Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 17:03 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Pewnie są bardzo wystraszone,jak kiedyś złapałam dzikusy a dziś są największymi miziakami;)
Gosiara

Post » Sob gru 04, 2010 17:06 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Agn pisze:
Gosiara pisze::ok: Czekałam na dobre wieści:)

Wiesz, patrząc na to towarzystwo w mojej łazience, wcale nie jestem przekonana, czy te wieści są na pewno dobre. :?

Jesteście moimi bohaterkami!!! I w ogóle pomnik Wam się należy :)
Dziękujemy za dobre wieści!!! :1luvu:

:dance: :dance2:
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Sob gru 04, 2010 17:11 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

U mnie są tylko przelotem - nie wypowiadam się.
Też mam takie `początkowe` dzikusy na tymczasie - tylko, że te moje były odławiane, jak miały cztery tygodnie.

Udało mi się obezwładnić i odpchlić czwartą delikwentkę.
Zatem mamy dwie kocice, dwa kocurki - po jednym z każdego koloru.
Czyli czarno-białe kocurek i kotka, oraz czarne kocurek i kotka.

berushka pisze:Jesteście moimi bohaterkami!!! I w ogóle pomnik Wam się należy :)

Nie chcę pomnika - chcę, żeby ktoś je zabrał ode mnie. Miały być mniejsze i miały się zmieścić do klatki króliczej, którą dysponuję. W tej chwili blokują mi skutecznie łazienkę, a w łazience karmię te swoje koty, które muszą jeść osobne jedzenie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob gru 04, 2010 17:22 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Agn pisze:Kociaki już złapane i tkwią w mojej łazience do czasu transportu do DT.

I teraz tak...
Trzy są dzikie, jedno jest bardzo dzikie.
Trzy udało mi się unieruchomić i odpchlić. Jedno dostało klasycznej furii dzikiego kota przytrzymywanego na siłę.

Kociaki mają ok. pięciu miesięcy - górne kły są już stałe [przynajmniej u tej jednej kotki z wrzodem rogówki, która pozwoliła sobie zajrzeć do ryja].
Na oko wszystkie są w dobrym stanie ogólnym - poza tym wrzodem.

No, kociątka to to nie są...

Agnieszko, dokłanie tak samo mi się zdawało,że te maluchy to już nie są takie znowu maciupkie. Byly ciekawskie i podchodzily do płotu, więc pewnie dały się złapać bez problemu.zresztą były napewno głodne , bo w pojemnikach było zamarznięte mokre jedzenie a one się wokło tego kręciły. :(
Były też dwa lub 3 dorosłe osobniki,które nie wyglądały żle .

Nie znam szczegółów łapanki,ponieważ tylko ( a może trzeba by napisać raczej, :evil: ) zajmowałyśmy się z katimal logistyką i zakupami .
Materiał na budki dostarczony- jest wyliczone ,że powinno straczyć na 4 sztuki.
Pojechalo też trochę karmy i juz nic więcej się nie udało wcisnąc do samochodu...gdyż i tak bylysmy zmuszone wspomóc się taksówką ..i z tym też był problem..bo przecież w Toruniu nie tak łatwo przewieżć styropian w taksówce :evil: :evil:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Sob gru 04, 2010 17:27 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Agn pisze:U mnie są tylko przelotem - nie wypowiadam się.
Też mam takie 'początkowe' dzikusy na tymczasie - tylko, że te moje były odławiane, jak miały cztery tygodnie.

Udało mi się obezwładnić i odpchlić czwartą delikwentkę.
Zatem mamy dwie kocice, dwa kocurki - po jednym z każdego koloru.
Czyli czarno-białe kocurek i kotka, oraz czarne kocurek i kotka.

berushka pisze:Jesteście moimi bohaterkami!!! I w ogóle pomnik Wam się należy :)

Nie chcę pomnika - chcę, żeby ktoś je zabrał ode mnie. Miały być mniejsze i miały się zmieścić do klatki króliczej, którą dysponuję. W tej chwili blokują mi skutecznie łazienkę, a w łazience karmię te swoje koty, które muszą jeść osobne jedzenie.

Aga, no właśnie dokładnie rok temu łapałaś kotki z niebieskimi oczami, te szylki ktore pojechaly do Mirki..
Poprostu może pewne osoby nie potrafią oceniać wieku
:mrgreen:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Sob gru 04, 2010 17:41 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Obrazek
To wyżej to kotka z uszkodzonym okiem.

Obrazek
To mocno wytrzeszczone z większą ilością białego - też kotka, największy dzikus, który załatwił mi rękę pazurami.

Beato, znam szczegóły.

Agn

Post » Sob gru 04, 2010 18:37 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Nareszcie im ciepło, będzie dobrze :)
Moja dzika dzicz to teraz największy miziak na ziemi, byle szybko się znalazły domki które je udomowią :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob gru 04, 2010 20:36 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

No to pozbyłam się jednego. :twisted:
Do pani, która sfinansowała budki dla kotów, które tam pozostały, pojechał jeden czarny kocurek.

No, trzy to już jakoś upchnę w króliczej klatce. :lol:

Agn

Post » Sob gru 04, 2010 21:45 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

No to jeden w dt, dwa mają pojechać też do super domku do Bydgoszczy chyba ..ale nadal szuka domku czwarty maluch.No i to jest chyba pilne .... :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie gru 05, 2010 9:38 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Obrazek

Śledziowe łebki gniotą się w króliczej klatce. Ale nie ma wyjścia.
Pochłaniają żarcie i śpią na zmianę. W kuwecie tylko siku na razie.

Płoszą się jeszcze, ale chyba faktycznie nie będzie kłopotów z oswojeniem.

Agn

Post » Nie gru 05, 2010 11:13 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Ładne kocurki, w końcu przespały spokojnie jedną noc, to cieszy. Nie wiem tylko, czy pięciomiesięczne kotki się tak lekko oswoi, zależy też czy matka była dzika czy taka pół dzika. :?:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie gru 05, 2010 11:15 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Ja oswoiłam roczne 2 kocurki bardzo dzikie,powodzenia!
Gosiara

Post » Nie gru 05, 2010 11:35 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Oswoją się. Wczoraj miałam zły dzień...
Już się bawią przez kratki z Grey i Darkiem. Zwłaszcza kocurek jest zainteresowany.
Zlikwidowałam im karton, bo rozmiękł od rozlanej wody. Teraz klatka jest nakryta szmatką i pacanie łapami przez szmatkę jest świetną zabawą. Najbardziej wycofana jest wczorajsza jędza, która mnie podrapała. Ale dziś nawet nie syczą. Mała `z/bez oka` bez problemu daje sobie zakraplać i czyścić oko.

Teraz dla odmiany tłuką się między sobą w klatce.

Agn

Post » Nie gru 05, 2010 11:37 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Tymczasy sa dla wszsytkich.
Pon lub wtorek dwa pojada do Bydgoszczy do sprawdzonej osoby (w tym ta mala z okiem chorym), a trzeci zostanie w Toruniu.

Jestem wlasnie w trakcie kontaktowania z domkami tymcz.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Nie gru 05, 2010 11:41 Re: PILNIE POTRZ. DT dla 1 kota ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

No to idzie ku lepszemu, życie im się już odmieniło. Będzie dobrze :1luvu: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

[poprzednia][następna]