!!!!!POMOCY!!!!!!! burasek z kk zabrany ze schronu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 18:28 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Mógł odejść sam, mógł zostać uśpiony, mogła po niego wrócić parka, która go przyniosła, choć jakoś nie umiem w to uwierzyć :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 01, 2010 18:29 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Greta_2006 pisze:Czyli w schronisku uśpiono go wcześniej? :(

Są 3 opcje-albo uśpiono,albo sam padł,albo ludzie,którzy go odebrali zmądrzeli i wrócili po niego.

Schron wiedział od rana,że Arnold2 przyjedzie popołudniu po niego.

Nie chcę nic sugerować,żeby być fair w stosunku do tego malucha.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro gru 01, 2010 19:43 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Justyna pewnie, że wpłata może iść na innego malucha! Oby jemu pomogła!

Tego koteńka tak strasznie żal :( Mam nadzieję, że jednak wrócili...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 01, 2010 19:51 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Nie wierzę... Byłeś tak blisko domku maleńki. :cry: Dlaczego nie umiem uwierzyć, że ci ludzie po niego wrócili...
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro gru 01, 2010 19:51 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

justyna8585 pisze:
Greta_2006 pisze:Czyli w schronisku uśpiono go wcześniej? :(

Są 3 opcje-albo uśpiono,albo sam padł,albo ludzie,którzy go odebrali zmądrzeli i wrócili po niego.

Schron wiedział od rana,że Arnold2 przyjedzie popołudniu po niego.

Nie chcę nic sugerować,żeby być fair w stosunku do tego malucha.

wiadomo już, która opcja zostaje?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 01, 2010 20:00 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Podobno ludzie wrócili po niego...

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 20:07 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

justyna8585 pisze:Podobno ludzie wrócili po niego...

naprawdę?????
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 01, 2010 20:19 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

mar9 pisze:

naprawdę?????

Tak powiedziano Arnold2 w schronisku.Ludzie dzisiaj wrócili po niego.Może trzymajmy sie tego i nie myślmy o niczym innym :(

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 20:22 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Oczywiście, moją wpłatę wykorzystaj według potrzeb, tyle jest biedaczków w potrzebie :(
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro gru 01, 2010 21:42 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:

naprawdę?????

Tak powiedziano Arnold2 w schronisku.Ludzie dzisiaj wrócili po niego.Może trzymajmy sie tego i nie myślmy o niczym innym :(

Oby to była prawda...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro gru 01, 2010 21:51 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Oby... Faktycznie - zostaje mieć nadzieję, że pingwinkowi jest dobrze i pomóc buraniowi, któremu też - jakby nie było - elegancik uratował życie...

To taki sam malec, też chory i też potrzebujący - gorąco apeluję o dt dla niego i pomoc finansową...
To ten, na zdjęciach jeszcze zdrowy :
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 01, 2010 21:57 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Oby to była prawda... Ludzie przecież też się uczą... i czasami zaczynają czuć...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 02, 2010 8:06 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Catnaperka pisze:Oby to była prawda... Ludzie przecież też się uczą... i czasami zaczynają czuć...

To może być prawda.

Niedawno zdarzyło się, że oddano do schroniska wrocławskiego kociaka, którego lekarz za duże pieniądze leczył przez tydzień i zaproponował albo uśpienie albo oddanie do schroniska albo dalsze bardzo drogie leczenie (ale nie wiedział co mu jest mimo badań róznych i testów). Dziewczyna zaniosła kociaka z bólem serca do schroniska i pytała o niego na forum(czy ktoś go tam widział), ale na skutek reakcji forum, zaraz następnego dnia zadzwoniła do schroniska pytając się o jego zdrowie (wtedy był w ciężkim stanie jeszcze),a jeszcze następnego pojechała i odebrała kociaka w dobrym stanie i z obietnicą schroniskowych lekarzy na leczenie go "na przychodne". Kociak szybko wyzdrowiał, chyba nawet długie leczenie nie było potrzebne.

Można sobie o tym przeczytać na wątku schroniska wrocławskiego.

Ludzi winić nie można, skoro na co dzień słyszą o dobrych, a nawet wspaniałych schroniskach , a niektórzy lekarze nie mający żadnych skrupułów l leczący przygarnięte kociaki za takie same pieniądze jak rasowce często doradzają odniesienie kotka do schroniska na darmowe leczenie w schronisku (może też z nieświadomości).

Ja dopiero 4 lata temu usłyszałam od osoby wtedy publicznie chwalącej schronisko i bardzo dobrze je znającej, że jak odnosę jakieś znalezione kociaki do schroniska to nie dożyją następnego dnia...
Mały chory kociak wymaga pewnego poświęcenia i nie każdy kto je ratuje może na to sobie pozwolić, nie ma czasu, pieniędzy itp. Ludzie w większości wierzą, że schroniska służą zwierzętom...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw gru 02, 2010 8:18 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Jasne, przeznacz moja wpłatę na tego, który potrzebuje leczenia - przecież to też kociak w potrzebie. Mam nadzieję, że tamtego rzeczywiście tamta dziewczyna odebrała - jak widać jak czasem się na kogoś nakrzyczy, to może zacznie myśleć :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 02, 2010 10:51 Re: !!!!!POMOCY!!!!!!! dzisiaj maluch ma zostać USPIONY/koci kat

Jak się ma Burasio? :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]