Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 20:08 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Murka ma wątek może? Fajna kota....
A Kawa urocza - na pewno spędzi w nowym domu fantastyczne lata!
Kordonia, Ty jesteś :aniolek:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie paź 17, 2010 20:13 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Bazyliszkowa pisze:Kolejny senior grzeje futro we własnym domu:

Rumcajs - staruszek - Gdynia - "mieszkam w schronisku, to taki ...dom, ale umarł mój koci przyjaciel i jestem sam, a chcę dzielić moje serce, może z Tobą?" - kontakt - Izabela
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=118489

Bądź szczęśliwy, kocie :ok:

:1luvu: Rumcajsik, najlepszego :1luvu:

:dance: :mrgreen: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie paź 17, 2010 20:15 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Gratulacje dla Kawy :ok: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie paź 17, 2010 20:30 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

dagmara-olga pisze:Murka ma wątek może? Fajna kota....
A Kawa urocza - na pewno spędzi w nowym domu fantastyczne lata!
Kordonia, Ty jesteś :aniolek:

:) :)

Murce jeszczenie zakłdałam watku, bo nie moge zroić jej ładnych zdjec, cały czas pcha sie do mnie, , wkleja sie w szyję, tuli, mizia, nie moge zrobić sensownych ujęć :) :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie paź 17, 2010 20:52 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Zgłaszamy się z Rufusem.
Rufi jak zwykle burczy przy czyszczeniu uszu, ale chyba jest lepiej.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie paź 17, 2010 21:30 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Melduję się i kibicuję:) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon paź 18, 2010 12:28 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Caspar już dojechał do DS i jest z nowymi Dużymi - szczęścia Kocurze!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 18, 2010 13:57 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Witam,
czy do tego wątku można zgłosić jakiegoś kota?
U mnie w domu (od ewakuacji Krakowskiego Schroniska) przebywa około 9 - letni kot Bruno.
Bruno szuka domu. Tutaj wątek Bruna viewtopic.php?f=1&t=112722
Najnowsze informacje znajdują się na stronie 15
Bast pisze:Jest baaardzo źle...
Nie wiem co się dzieje z moimi kotami. Normalnie jakiegoś szału dostały. Szczególnie Banshee. O Ile Bruno mógł wcześniej swobodnie chodzić po mieszkaniu, nawet wchodzić na piętro to teraz jest masakra :strach: :strach: :strach:
Frostie wcześniej pozwalała się już nawet barankować a teraz Go bije.
A Banshee - wstydzę się za mojego kota :oops: :oops: :oops: Bije Bruna okrutnie. Nie wiem co jej odwaliło :crying: :crying: :crying:
Normalnie Brun już boi się chodzić po mieszkaniu, nawet po salonie, boi się podchodzić do kotów, mimo, że widać iż bardzo chce :( Ma brzydką ranę na szyi, którą w dodatku ciągle sam rozdrapuje. Banshee go leje z byle powodu, bez powodu - bo popatrzył na Nią, bo ja popatrzyłam na Bruna (nie mówię nawet o głaskaniu - wtedy łomot jest okropny). Bije Go i goni, Brun ucieka albo do stołu, albo do swojej klateczki - ona za nim, do transporterka - ona za nim. Brun wciska się w kącik a ona go bije :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: Nie wiem co mam z Banshką robić - jest miziana, głaskana, śpi z nami, jest karcona za złe zachowanie, ale nic nie działa :(
Brun zaczął znów syczeć jak mu podaję jedzenie do klatki, i znów muszę go zamykać - bo przecież jest strasznie bity, o głaskaniu nie am mowy, bo od razu jest łomot od moich kotów :(
Kupiłam feromony - na razie bez efektu :(

Wiem, że mało osób zagląda do tego wątku. Wiem, że nikt nie chce Bruna na DT. Nie napiszę, że oddam Go do schronu, nie postawię ultimatum - wtedy pewnie znalazłby się jakiś inny DT :( Ale Bruno naprawdę nie może dłużej u nas zostać - dla Jego dobra - i fizycznego i psychicznego zdrowia.
Błagam Was - pomóżcie, może ktoś jednak mógłby przygarnąć Bruna do siebie na DT - ja mogę finansować (lub współfinansować) leczenie i karmę jeśli będzie taka potrzeba. On u mnie znów zacznie się bać, jest terroryzowany przez moje koty i widać, że znów coraz bardziej się "zamyka w sobie". Czy będę musiała oddać go do byle jakiego DS?? Przecież Bruno zasłużył na coś lepszego. On tak bardzo nie lubi być zamknięty w tej przeklętej klatce, a znów musiał tam wrócić :(

Pomóżcie, proszę... :oops:

Czy można dopisać Bruna do poszukujących domu seniorów? :oops: :oops:
Jeśli potrzeba więcej informacji, zdjęć to oczywiście dostarczę wszystko.
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pon paź 18, 2010 14:04 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

A oto i Bruno:
Obrazek
Prawdziwy przystojniak. :1luvu:

Ciocia dagmara-olga na pewno doda go na pierwszą stronę, jak tylko wejdzie na wątek.
Kciuki za dom :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 18, 2010 14:17 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Bruno - 9 lat - Kraków - "lubię koty, żyłem z nimi w schronisku ale ..........tu rezydent mnie bije i boję się ...muszę znaleźć dom" - kontakt Bast
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=112722
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 18, 2010 17:17 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Paju, to przekochany starszy kocurek, ma około 8 lat.
Jedną przednią łapkę ma niesprawną, gdy trafił do nas miał połamaną (z przemieszczeniem).
Z tego co się dowiedziałyśmy najprawdopodobniej został pobity.
Jest miziasty i bardzo kulisty 8)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 18, 2010 18:03 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

a mogę link prosić? Jaki on tam bardzo kulisty :-) ot, jedna fotka tak wyszła
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 18, 2010 18:19 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

viewtopic.php?f=1&t=115639&start=270

Mufinek czuje się źle, pomyślcie o nim ciepło
Bakeneko pisze:Stan Mufinka jak na razie pogarsza się niestety, trochę, je jest bardzo słaby jedynie co pozostało to nadzieja... bo dostaje wszystko co można... ale na ludzkie zepsute nerki nic nie można poradzić a co dopiero na małe kocie nereczki, całe życie jego odbiło się w jego nerkach, które rzadko doznawały ciepła, pełnej miseczki i ludzkiej pomocnej dłoni.... za późno trafił do nas..... teraz ma lekarstwa, ciepło, nasze łóżko, szynki ile zechce stwierdziliśmy że nie będziemy mu odmawiać tego co sprawia mu największą przyjemność, a tak generalnie podły jest ten świat i tyle....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 18, 2010 20:09 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Dziękuję za Bruna :1luvu: :oops:
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pon paź 18, 2010 23:30 Re: Kociaki z dłuższym stażem czyli SENIORZY szukają DOMÓW :-)

Zaznaczam sobie:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]