrobiłam...byli u mnie z tvp2 panorama -emisja jutro o 18.00, we wtorek FaunaPlanet tv o terminie emisji was wszystkich poinformuje, a jutro o 10 mam spotkanie z tvn uwaga...naszą petycje na chwile obecna poparło 3590 osób to musi pomóc w skazaniu tych oprawców...mojej Tosi to już nic nie pomoże ale może uratuje inne stworzenia przed bestialskimi czynami ludzi..

Ten rozgłos w mediach bardzo może przysłużyć sie sprawie.
Bardzo podoba mi sie hasło akcji TVN-u:
ZWIERZĘTA SĄ JAK LUDZIE. CZUJĄ!
http://uwaga.onet.pl/43172,news,,zwierz ... ortaz.html

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pon sty 31, 2011 23:01 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Podpiszcie dziewczyny http://www.petycje.pl/petycja/6490/koch ... bate_.html PETYCJA- bestialsko zakatowany bernardyn!!!!!!!!!!!!!

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 01, 2011 12:12 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

A jakie będą dalsze losy petycji? Gdzie trafi? Kiedy?
Wrzuciłam link do tego wątku na "Hodowców". Tam też ludzie to czytają i podpisują.
fanaberia

fanaberia

Od: Pon maja 29, 2006 0:09

Post » Wto lut 01, 2011 12:44 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

fanaberia pisze:A jakie będą dalsze losy petycji? Gdzie trafi? Kiedy?
Wrzuciłam link do tego wątku na "Hodowców". Tam też ludzie to czytają i podpisują.

dla zabawy jej nie stworzyliśmy...petycja trafi do Sądu Rejonowego w Gliwicach
do IV Wydział Rodzinny i Nieletnich –sprawa Dawida O. i Tomasza M. (sygn.akt IV Now 218/10) oraz
Wydział IX Karny – przeciwko Sławomirowi M. (sygn.akt IX K 2173/10)

do złożonego wniosku o przyspieszenie terminu dołączyłam treść petycji, ale w tamtym momencie było troszkę ponad 1000 podpisów...

myślę że te wszystkie petycje które powstają nie tyczą się tylko danego tego wskazanego w petycji zwierzaka ..liczę że one posłużą kiedyś jeszcze jako głos społeczeństwa w obronie praw zwierząt i nie pozwolą na dalsze ich bezkarne krzywdzenie...wydaje mi się że należałoby te wszystkie petycję z podpisami i komentarzami wydrukować i przesłać do kancelarii Prezydenta RP...my tak naprawdę walczymy z wiatrakami a to od rządu zależy czy prawo w tym kraju będzie w końcu respektowane i egzekwowane...
ja mojej kotce Tosi już ta petycją w niczym nie pomogę-i zdaje sobie z tego doskonale sprawe ale jeśli sprawcy zostaną surowo skazani i ukarani za ten czyn i będzie takich wyroków więcej to może nastepny psychopatyczny debil zastanowi się dwa razy zanim podniesie rękę na jakiegokolwiek bezbronnego zwierzaka

kasiawh

Post » Wto lut 01, 2011 13:26 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

Nie pytałam z ironią tylko z troską. Tam jest ponad 10 tys podpisów złożonych w ciągu kilku dni. Szkoda byłoby zmarnować taki potencjał.

Wasza petycja ma adresata, ale tam jest cale mnostwo słusznych petycji, które są do nikogo. To są raczej apele niż petycje.

Faktycznie, dręczenie zwierząt jest ostatnio coraz bardziej widoczne. Czy to jest tylko wysyp barbarzyństwa, czy może uwrażliwienie spoleczeństwa na takie czyny? Mam nadzieję, że to drugie, bo wtedy jest nadzieja na zmianę świadomosci i zmianę prawa. czytałam, że SDL pracuje już nad zaostrzeniem kar za dreczenie zwierząt.
Moim zdaniem jednak nie o zaostrzanie chodzi lecz o egzekwowalność.
Co z tego, że kary będą teoretycznie wysokie, jak nie będą zasądzane? Chodzi o to by były realne. I nieuchronne.

Podziwiam Was za determinację i za konsekwencję. Z całego serca życzę, zeby Wam się udało.
Czy można jakoś jeszcze pomóc?
fanaberia

fanaberia

Od: Pon maja 29, 2006 0:09

Post » Wto lut 01, 2011 13:54 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

do fanaberia..
ja wcale nie odebrałam tego wpisu jako ironię..
wręcz przeciwnie...wraca wiara w ludzi...

kasiawh

Post » Wto lut 01, 2011 13:57 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

a ja odwrotnie ,tracę wiarę w ludzi :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lut 01, 2011 14:01 Re: Tola - podpalona kotka - petycja w sprawie nie przedawnienia

do fanaberia
zastanawiam się jaki procent podpisanej społeczności było by chętnych do pomocy bezpośredniej tym zwierzakom które żyją i czekają na nasze wsparcie...

kasiawh

[poprzednia][następna]