W imię PELASI [']... Niebieski [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 12, 2011 18:34 Re: W imię PELASI [']

KasiaF pisze:Irytuje mnie tylko, że te drastyczne zdjecia mogą służyć na aukcji, natomiast ich Szanowna Autorka nie pozwala
na wykorzystanie ich do walki o Pelasię i nagłosnienie jej tragedii.

W prawie każdym schronie zdarza się, że zwierze jest wynoszone przysłowiową "tylną bramą" i z naginananiem lub nawet pominięciem ustalonych procedur. Wszystko w imię jak najszybszego udzielenia zwierzakowi jak najlepszej pomocy. Zrozum, że CC umieszczając na wątku i nie tylko zdjęcia nie zakładała i nie spodziewała się, że cała historia tak źle się skończy i że wszyscy tutaj będziemy chcieli narobić szumu. Zrozum, że jeśli narobimy szumu, to ktoś może zapytać w jakich okolicznościach kot znalazł się w u CC i dlaczego stało się to z pominięciem procedur. I wówczas CC może mieć problem. A tego chcemy uniknąć. Poczekajmy więc, aż schronisko zgłosi sprawę do prokuratury i dopiero wówczas zróbmy obiecany szum. Czy tak trudno to zrozumieć?

KasiaF pisze:(Link do aukcji działał jeszcze kilkadziesiąt minut temu, wiec proszę mi niczego nie wmawiać!)

Link do aukcji działa i będzie jeszcze działał nawet przez miesiąc. Do chwili, gdy nie zostanie przeniesiony do archiwum. Tyle że jest to aukcja ZAKOŃCZONA - zechciej przeczytać dokładnie opis. Jeśli nie rozumiesz jak działa Allegro, to wysuwaj zbyt pochopnych wniosków.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro sty 12, 2011 18:39 Re: W imię PELASI [']

KasiaF gdzie chcesz wykorzystać te zdjęcia?
Sprawą zajmuje się/zajmie prokuratura powiadomiona przez schronisko

Fotografie zostały zamieszczone dużo wcześniej
i służyły, tak jak i cały wątek ratowaniu,
nikt nie wiedział co będzie potrzebne i ile czasu,
ale wszyscy wierzyliśmy, że się uda

czy naprawdę żeby znieść smutek trzeba go zamienić w agresję?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 12, 2011 18:53 Re: W imię PELASI [']

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
KasiaF pisze:Irytuje mnie tylko, że te drastyczne zdjecia mogą służyć na aukcji, natomiast ich Szanowna Autorka nie pozwala
na wykorzystanie ich do walki o Pelasię i nagłosnienie jej tragedii.

W prawie każdym schronie zdarza się, że zwierze jest wynoszone przysłowiową "tylną bramą" i z naginananiem lub nawet pominięciem ustalonych procedur. Wszystko w imię jak najszybszego udzielenia zwierzakowi jak najlepszej pomocy. Zrozum, że CC umieszczając na wątku i nie tylko zdjęcia nie zakładała i nie spodziewała się, że cała historia tak źle się skończy i że wszyscy tutaj będziemy chcieli narobić szumu. Zrozum, że jeśli narobimy szumu, to ktoś może zapytać w jakich okolicznościach kot znalazł się w u CC i dlaczego stało się to z pominięciem procedur. I wówczas CC może mieć problem. A tego chcemy uniknąć. Poczekajmy więc, aż schronisko zgłosi sprawę do prokuratury i dopiero wówczas zróbmy obiecany szum. Czy tak trudno to zrozumieć?

Rozumiem...

Jedyne czego się obawiam, to fakt, ze właśnie z tego powodu sprawa może być zatuszowana...
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Śro sty 12, 2011 18:54 Re: W imię PELASI [']

ruru pisze:KasiaF gdzie chcesz wykorzystać te zdjęcia?
Sprawą zajmuje się/zajmie prokuratura powiadomiona przez schronisko

Fotografie zostały zamieszczone dużo wcześniej
i służyły, tak jak i cały wątek ratowaniu,
nikt nie wiedział co będzie potrzebne i ile czasu,
ale wszyscy wierzyliśmy, że się uda

czy naprawdę żeby znieść smutek trzeba go zamienić w agresję?

Ostatnio taka moda na forum :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 12, 2011 19:05 Re: W imię PELASI [']

Tak :) trzeba poczekać jak pisze CC:) Nie ma usprawiedliwienia dla tego babska i wcześniej ,czy później trzeba mieć nadzieje na załatwienie sprawy do końca...

sylss

Od: Pon sty 10, 2011 9:27

Post » Śro sty 12, 2011 19:09 Re: W imię PELASI [']

Ja napiszę tylko jedno, życzę każdemu schronisku takich lekarzy jak CC.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 12, 2011 19:29 Re: W imię PELASI [']

Czytam i płacze :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro sty 12, 2011 19:31 Re: W imię PELASI [']

niebieskawck pisze:
CC najpierw sama wrzuciła dramatyczne zdjęcia kota zalewającego się krwią, a teraz pisze że żałuje.
Ona potrzebuje bezapelacyjnego nieustannego poklasku inaczej się obraża i straszy ,że ucierpią na tym ratowane przez nią koty- TO ZWYKŁY SZANTAŻ EMOCJONALNY :!: :!: :!:
Fajnie,że królowa wreszcie nasz oświeciła, szkoda że forma typowo królewska ale to bez zaskoczenia w końcu wszyscy znamy CoolCaty. Ta zwłoka też dodała dramatyzmu i rozgłosu, tak by więcej osób mogło przeczytać WYJAŚNIENIA.
A przecież można było prościej od razu jak np. pisze Marzenia11 :ok: :ok: :ok: Bardzo ładnie napisane :ok:

ps. I myślę,że CC tu zajrzy bo lubi sławę a my piszemy o niej :twisted:

tak, zapewne jest dokładnie tak jak piszesz
Ty natomiast nie jesteś sławna i bardzo mocno nad tym ubolewasz
dlatego musisz pisać takie kretyńskie posty by zwrócić na siebie uwagę
bo w przeciwieństwie od CoolCaty nie potrafisz zwrócić tej uwagi czymś innym

kolejna od szantażu emocjonalnego
czy Wy myślicie, że jesteśmy 15-latkami, które podjarane na widok swojego nicka na forum robią wszystko w imię sławy?
kobieto, a może raczej dziewczynko, wyluzuj, odpocznij, obejrzyj dobranockę
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro sty 12, 2011 19:49 Re: W imię PELASI [']

Wiecie co?
Jeśli macie pisać takie brednie " w imię Pelasi" to je się wypisuję z tego forum i nie chce tu być ani chwili dłużej.
Nawet nie wiem, co napisać...
Naprawdę się odechciewa...

Próbowałam pomóc Pelasi.
Tak jak ruru, która pokazała ją na wątku i błagała o pomoc dla niej.
Jak CC, która zrobiła wszystko, razem z druga pania dr z lecznicy, aby kicię ratować.
Jeździłam do Pelasi codziennie do lecznicy, czasem pomagałam przy zabiegach przy niej, rozmawiałam codziennie z Panią Beatą, która chciała ją adoptować. I razem z Panią Beatą - płakałam do słuchawki przez godzinę, kiedy się dowiedziałam, że odeszła.
To, co się dzieje teraz - to jakaś paranoja i masakra...
Odzywają się osoby, które dla Pelasi nie zrobiły nic, a krzyczą i szkalują osoby fizycznie zaangażowane w pomoc.
To jest wstrętne, przykre, niesprawiedliwe, krzywdzące i obrzydliwe po prostu...
Jest mi przykro, smutno i źle.
Bo robiłam wszystko, żeby pomóc Pelasi. Tak jak CC, ruru, magija, p. Beata i wiele innych osób, które kupiły cegiełki...
A w efekcie mam oskarżenia, podejrzenia i szkalowania...
Jeśli to ma być " W imię Pelasi" - to ja serdecznie dziękuję.
I nie sądzę, aby smarti, która założyła ten wątek - była zadowolona z jego wymowy i formy...
EOT
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 12, 2011 20:02 Re: W imię PELASI [']

Duszek686 pisze:Wiecie co?
Jeśli macie pisać takie brednie " w imię Pelasi" to je się wypisuję z tego forum i nie chce tu być ani chwili dłużej.
Nawet nie wiem, co napisać...
Naprawdę się odechciewa...

Próbowałam pomóc Pelasi.
Tak jak ruru, która pokazała ją na wątku i błagała o pomoc dla niej.
Jak CC, która zrobiła wszystko, razem z druga pania dr z lecznicy, aby kicię ratować.
Jeździłam do Pelasi codziennie do lecznicy, czasem pomagałam przy zabiegach przy niej, rozmawiałam codziennie z Panią Beatą, która chciała ją adoptować. I razem z Panią Beatą - płakałam do słuchawki przez godzinę, kiedy się dowiedziałam, że odeszła.
To, co się dzieje teraz - to jakaś paranoja i masakra...
Odzywają się osoby, które dla Pelasi nie zrobiły nic, a krzyczą i szkalują osoby fizycznie zaangażowane w pomoc.
To jest wstrętne, przykre, niesprawiedliwe, krzywdzące i obrzydliwe po prostu...
Jest mi przykro, smutno i źle.
Bo robiłam wszystko, żeby pomóc Pelasi. Tak jak CC, ruru, magija, p. Beata i wiele innych osób, które kupiły cegiełki...
A w efekcie mam oskarżenia, podejrzenia i szkalowania...
Jeśli to ma być " W imię Pelasi" - to ja serdecznie dziękuję.
I nie sądzę, aby smarti, która założyła ten wątek - była zadowolona z jego wymowy i formy...
EOT

Duszku, zgadzam się w 100% z Tobą.
Nie dam złego słowa powiedzieć na CC, w końcu gdyby nie Ona, mój Sylwuś nie spałby zwinięty w obwarzanek na mojej poduszce..

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Śro sty 12, 2011 20:03 Re: W imię PELASI [']

..a ja chciałam tylko prosić o nie obrzucanie się nawzajem błotem i powstrzymanie negatywnych emocji.

Wszyscy tu kochamy koty i chcemy im pomagać za wszelką cenę.
I to powinno nas łączyć .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 12, 2011 20:05 Re: W imię PELASI [']

Shirin pisze:Dobrze, że powstał taki wątek. Również uważam, że "opiekunkę" powinna spotkać sprawiedliwa kara. Od razu przy tym podkreślam, że nie chodzi tu o robienie sztucznych afer, zadym, o lansowanie się w mediach ani podgrzewanie atmosfery, a o spokojne, rzeczowe zastanowienie się, jakie kroki należy podjąć, żeby ta przykra sprawa nie minęła bez echa, żeby Pelasia nie cierpiała na próżno. Nie zrobienie niczego to wg mnie przykładanie ręki do czynu pseudoopiekunki, bo zaniechanie jest takim samym złem, jak zło bezpośrednie...

Chyba nie każdy w tym wątku przeczytał post Shirin ze zrozumieniem......
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 12, 2011 20:10 Re: W imię PELASI [']

niebieskawck pisze:CC najpierw sama wrzuciła dramatyczne zdjęcia kota zalewającego się krwią, a teraz pisze że żałuje.
Ona potrzebuje bezapelacyjnego nieustannego poklasku inaczej się obraża i straszy ,że ucierpią na tym ratowane przez nią koty- TO ZWYKŁY SZANTAŻ EMOCJONALNY :!: :!: :!:
Fajnie,że królowa wreszcie nasz oświeciła, szkoda że forma typowo królewska ale to bez zaskoczenia w końcu wszyscy znamy CoolCaty. Ta zwłoka też dodała dramatyzmu i rozgłosu, tak by więcej osób mogło przeczytać WYJAŚNIENIA.
A przecież można było prościej od razu jak np. pisze Marzenia11 :ok: :ok: :ok: Bardzo ładnie napisane :ok:

Czy to jakiś żart?

Tak po części to żart i prowokacja w stronę klakierów CC :roll: plus emocje po niewiele przespanej nocy- cóż takie efekty gry emocjami...od emocji aż kipi :?
Obrazek

Mylić jest rzeczą ludzką,
przyznanie do błędu wymaga wysiłku, na który nie każdego niestety stać.

niebieskawck

Od: Śro wrz 15, 2010 18:17

Post » Śro sty 12, 2011 20:10 Re: W imię PELASI [']

niebieskawck pisze:
niebieskawck pisze:CC najpierw sama wrzuciła dramatyczne zdjęcia kota zalewającego się krwią, a teraz pisze że żałuje.

Czy to jakiś żart?

Tak po części to żart i prowokacja w stronę klakierów CC :roll: plus emocje po niewiele przespanej nocy- cóż takie efekty gry emocjami...od emocji aż kipi :?

Czy Ty się na pewno dobrze czujesz? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 12, 2011 20:15 Re: W imię PELASI [']

niebieskawck pisze: CC ... Ona potrzebuje bezapelacyjnego nieustannego poklasku inaczej się obraża i straszy

Popłakałam się. Ze śmiechu.

niebieskawck pisze:... bez zaskoczenia w końcu wszyscy znamy CoolCaty.

czyżby? Ty też?

Zajefajny wątek. Szkoda, że na niego weszłam.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]