Moderator: Estraven
shalom pisze:Witam wszystkich, z miłości do swoich kociaków i chęci zapewnienia im jak najlepszych warunków czytałam dużo a propo żywienia itp i na ogół wszędzie widać, że jeśli już to Royal, Royal i jeszcze raz Royal, mówicie to wy, widzę to na każdym kroku u weterynarza, ale jak jest naprawdę?
Słucham uważnie...
shalom pisze:No teraz już wiem, ze Royal przereklamowany, jednak dopóki nie znajde wartościowej karmy którą mój kot polubi jestem zmuszona dawać mu tego royalka, zeby jadł cokolwiek. A jeśli chodzi o purinę cat chow, zerknęłam na etykietkę i skład nie jest powalający, wręcz słabyno, ale to są właśnie gusta naszych kotów, tak jak ludzie niektóre lubią fast-food
shalom pisze:Ossett, powalił mnie skład Acany, a jakże, ale moje koty nie są pod wrażeniemnie lubią jej bardziej niż whiskasa
a tak... na poczatku z braku wiedzy dostały taki szajs
ale po tygodniu już wiedziałam co trzeba podawać. Ja teraz poważnie myślę o tym Applaws a zwłaszcza tym z łososiem, mam nadzieję, ze łosoś da taki aromat karmie że je zainteresuje.
A moje Miamora bardzo lubią, chociaż jeśli chodzi o mokre, puszki czy saszetki to nie są w ogóle wybredne, jeszcze żadną nie pogardziły, czy to animonda czy jakaś tania beznadziejna pucha, których jak wspomniałam już nie daję.
zdecydowanie nie jestossett pisze:Myślę, że Purina Chow jest bardzo dobrym produktem, a jest dwa razy tańsza od RC.
absolutnie nie!!!!!!shalom pisze:Mam pytanie z innej bajki. Moje kociaki to pijoki, żłopią wody tyle, że niedługo w kuwecie będą zamki z piaskuale nie wiem czy mogę im dawać wodę mineralną, w moim przypadku cisowianka, taka najzwyklejsza z niewielką zawartością minerałów. A dlaczego ja daję? bo woda w łódzkich kranach nawet po zagotowaniu ma mega kamień i jest straszna w ogóle
zresztą kociaki też to czują i jak taką dostaną to nie piją tak chętnie. Więc czy nie zrobie im krzywdy dając mineralkę? nie chce je zakamienić tą wstrętną wodą
shalom pisze:Na filtry itp mnie nie stać. Chyba pozostaje jakaś źródlana, tylko czy taka źródlana też nie będzie byt zmineralizowana?
Użytkownicy przeglądający ten dział: KotLeo, Wojtek i 112 gości