18-letnia Tusia Buraska - odeszła na dzień przed adopcją...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 20:33 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

kciuki za Tusię są
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto wrz 21, 2010 20:33 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

:kotek: To ja już zaczynam trzymać.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Wto wrz 21, 2010 20:41 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

musi być lepiej.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 21, 2010 21:04 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

kciuki mocne
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto wrz 21, 2010 21:08 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

urocza dama Tusia :ok: :ok: :ok: :ok:
buraski sa przekochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 22, 2010 14:30 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Kciuki zacisnięte, ale sie jeszcze poupominam o fotki i opis psiaka....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro wrz 22, 2010 14:33 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

pogubiłam się :roll: staruszka będzie miała DT? Od czego to ewentualnie zależy?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro wrz 22, 2010 16:18 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

ja zaproponowałam tymczas dla Buraski jeżeli nie bedzie miala nic zaraźliwego bo mam swoje dwa koty, no i jezeli nie bedzie miala poważnej choroby gdyz nie stac mnie na kilkaset złotych msc. niestety to wszystko staje sie mgliste obawioam sie, że moze nic z tego n ie wyjsć. Wczoraj o 23 trafił do mnie kociak znaleziony na pętli autobusowej tu link do zdj http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z231632551 a tu do forum viewtopic.php?f=1&t=117513. Narazie nie miałam odp jak ida postepy w badaniach Buraski.
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy."
Faith Resnick

gwiazdka86

Od: Czw cze 24, 2010 12:26

Post » Śro wrz 22, 2010 16:43 Re: 18-letnia Buraska straciła opiekuna i dom - kto przygarnie?

Tajemniczy Wujek Z. pisze:A więc Tusia. Tak ma na imię. Przed chwilą rozmawiałem z panią, która zajmowała się opiekunką Tusi. Tusia mieszkała w domu z kotem Lolkiem, który już znalazł dom. Lolek jest młodszy od Tusi i ponoć niezły z niego wariat. Starsza sunia, druga towarzyszka Tusi, wciąż jest u nas w schronie.

Tusia była dziś na badaniach u weta.

Obrazek <<< Kliknij, aby powiekszyć

Obrazek <<< Kliknij, aby powiekszyć

Zachowywała się grzecznie, choć trochę na nas nawarczała przy pobieraniu krwi. Ożywiła się wyraźnie, ale to chyba bardziej z nerwów. Jeśli chodzi o wyniki testów, to zarówno FIV jak i Felv są ujemne :) Reszta parametrów będzie znana jutro. Poza tym Tusia prawie nie ma zębów, nie widzi na prawe oko (zaćma), ale za to ma czyste uszy. No i jest wychudzona i nieco odwodniona. Pani wet powiedziała, że chudość może być wynikiem starczego zaniku mięśni, choć więcej na ten temat powiedzą nam wyniki badań krwi. Na razie kupiliśmy Tusi kilka saszetek convy i royala dla seniorów. Dostaję też do picia Viyo dla seniorów. Do soboty wystarczy.

Tusia spała, gdy wszedłem do kociarni i w przeciwieństwie do maluchów nie podeszła do kraty. Również u weta znudziło ją czekanie aż skończymy rozmawiać z panią wet i zwinęła się w kontenerze w precelek i poszła spać. Gdy tylko wróciliśmy do schronu, to też od razu wskoczyła do swojego koszyczka i przymknęła oczy. Ożywiła się tylko, gdy wsypałem jej świeży żwirek do kuwety. Zrobiła co miała do zrobienia (trochę za rzadkie, ale może to za sprawą wczorajszego odrobaczenia) i znowu do koszyka.

Trzymajcie kciuki, bo los Tusi zaczyna się odmieniać 8)

jak to sprawa Tusi jest mglista??? 8O 8O -przecież tu jest wyrażnie napisane że najpowżniejsze choroby wykluczone a reszta wyników będzie dziś :roll: :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro wrz 22, 2010 18:05 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

No więc tak: Tusia jest generalnie w dobrej formie. Ma nieznacznie przekroczony poziom mocznika 89 (norma 25-70), ale kreatynina jest w normie. Leukocyty też w normie, więc żadnego stanu zapalnego nie ma. Nieznacznie obniżone parametry "anemiczne", ale bardzo mało. Biorąc pod uwagę, że Tusia mogła ostatnio nie dojadać, to jej wychudzenie i lekko anemiczne wyniki krwi łączą się w spójną całość. Dobra dieta i może jakieś odżywki powinny wyprostować sprawę. I oby to było tylko to. Jak na kota wyniki są dostateczne, a jak na kota w tym wieku, to bardzo dobre.

I najważniejsze: oprócz gwiazdki86 o Tusię upomniał się jeszcze jeden dom, który na razie chce chyba pozostać anonimowy. I jest to Dom Stały :) Przyszli opiekunowie są właściwie zdecydowani ( :ok: :ok: :ok: ), wiedzą już, że Tusia jest w niezłej formie i jesteśmy wstępnie umówieni w sobotę na wizytę w schronie. Dodam, że w przyszłym ( :ok: :ok: :ok: ) domu Tusia będzie miała za towarzystwo dwa pieski i królika :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro wrz 22, 2010 18:08 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

co za wspaniałe wieści :) :) :) oby się ziściło :kotek: :ok:

smarti

Post » Śro wrz 22, 2010 18:31 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

kciukasy potężne za seniorkę :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro wrz 22, 2010 18:31 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Bardzo sie cieszę :) tzrymam kciuki a co do tego mglista to chodziło o to, ze nic nie wiedziałam bo nie czytałam cąłego forum tylko miałam rozmowe tel a tam było podane, ze dopiero będzie miała badania :) super :)
Faith Resnick

gwiazdka86

Post » Śro wrz 22, 2010 18:32 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

czekam na bardzo bardzo dobre wieści...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro wrz 22, 2010 18:34 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

wczoraj trafiła do mnie neispodziewanie koteczka i ośmiele się tutaj zamieści link moze ktoś pomoże? Seniorko trzymaj sie!!!! viewtopic.php?f=1&t=117513
Faith Resnick

gwiazdka86

[poprzednia][następna]