Rosyjska niebieska-białaczka?-ma dom u córki EWY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 13:50 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Plan jest taki, że napisałam PW do Ewy z Wawra. Niech umawia w koterii termin sterylki dla koteczki. A z Natalią ewentualnie w czwartek popołudniu ruszym na stolicę z kotką. Byleby tylko kocina była pod blokiem........ Ja nie mam gzie jej przechować, więc pójdziemy po nią jak będziemy jechać.
Niestety nie mam nadal odezwu od Ewy, więc czekam.
magdajedral

Post » Śro wrz 15, 2010 15:41 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

wiesz ,że tego dnia co kocię złapiesz to jej najlepiej nie karm ale pewnie to niemożliwe czyli jak najmniej-tylko na przynętę.
bo jak miałam zawieżć Chmurkę to dzwoniłam tam rano o 9.00i jakaś pańcia powiedziała żebym jej dała śniadanie bo jest duża kolejka i kotka będzie miała zabieg po południu.
więc dałam Chmurce od razu śniadanko i zawiozłam ją na 13-ta a oni ją zaraz ciachali i potem w nocy kiciunia biedna rzygała,a to niedobre dla szwów jest..

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 15, 2010 15:47 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Wiem, że nie można karmić. Sterylizowałam już kotki i kocury..... i mimo że nie karmiłam to każdy haftował.
A zresztą zamierzam ją złapać i od razu wieźć do stolicy. Zabieg pewno innego dnia. Ale nadal Ewa się nie odezwała więc nic nie wiem. Chyba że znajdzie się ktoś inny....
magdajedral

Post » Śro wrz 15, 2010 16:04 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

no to ja nie wiem bo u mnie na 11 sztuk to pierwsza Chmurka haftowała :mrgreen:

no przecież pisałam że ja jakby co :) :)

ale Ewa się odzywa góra raz dziennie z tego co chyba kojarzę z wątku Fida :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro wrz 15, 2010 16:18 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

To jak możesz dzwoń do koterii i zaklepuj termin sterylki, a jutro z Natalią wieziemy koteczkę. Tyle że warszawianki z nas żadne i najlepiej żebyś odebrała kotę w śródmieściu najdalej...... Co do godziny to sądzę, że najwcześniej to godzina 18 jak mogybyśmy tam być. Tym bardziej że trzeba jeszcze kotkę złapać. Więc kciuki za to aby kotka była pod blokiem jutro w graniach godziny 17. Oczywiście po dojściu do siebie odbieramy kotkę od Ciebie i wraca ona do Mszczonowa, chyba że znajdzie się chętny domek.
Może być?
magdajedral

Post » Śro wrz 15, 2010 16:47 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Bardzo przepaszam, że tak długo, ale w ciagu dnia nie bardzo mogę sie oderwać od pracy. Dzwoniłam do koterii i najwcześniejszy termin kiedy oni mogą to 28, a kiedy oni i ja mogę 30 rano (czwartek). Po zabiegu na tydzień zatrzymam ją u siebie. Dzień wcześniej mogę po nią przyjechać do Mszczonowa, ale póżno, po korkach wyjazdowych z Wawy (tj. ok.20). Czy uważacie, że ten zabieg powinna mieć wcześniej? Czy ona jest w dobrym stanie ogólnym? Bo może najpierw powinno się ją jakoś wzmocnić? Dziś idę do weta z moim kotem, to go wypytam i może sprawdzę, czy nie mogłabym koteczki oddać do niego na zabieg. Jeszcze późno wieczorem dam znać.
Pozdrawiam,
Ewa

Ewa z Wawra

Od: Nie lip 04, 2010 21:17

Post » Śro wrz 15, 2010 16:52 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

wiesz że u niego to będzie min 160zł...
ale może dobrze by było ją zaszczepić i odrobaczyc chociaz najpierw-fiprex do karku wystarcza na raz na kilka miesięcy podobno(kosz ok 36zł),ale działa na wszystko-nawet na świeżba.

ja jestem umówiona z Julką na tel na jutro z p.doktor Iwoną-może uda mi się ją wcisnąć wcześniej-jutro spróbuję..

smarti

Post » Śro wrz 15, 2010 21:25 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Byłam w klinice całodobowej w Wawrze, na Trakcie Lubelskim, niedaleko mojego domu. Proponują jednak wizytę w celu oględzin koteczki, ewentualnego podania hormonów, by zatrzymać rujkę (jeśli ją ma lub sie zbliza), odpchlenia i odrobaczenia. Po tym zabieg i tydzień rekonwalescencji. Ja mogę ją przechować przez ten okres. Jeżeli mój kot ją zaakceptuje, to może u mnie zostać. Zapłacę za nią. Myślę, że w tej klinice będzie jej dobrze, a i mnie będzie łatwiej to ogarnąć. Tylko mogę się tym zająć od środy w przyszłym tygodniu.W poniedziałek i wtorek mnie nie ma. Potem mam 3 tygodnie spokojniejsze. Mogłabym po nią przyjechać do Mszczonowa dowolnego dnia, byle wieczorem.
Czy taki plan jest do zaakceptowania? Jeżeli tak, to z kim miałabym się kontaktować, czy koteczka złapana?
Podaję mój telefon: 501 695 040, Ewa Grenda, tylko często nie mogę odebrać, ale zawsze oddzwonie, najlepiej na smsa.

Ewa z Wawra

Post » Śro wrz 15, 2010 21:37 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

No to widzę, że trochę się z Iwoną przez telefon nie zrozumiałyśmy. Na forum weszłam dopiero teraz i widzę odpowiedź Ewy, że zabieg może być najwcześniej 28 września, a ja zrozumiałam Iwonkę, że 18.... i ustaliłyśmy, że jutro przywieziemy kotkę do Warszawy.... I teraz nie wiem co robimy. Czy któraś z Was będzie w stanie ją przetrzymać do 28 u siebie? Z jednej strony może to i lepiej bo można byoby ją pokazać jakiemuś wetowi przed zabiegiem (może właśnie odpchlić, odrobaczyć, itp....) bo nie sądzę, aby ona kiedykolwiek była w jakiejś lecznicy.
Ewa, Iwona dajcie znać co robimy. Czy mamy jutro łapać kotę i wieźć czy odkładamy sprawę do poniedziałku 20 września tak jak może Ewa. I przepraszam za zamieszanie.
magdajedral

Post » Śro wrz 15, 2010 23:50 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

madzia sorry,może ja nie zrozumiałam.
to Ewa może od 20-go,czy od 28 września?

jeśli nie ma innego wyjścia i jeśli to dla kotki dobre to ja ją przetrzymam u siebie .. ale tak jak mówiłam jutro spytam o sterylke wcześniej-chyba że decydujecie aby u mnie czekała do 28-go..

jak zdecydujecie-tak zrobię- chodzi w końcu o dobro tej kici :)

smarti

Post » Czw wrz 16, 2010 7:05 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Jeżeli zabieg koniecznie w koterii to ja mogę 30 i taki termin jest wstępnie zarezerwowany na moje nazwisko (Ewa Grenda). Jednakże wolę to zrobić w lecznicy koło domu i wówczas mogłabym przejąć kotkę najwcześniej w przyszłą środę (22), późnym wieczorem. W tym przypadku data zabiegu zależałaby od oceny weta w mojej lecznicy, a ja zajęłabym sie kotką przez cały czas. Przepraszam za zamieszanie, ale mój kalendarz zależy od wielu czynników i często trudno zgrać mi różne tematy.

Ewa z Wawra

Post » Czw wrz 16, 2010 10:04 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Ewa,koterię proponujemy tylko dlatego że można w niej zrobić sterylkę kotu wolnożyjącemu za darmo.
jeśli to dla Ciebie nie ma znaczenia i chcesz wyłożyć pieniążki na sterylke u weta to jasne że nikt Ci się nie sprzeciwi-może nawet zbiórkę się uda zrobić.
Ale to Twoja decyzja :)

Ja ,kiedyś jak nie byłam na miau.pl i nie wiedziałam o istnieniu Koterii to też wysterylizowałam 4 kocice z ulicy na własny koszt ale teraz uważam że szkoda kaski-lepiej ją przeznaczyć na żarełko dla kiciów lub pomoc innym kiciom.
ale u mnie ,choćby nie wiem ile kaski było to nigdy się "nie przelewa" :mrgreen: , ja kazdą ilość potrafię jakimś cudem "spożytkować"...

smarti

Post » Czw wrz 16, 2010 10:24 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Juz dogadane. Łapanka odłożona do środy w następnym tygodniu.
Smarti bardzo dziękuję, za chęć pomocy. :1luvu:
Ostatecznie zdecydowałyśmy, że po kotkę przyjedzie Ewa z Wawra i ona zajmie się zabiegiem oraz hospitalizacją. Za tą wesją przemawia fakt, że jesli kot Ewy ją zaakcepuje to zosyanie u niej na stałe :) Więc kciuki potrzebne. Nie ma sensu jej przewozić z miejsca na miejsce bo to dodatkowy stres dla kici. Ja w środę jak tylko wrócę z pracy bryknę po nią na bloki i przyniosę do siebie i będę czekac na Ewę (TŻ na drugą zmianę w pracy, więc się układa super). Jeśli się okaże że między kotami nie ma porozumienia jednak to koteczka wraca do Mszczonowa po hospitalizacji, albo szukamy domku.
magdajedral

Post » Czw wrz 16, 2010 10:30 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

super,rewelacyjne rozwiązanie.-oby koteczka polubiła się z innymi kotkami Ewy...

a mój TZ po Twoim tel mówi--"ooo,rosyjska niebieska 8O 8O zostanie u nas na zawsze,tak :?: :?: :?: "

te niebieskie rosjanki to mają branie :ryk: :ryk:

smarti

Post » Czw wrz 16, 2010 10:34 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

No proszę, to widzę, że kilku chętnych na stałe było :)
Mój TŻ też jak ją widział to mówił: (oczywiście w żartach) to wydamy nasze dwa a weźmiemy ją...
magdajedral

[poprzednia][następna]