~~~ Muffinka - już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 21:08 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Już w zasadzie się zadomowiła. Śpi teraz na łóżku, do tej pory mało spała a jak już to pod nim :)
Ta nóżka tylko taka biedna, najśmieszniejsza jest jak się łasi bo w połączeniu z ostrożnością strasznie to pokracznie jej wychodzi :P

lottaa

Od: Sob sty 29, 2011 10:36

Post » Śro mar 02, 2011 20:11 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Mam takie małe spostrzeżenie i małe pytanie jednocześnie. Muffin biega sobie bardzo sprawnie na trzech łapkach, ale zauważyłam, że ta nadużywana przednia łapka ma startą poduszeczkę. Wszystkie są ładnie czarne natomiast ta lewa nadużywana ma tą dużą, nazwijmy to główną, poduszeczką różową, taką... zdartą. Z łażenia, chęci do zabawy i tego, że jak sobie Muffinka leży bez przeszkód można ją dotykać w tę poduszeczkę i wymacać ją dokładnie wnioskuje, że ją nic nie boli, ale tak pomyślałam, że zapobiegawczo może istnieją jakieś szybko wsiąkające maści-cud na takie nadużywane łapki?

Wstępnie myślałam, żeby to przeczekać i po prostu pokazać to weterynarzowi przy sterylizacyjnej wizycie, ale postanowiłam się upewnić - czy to może poczekać czy lepiej pokazać od razu czy może kupić jakąś nawilżająco ochronna maść skoro nic jej nie boli.

Muffin mrucząco pozdrawia wszystkich czytających :)

Sesja:
:)
A ku ku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myju myju
Obrazek

Teraz jestem grzeczniutka:
Obrazek

Musiałam dodać do zdjęcie, rozmazane, ale ziewający przekaz widać:D
Obrazek

To też musiałam dodać - nie widać za dużo, ale Muffin w takiej pozycji spała jak kamień :D
Obrazek

A tak wyglądała jak się w końcu obudziła:
Obrazek

Tu widać tylną łapkę z perfekcyjnie czarniutka poduszką:
Obrazek

A Tu zrobiłam sesje zdjęciową łapki, o którą mi chodzi, na zdjęciu wygląda gorzej...
Obrazek

A tu pozdrowienia z dedykacją dla Szalonego Kota :)
Obrazek

Mrau wszystkim:)

lottaa

Post » Śro mar 02, 2011 20:55 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Uwielbiam ją na gitarze :1luvu:

Mój DS od Gamonia dostał maść robioną na lekki stan zapalny w poduszeczkach, ma to konsystencję i zapach NIVEI, ale nazwy nie znamy niestety :/
Ale wiemy już, że jest.
Można smarować Balsamem Szostakowskiego, jeśli dobrze pamiętam, ale lepiej, by ktoś to potwierdził. Ułatwia to gojenie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 05, 2011 19:06 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Muffin cudny :D. Rozkwita u Was :)

Co do poduszeczki, moja kotka też ma takie, tyle że łuszczą jej się wszystkie. Kiedyś pytałam o to swojego poprzedniego weta. Stwierdził, że jeżeli się nie pogarsza, nie ma ranek, to nie ma sensu nic stosować. Kot albo to zliże, albo rozchodzi.
Dopytam jeszcze przy okazji doktora S.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pon mar 07, 2011 19:37 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

To dobrze, że nic złego się nie dzieje, a jak coś to się jeszcze obejrzy przy sterylizacji. Właśnie - jakie plany sterylizacyjne? Ja dziś wysłałam już zamówienie (wypłata doszła) na transporterciko, drapako coś tam z Animali, więc niedługo będziemy zwarci i gotowi :)

Kurczę jak tak patrzę po tych zdjęciach to one nie oddają wszystkiego :)
Muffin miauczy do upadłego jak się jej nie głaszcze a ona chce, pokazuje brzunio i tak bajerancko się wykręca przy tym, żeby zwrócić uwagę, że głaskanie ważna rzecz! zaczepia łapkami i w ostateczności bezczelnie gramoli się na niegłaskającego jak tylko wypatrzy, że się obudził śpioch o 4 w nocy. - Wgramoliła się tak na mnie dziś wieczór, byłam nie dość, że zmuszona leżeć z nią na wznak (bo przecież nie zrzucę :P) to jeszcze ona mruczy i mauczy domagając się miziania i weź tu wróć do snu, w którym przed chwilą jeszcze się smacznie spało :D Oczywiście skutecznie siedziałam i głaskałam kota :)
A jak się Muffina głaszcze i się cieszy i fajnie, że głaskanie, ale ona to by się pobawiła to podgryza głaszczącą łapkę ewidentnie zachęcając do ganiania po mieszkaniu. :D
Bawi się też nieziemsko, jak wpadnie w szał to w ogóle jaka łapka? nie ma łapki? a może jest jedna więcej? a gdzie mycha? :)

I zrobiła odbitą łapę w moim urodzinowym cieście :D było takie głaaaadkie... i łapa. Zjadłam już więc zdjęcia nie będzie ale prezent od Muffina był :P

Zdjęcia zaraz zaktualizuję

lottaa

Post » Pon mar 07, 2011 20:52 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lottaa

Post » Pon mar 07, 2011 22:27 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

:ryk: Śmieszna ona jest :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon mar 14, 2011 17:50 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

No i stało się - Muffina jest prawdziwa kobietą, dostała rujki.
Biadoli od wczoraj o mężczyznę i robi to w bardzo gadatliwy i niedający spać sposób, biedny Muffin, naprawdę jej współczuje i nam też bo skutecznie uniemożliwia nam spanie :/

Akcja umawiania na sterylizację rozpoczęta.

lottaa

Post » Pon mar 14, 2011 20:41 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

lottaa pisze:To dobrze, że nic złego się nie dzieje, a jak coś to się jeszcze obejrzy przy sterylizacji. Właśnie - jakie plany sterylizacyjne? Ja dziś wysłałam już zamówienie (wypłata doszła) na transporterciko, drapako coś tam z Animali, więc niedługo będziemy zwarci i gotowi :)

Kurczę jak tak patrzę po tych zdjęciach to one nie oddają wszystkiego :)
Muffin miauczy do upadłego jak się jej nie głaszcze a ona chce, pokazuje brzunio i tak bajerancko się wykręca przy tym, żeby zwrócić uwagę, że głaskanie ważna rzecz! zaczepia łapkami i w ostateczności bezczelnie gramoli się na niegłaskającego jak tylko wypatrzy, że się obudził śpioch o 4 w nocy. - Wgramoliła się tak na mnie dziś wieczór, byłam nie dość, że zmuszona leżeć z nią na wznak (bo przecież nie zrzucę :P) to jeszcze ona mruczy i mauczy domagając się miziania i weź tu wróć do snu, w którym przed chwilą jeszcze się smacznie spało :D Oczywiście skutecznie siedziałam i głaskałam kota :)
A jak się Muffina głaszcze i się cieszy i fajnie, że głaskanie, ale ona to by się pobawiła to podgryza głaszczącą łapkę ewidentnie zachęcając do ganiania po mieszkaniu. :D
Bawi się też nieziemsko, jak wpadnie w szał to w ogóle jaka łapka? nie ma łapki? a może jest jedna więcej? a gdzie mycha? :)

I zrobiła odbitą łapę w moim urodzinowym cieście :D było takie głaaaadkie... i łapa. Zjadłam już więc zdjęcia nie będzie ale prezent od Muffina był :P

Zdjęcia zaraz zaktualizuję

Pozwoliłam sobie przekopiować na profil schroniskowy na FB, bo tam Muffin też ma swoich fanów!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon mar 14, 2011 22:56 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Pewnie, już z Szalonym Kotem dorzuciłyśmy news o rujce - a co! :)

P.S. Bawi się myszką więc ciiii, może jej trochę przejdzie i trochę pośpimy :)

lottaa

[poprzednia][następna]