UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 16:02 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Przeczyłam całość. Głupia :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: $%^^&$^$%$

Niech śmierć Aurorki [*] nie pójdzie na marne .

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 21, 2011 16:20 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

zaznaczę.
Tragedia i bardzo współczuję.
Coś tacy ludzie mają w sobie,ze człowiek od razu im wierzy. :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto lut 22, 2011 11:03 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

panda5 pisze::( Potworne

Potworne! Dokładnie!
JA już się przekonałam! OMIJAĆ A. H. i szczeniaki - niby pozarodowodowe!
KOSZAR!!!!!
A Związek? : :cry:

Dziwny od samego początku jest kontakt z hodowlą Sweet Candy...
Żadnych poważnych danych...... I wydaje mi się ,że to celowe działanie...
Ona rzeczywiście wysprzedaje część suczek...
:(
Ja mogę tylko doradzić osobom, które chciałyby szczeniaczki z tego miejsca...
Omijałabym z daleka!
Suczki te z rodowodem ma naprawdę piękne ...
Szkoda tylko,że całe to jej przedsięwzięcie ..i działanie daje wiele do myślenia.

arekx7

Od: Nie lut 20, 2011 23:09

Post » Czw lut 24, 2011 22:48 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Szalony Kot pisze:
arekx7 pisze:
Szalony Kot pisze:Przyklejam. A z ciekawości - nie wiecie, od kogo ten devonek..?
Może też warto by się zainteresować...

Dziwna osoba...od śledzenia czy co?

Nie, po prostu jak słyszę, że w hodowli, gdzie nad psami nie ma kontroli zagryziono już jednego kota, to zastanawiam się, czy hodowca, od którego przyszedł devonek nie ma podobnych problemów. Lub niedługo nie będzie miał...

Nie wiem co sugerujesz. Jeśli przeczytałabyś uważnie temat wiedziałabyś, że hodowca od którego jest ten devonek założył ten wątek, a tym hodowcą jestem ja. Jeśli chciałabyś się zainteresować, to proszę bardzo, moje dane (które są powszechnie dostępne na mojej stronie internetowej - http://acceptus.cba.pl) to:
Barbara Rosińska, 661 411 731
e-mail: acceptus@wp.eu
mieszkam w Niemczy, jeśli chciałabyś przyjechać i zobaczyć w jakich warunkach żyją koty, zapraszam - wejście od podwórka :|

Do dziewczyn, które są w temacie, od początku czytają wpisy na forum i trzymają kciuki za wyjaśnienie sprawy - właśnie skończyłam pisać e-maile do telewizji, może się zainteresują. Kilka dni temu dostałam e-mail od kolejnej oszukanej kobiety. Podobno A. Hawranek zmieniła adres zamieszkania.

Acceptus

Od: Wto mar 09, 2010 21:28

Post » Czw lut 24, 2011 22:52 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Ja nie mogę, naprawdę aż tak nierozsądnie napisałam? :/

Nic nie sugeruję. Przekopałam się przez cały wątek, gorąco Ci współczując.

Ale w jednym z ostatnich wpisów było, że jedna jest pani A.H., która ma yorki i devonka - i z tego zrozumiałam, że ma jeszcze kolejnego kota. I dlatego od razu mi ciśnienie skoczyło i pomyślałam, że i ten hodowca powinien się o tym dowiedzieć, bo być może nie wie, w jakich warunkach żyje jego kot.

Ale teraz już rozumiem, że to chodziło o tego Twojego, straconego devona.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 24, 2011 23:10 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Szalony Kot pisze:Ja nie mogę, naprawdę aż tak nierozsądnie napisałam? :/

Nic nie sugeruję. Przekopałam się przez cały wątek, gorąco Ci współczując.

Ale w jednym z ostatnich wpisów było, że jedna jest pani A.H., która ma yorki i devonka - i z tego zrozumiałam, że ma jeszcze kolejnego kota. I dlatego od razu mi ciśnienie skoczyło i pomyślałam, że i ten hodowca powinien się o tym dowiedzieć, bo być może nie wie, w jakich warunkach żyje jego kot.

Ale teraz już rozumiem, że to chodziło o tego Twojego, straconego devona.

Nie zrozumiałyśmy się, przepraszam. Zdenerwowałam się, bo myślałam, że chodzi o mnie. Jakbym już mało problemów miała :wink: Niestety A. Hawranek wciąż działa, próbowała mnie zastraszyć adwokatem, pieniędzy dalej nie mam, a oszukane osoby wciąż do mnie piszą. Nie rozumiem, jak to może uchodzić na sucho? Przecież ta kobieta łamie wszystkie prawa. Poza tematem - organizacje od praw zwierząt również niewiele zdziałały, choć zawiadomiłam wszystkie, jakie znalazłam. miały podjąć działania. Teraz jedyna szansa w telewizji.

Acceptus

Post » Pt lut 25, 2011 9:18 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

bardzo mi przykro.

pamiętam,jak byłam mała,to chciałam mieć piękne psy na wystawy i hodowlę.
ale jak tak czytam o hodowlach...
i jak pamiętam jakie oszołomy się kontaktowały ze mną w sprawie Bąbelka...
odechciewa się takiej pasji,która jest obarczona takim marginesem niebezpieczeństwa :(
tym bardziej że związki w których są hodowcy nie chronią ani ich,ani nabywających zwierzęta z hodowli!
[skończyło by się pewnie na jednym miocie,który zostałby ze mną]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt lut 25, 2011 9:41 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Bardzo współczuję , zwłaszcza ta śmierć była niepotrzebna .
Sama ostatnio odebrałam swojego kociaka od nieodpowiedzialnych ludzi ( dobrze , że był u nich tylko 9 dni , ale dla mnie to i tak za długo ) .
Szkoda , że nasze prawo działa tak jak działa.
Jesteśmy krajem pełnym absurdów .
Mam nadzieję , że uda się babę ukarać .
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Pt lut 25, 2011 9:47 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Kikee pisze:Bardzo współczuję , zwłaszcza ta śmierć była niepotrzebna .
Sama ostatnio odebrałam swojego kociaka od nieodpowiedzialnych ludzi ( dobrze , że był u nich tylko 9 dni , ale dla mnie to i tak za długo ) .
Szkoda , że nasze prawo działa tak jak działa.
Jesteśmy krajem pełnym absurdów .
Mam nadzieję , że uda się babę ukarać .

najbardziej absurdalne jest dla mnie to,że związek i kluby w których się udzielacie i którym płacicie składki prawie* nic nie robią!
[bo jest coś takiego jak prawnik w związku kynologicznym i tylko do tej instytucji odnosi się to 'prawie]]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pt lut 25, 2011 10:26 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Koszmaria pisze:bardzo mi przykro.

odechciewa się takiej pasji,która jest obarczona takim marginesem niebezpieczeństwa :(
tym bardziej że związki w których są hodowcy nie chronią ani ich,ani nabywających zwierzęta z hodowli!

To tak jak ja kiedyś ....Marzyłam dosłownie by mieć sunię rodowodem i wystawiać ją na wybiegu traktując to jako wspaniałą przygodę...
Muszę się jednak przyznać,że i moje marzenie w tym temacie zanika.

Ja odzyskałam sunie za które zapłaciłam bez najmniejszych skrupułów (bo wierzyłam tej kobiecie) ale ile mnie to kosztowało nerwów ...czasu i dodatkowych pieniędzy....

arekx7

Od: Nie lut 20, 2011 23:09

Post » Pt lut 25, 2011 13:21 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

biedna malutka (') :cry:

trzymam kciuki by udało się tej ...... wymierzyć sprawiedliwość
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt lut 25, 2011 22:42 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

arekx7 pisze:
Koszmaria pisze:bardzo mi przykro.

To tak jak ja kiedyś ....Marzyłam dosłownie by mieć sunię rodowodem i wystawiać ją na wybiegu traktując to jako wspaniałą przygodę...
Muszę się jednak przyznać,że i moje marzenie w tym temacie zanika.

Ja odzyskałam sunie za które zapłaciłam bez najmniejszych skrupułów (bo wierzyłam tej kobiecie) ale ile mnie to kosztowało nerwów ...czasu i dodatkowych pieniędzy....

dokładnie takie było marzenie moje jako 6letniej dziewczynki-piękny piesek[najlepiej błękitny dog niemiecki] którego z dumą pokazuję na wystawach,a potem śliczne szczeniaki.
ale rzeczywistość niestety wygląda inaczej;/
przykre jest to,że cierpią niewinne zwierzęta.bo ktoś jest bezczelny i pazerny i dostrzega zysk w sprzedaży zwierząt :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pt lut 25, 2011 23:47 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Dziewczyny wraz z jedną w przeszłości oszukaną Panią, która się tu wypowiadała napisałyśmy do tv, mam nadzieję, że ktoś w końcu coś zrobi w tym temacie. Dzisiaj w tvn24 widziałam, jak w Bielsku-Białej odebrali ludziom prawa do zwierząt. Właścicielka - podobne jak A. Hawranek straszyła, że zgłosi sprawę do sądu o zniesłaienie. Mam nadzieję, że i jej psy odbiorą. Najgorsze i najbardziej przerażające jest to, że ta kobieta wciąż działa. Teraz już wiem na 100%, że to nie głupota czy ,,zakałapućkanie'', a zwykłe wyrachowanie.

Acceptus

Post » Sob lut 26, 2011 0:02 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Acceptus pisze:Dziewczyny wraz z jedną w przeszłości oszukaną Panią, która się tu wypowiadała napisałyśmy do tv, mam nadzieję, że ktoś w końcu coś zrobi w tym temacie. Dzisiaj w tvn24 widziałam, jak w Bielsku-Białej odebrali ludziom prawa do zwierząt. Właścicielka - podobne jak A. Hawranek straszyła, że zgłosi sprawę do sądu o zniesłaienie. Mam nadzieję, że i jej psy odbiorą. Najgorsze i najbardziej przerażające jest to, że ta kobieta wciąż działa. Teraz już wiem na 100%, że to nie głupota czy ,,zakałapućkanie'', a zwykłe wyrachowanie.

obyscie coś zdziałały!
na śląsku to chyba jakaś plaga,wiem o jednej hodowli shi-tzu i soft wheaten terrierów która mimo wywalenia z ZK wciąż pobiera bajońskie sumy za swoje już-kundle.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob lut 26, 2011 0:09 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Nie rozumiem czemu policjai organizacje broniące praw zwierząt nie zrobiły w tej kwesti nic :|

Acceptus

[poprzednia][następna]