K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 13:44 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

siiiiiiiiiiik
Zaznaczam
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie gru 05, 2010 14:04 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

kosma_shiva pisze:
kosma_shiva pisze:bardzo was proszę o info ze zdjęciem na maila, albo prostona maila zainteresowanej:
morningrise@wp.pl

mam całą czałupę ludzi (rodzina w sumie sztuk 5 dodatkowo) i nie mam jak zaglądać na forum.
Bardzo poszę o jakieś zdjęcie i chwytający opis Marcysi na maila.
Prześlę to Pani Ewie.
Ona bardzo chce kota, tylko musi być proludzki.

Kosma

tu są podstawowe informacje o Marcysi, jak i zdjęcia
http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1315863790

potencjalny dom musi liczyć się z tym, że Marcyśka będzie spała z państwem w łóżku,
ona generuje dużo ciepła i jest to bardzo na plus ostatnimi dniami
jest zdrowa, miała jakiś czas temu świerzb uszny ale już jest wybity
dodatkowe atuty: załatwia się punktualnie o godz. 6 rano i 19 wieczorem :twisted: takiej systematyczności nie zauważyłam u żadnego kota

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Nie gru 05, 2010 15:16 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Obrazek
Mam Fuksa a Fuks ma budkę. Po wyjściu z kontenerka zaliczył sioo w kuwetce. Zjadł renala mokrego z tuńczykiem jak Tweety nakazała. Nawarczał na psa i koty. Leży na termoforku i ogląda sytuację.

Coś mnie w nim zdziwiło - jakby miał "niedźwiedzie" łapy. Nie podpiero się z przodu na końcówce łapy - tam gdzie pazurki - ale tak jak by mu się łapka w połowie łamała i na niej. I robi to lewą łapą. Podpatrzę i zrobię zdjęcie.
Widział ktoś coś takiego u kota? Nie mam na myśli pozycji przykucniętej ale siedzącą.
Może takie "dojrzałe" koty tak mają?
W wypisie od veta - ma tylko 17 lat i 10 miesięcy - a tu mu 19 dawaliście.
Dziękuję za renalową wyprawkę.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie gru 05, 2010 15:37 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

zaznaczę :kotek:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie gru 05, 2010 15:47 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Cammi pisze:Obrazek
Mam Fuksa a Fuks ma budkę. Po wyjściu z kontenerka zaliczył sioo w kuwetce. Zjadł renala mokrego z tuńczykiem jak Tweety nakazała. Nawarczał na psa i koty. Leży na termoforku i ogląda sytuację.

Coś mnie w nim zdziwiło - jakby miał "niedźwiedzie" łapy. Nie podpiero się z przodu na końcówce łapy - tam gdzie pazurki - ale tak jak by mu się łapka w połowie łamała i na niej. I robi to lewą łapą. Podpatrzę i zrobię zdjęcie.
Widział ktoś coś takiego u kota? Nie mam na myśli pozycji przykucniętej ale siedzącą.

Co do dojrzałości kotów raczej nie mają a właściwie nie miały staruszki które widziałam łącznie z 16 letnim chrupkiem mojej siostry.

On to ma w jednej łapie ?
Może kiedyś miał złamaną ? Albo ma uszkodzone ścięgna ? Albo uszkodzony nerw promieniowy?
Zrób zdjęcie bo trudno mi to sobie wyobrazić.
On się opiera na nadgarstku ? czy łapę podwija i opiera się grzbietowa częścią łapy ?

Nie wiesz jak u niego wygląda poziom fosforu i wapnia ?

Tweety serdecznie dziękuję za życzenia.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie gru 05, 2010 15:53 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Jaruś podbił moje serce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miło mi było poznać poranną kwestującą zmianę:)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Nie gru 05, 2010 16:16 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Etiopia pisze:
Cammi pisze:Obrazek

Coś mnie w nim zdziwiło - jakby miał "niedźwiedzie" łapy. Nie podpiera się z przodu na końcówce łapy - tam gdzie pazurki - ale tak jak by mu się łapka w połowie łamała i na niej. I robi to lewą łapą. Podpatrzę i zrobię zdjęcie.

Co do dojrzałości kotów raczej nie mają a właściwie nie miały staruszki które widziałam łącznie z 16 letnim chrupkiem mojej siostry.

On to ma w jednej łapie ?
Może kiedyś miał złamaną ? Albo ma uszkodzone ścięgna ? Albo uszkodzony nerw promieniowy?
Zrób zdjęcie bo trudno mi to sobie wyobrazić.
On się opiera na nadgarstku ? czy łapę podwija i opiera się grzbietowa częścią łapy ?

Nie wiesz jak u niego wygląda poziom fosforu i wapnia ?

Tweety serdecznie dziękuję za życzenia.

Ma to raczej tylko na lewej przedniej łapce. W porównaniu do człowieka:
"normalna" wersja - opieranie się na dłoniach
- "nienormalna" - jedna ręka zgięta w łokciu i opiera się na całej długości aż do nadgarstka

Wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek
Narazie nie bardzo mu się podoba opuszczenie budki więc leprzego foto nie mam.
Co do badań - miał robione kilkakrotnie badania
BUN
Glukoza
Kreatynina

a na jednej kartce ma wyniki:
ALKP, ALT, AST, HCT, HGB,MCHC,WBC,PLT,GRANS,L/M
ale to chyba nie są wyniki fosforu i wapnia, prawda?

A do tego jak go wzięłam na ręce strasznie mu w stawach gruchocze... :-(

Cammi

Post » Nie gru 05, 2010 18:02 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

kochani,
wysłałam Ewie duuuużo informacji o Marcysi.
Ale czy my mamy tylko jednego dorosłego, spokojnego i proludzkiego kota?

a Ryfka?
Ona może niezbyt stara ale czeka/ czy juz ma dom?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 05, 2010 18:15 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

osobiście myślę, że Bure mają najmniejsze szanse na dom z racji wieku. Ryfon ma wszystkie szanse tylko jakoś źle się składa. Poza tym R nie jest u Namidy prześladowana, wręcz odwrotnie, ale może się mylę.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie gru 05, 2010 18:16 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

lutra pisze:osobiście myślę, że Bure mają najmniejsze szanse na dom z racji wieku. Ryfon ma wszystkie szanse tylko jakoś źle się składa. Poza tym R nie jest u Namidy prześladowana, wręcz odwrotnie, ale może się mylę.

Znaczy się - to Ryfon prześladuje?

Cammi

Post » Nie gru 05, 2010 18:33 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Truskawka była bardzo dzielna :) Kwestowała bez odpoczynku ponad 3 godziny, dopiero w drodze powrotnej zwieracze puściły. W cat-roomie pogalopowała do miski.

Kasumi, zostawilam dla Ciebie w kociarni złożoną skrzynkę czarno-pomarańczową.

A w kieszeni znalazłam gwiazdkowe szelki ze smyczą, odniosę jutro na kociarnię.

Tweety, na wtorek po południu muszę mieć gotową budkę. Będzie w kociarni?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 05, 2010 18:34 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

obiło mi się o uszy, że Namida poskarżyła się syndykatowi zapewniających kotom służbę.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie gru 05, 2010 18:54 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Lutro, zgadzam się z Tobą, ale proszę was o chociaż jeszcze jednefgo, dwa koty do polecenia, żeby był wybór.
A mam nadzieję, że i tak Marcysia wygra.
Nie chcę, żeby było tak, że "ma pan do wyboru wiele kolorów wołgi, pod warunkiem, że weźmie pan czarną."

A ryfce może na potrzeby adopcji imię na jakieś taki "kobiece zmienić?? Ryfka to od razu mi się z harpaganem kojarzy :mrgreen:

Kasumi, Tweety, na razie udało mi się odzyskac jedną skrzynkę, nie wiem czy uda mi się drugą.
Dwie są już na kocimskiej od osttaniego razu.

Czy jest możliwe, że do świąt będę mogła zabrać je wszytskie do domu?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 05, 2010 19:10 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Kosma zobacz allegro AFN (robi GRacja i Queen_ink) tam są wszystkie koty, wybierz te, które uważasz za najbardziej potrzebujące:
3 bure siostry,
Budri u Jafusi,
Felek (http://allegro.pl/felus-czeka-na-szanse ... 55035.html), który mieszka w piwnicy Pani, która znalazła Leona (mojego dawnego Tymczasa),
Kuka (http://allegro.pl/kotka-kuka-domu-szuka ... 55032.html) od p. Grażyny Heleny
Tepsa i Negra u Kingi Warmijskiej (Negra proludzka, Tepsa też, choć boi się gwałtowniejszych ruchów)
Emil u Joli (?)
Abis u p. Grażyny Heleny http://allegro.pl/abis-prawie-abisynczy ... 63547.html
Są też kretki u p. Jasi... ale one nie są proludzkie.
Jest Arabika, jest Ryfka, jest Layla i Madame. Są Kminek, Sezam, Majeranek i TYmianek.
Dygotka - nie znam w ogóle.
Jest Mila z poskładaną łapką.
Lucy u cioci MIszeliny...
Musisz sama wybrać.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie gru 05, 2010 19:25 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Wróciliśmy, szybka herbatka i wislackikot pojechał zgarnąć kogo trzeba i co trzeba z galerii. Nocną porą jesteśmy umówieni z dr Orłem aby obejrzał Kubusia, bo ja mało się nie poryczałam widząc jak "chodzi" :cry: :cry: Albo mu ktoś połamał łapki w stawach i pozrastały się byle jak albo ma tak je schorowane, że prawie nie chodzi

Fuks oddany w super ręce :1luvu: ale to już wiecie. Cammi, on tak chodzi i lepiej nie będzie. Co do wieku to były dwie opinie o 19-stu latach, jedna o 17-stu.

Miko wymiziany, lekko podkarmiony, bo na diecie więc kilka chrupek symbolicznie. Niestety, już mnie nie pamięta i w objęcia mi nie padał, w ogóle był lekko przestraszony i jak go wypuściłam na podłogę to zasuwał na tej doopinie do swoich apartamentów tylko się kurzyło za nim 8O :wink:

Jutro znów Myślenice z Katią, jednym kotem z II Pułku Lotniczego i może Kubusiem (zależy od dzisiejszej diagnozy) a także Elmą i Hanią do szczepienia. Nie wiem jak Robert upchnie te ogony :roll: A bez sensu jechać potem specjalnie do Dudowej tylko na szczepienie jak mamy w tej samej cenie ...

Dzięki uprzejmości graszki-gn mamy nowy banerek reklamujący nasz udział w ankiecie na miau, tej do Krakvetu, sympatyków i fanów naszych kociuchów proszę o wklejanie :)

Obrazek

Kod banerka:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120922][img]http://miau.strefa.pl/AFN_KrakVet_XII.gif[/img][/url]

Kod banerka i jego kodu - do skopiowania w dowolne miejsce :)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120922][img]http://miau.strefa.pl/AFN_KrakVet_XII.gif[/img][/url]
[code][url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120922][img]http://miau.strefa.pl/AFN_KrakVet_XII.gif[/img][/url][/code]

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]