[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 03, 2010 10:47 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Dziewczyny ślicznie dziękuję za pomoc bo chwilowo z kasą ciężko a moje 15 footer+4sunie +pies w hoteliku niestety muszą mieć co powinny.Tym bardziej,że muszę zaszczepić 10 kotów na dniach - za 5 szczepionek zapłaci Kotkowo-za co niniejszym oficjalnie DZIĘKUJĘ!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt wrz 03, 2010 11:55 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

kassja pisze:Zajrzałam na forum, bo szukałam wiadomości o Bronku i Rogerze. Asiu, napisz jak się chłopaki miewają :ok: :ok:

Wczoraj późno wróciłam z "pogotowia kociego" :D i nie miałam już sił, żeby cokolwiek pisać.

Bronuś -chłopak dzielnie zniósł operację tak cichutko popiskiwał tylko od czasu do czasu. Wyzwanie było nie lada, p.Dr starała się zrobić operację jak najmniejszym kosztem cięcia tkanek, więc przez to trwało to trochę dłużej. W sumie nie pisałam u Bronusia doszło do złamania główki szyjki kości udowej. Operacja polegała na tym, że trzeba było tą złamaną cześć usunąć.
Chłopak jest jeszcze obolały , dostaje antybiotyk. Dzisiaj spałam z nim bo dopiero w moich ramionach przestawał z bólu drżeć. Za 10 dni zdjęcie szwów i chłopak powinien skakać, biegać jak normalny zdrowy kotek :D

Roger ma trochę krwiaków w komorze oka oraz w spojówce , gałka oczna w porządku, rogówka nie jest uszkodzona. Ogólnie jest duża szansa że będzie widział na to oczko. Dostał dwa rodzaje kropli i antybiotyk. :D Ciepłe myśli potrzebne. Chłopak czuje się u mnie coraz lepiej, wczoraj wyszedł pozwiedzać inne pomieszczenia :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pt wrz 03, 2010 12:21 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Czarnulka21 pisze:
kassja pisze:Zajrzałam na forum, bo szukałam wiadomości o Bronku i Rogerze. Asiu, napisz jak się chłopaki miewają :ok: :ok:

Wczoraj późno wróciłam z "pogotowia kociego" :D i nie miałam już sił, żeby cokolwiek pisać.

Bronuś -chłopak dzielnie zniósł operację tak cichutko popiskiwał tylko od czasu do czasu. Wyzwanie było nie lada, p.Dr starała się zrobić operację jak najmniejszym kosztem cięcia tkanek, więc przez to trwało to trochę dłużej. W sumie nie pisałam u Bronusia doszło do złamania główki szyjki kości udowej. Operacja polegała na tym, że trzeba było tą złamaną cześć usunąć.
Chłopak jest jeszcze obolały , dostaje antybiotyk. Dzisiaj spałam z nim bo dopiero w moich ramionach przestawał z bólu drżeć. Za 10 dni zdjęcie szwów i chłopak powinien skakać, biegać jak normalny zdrowy kotek :D

Roger ma trochę krwiaków w komorze oka oraz w spojówce , gałka oczna w porządku, rogówka nie jest uszkodzona. Ogólnie jest duża szansa że będzie widział na to oczko. Dostał dwa rodzaje kropli i antybiotyk. :D Ciepłe myśli potrzebne. Chłopak czuje się u mnie coraz lepiej, wczoraj wyszedł pozwiedzać inne pomieszczenia :D

Hurraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za kotki!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt wrz 03, 2010 12:34 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

lusesita pisze:
aga&2 pisze:A co do zakupów - spotka się Rada Fundacji i ustali listę zakupów...

a Rada Fundacji to kto??? :wink: 8)

No myślcie trochę :P No koty :D Przynajmniej już wiemy, że transporterków nie będzie :ryk: Bo kot to musiałby być pijany, głupi, z chorobą psychiczną oraz pod wpływem pigułki gwałtu, żeby sam z własnej woli wszedł do trasportera :ryk: Jak Nika była dzikusem (dobre czasy :D) to musieliśmy jej łapki trzymać i dopiero wtedy do transportera wkładać, bo takie opory stawiała

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Pt wrz 03, 2010 13:33 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

isabella7272 pisze:ja myśle gdzie ona tak znika :ok:
swoją drogą niezła kopia :lol: ciekawe jak charakter ?

Szprotka jest bardzo łowna, wiecznie nakręcona i baaardzo zabawowa ;)
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt wrz 03, 2010 13:39 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

p. Ela od Shakirki mówiła, ze są jeszcze w okolicy jakieś kotki i 2 maluchy(ludzie mówią, że około 2 miesięczne), jedzą same. Nie widziałam ich osobiście, ale da się "coś" "z tym" zrobić? :roll:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt wrz 03, 2010 14:36 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Czarnulka21 pisze:Wczoraj późno wróciłam z "pogotowia kociego" :D i nie miałam już sił, żeby cokolwiek pisać.

Dzięki za pozytywne wieści, a kciuki za chłopaków cały czas trzymam mocno :ok: :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt wrz 03, 2010 16:37 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Czarnulka21 - mocno Wam kibicujemy z moimi foooterkami!!!!

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt wrz 03, 2010 16:55 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Czarnulka21,moja imienniczki,ja i moja "Kocia republika" cały czas mocno trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: za :kotek: :kotek:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt wrz 03, 2010 19:46 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Ech... jakby to wam powiedzieć. No idę się sprzedawać za pieniądze normalnie :roll:

Właśnie usiadłam do rozliczeń i tak - nasze wydatki -
1368 zł - fra z Białostoczku (czerwiec - sierpień) (dopłata do kilku sterylek w zaaw ciąży, kotka Mrunia od Kociej Lady - ucho, rudy kocur od p. Kasi - amputacja ogona, effipro 100zł, uspienie kota powypadkowego - Bema 101, uspienie 14 letniego kota z niewyd. nerek, leczenie Puszków spod Marcpolu, leczenie kotki Żebrowska Anna (Kociej Lady), leczenie malucha od p. Szajkowskiej, katar,świerzb, pchły dzieci kotki z Białostoczku 17)
601 zł - fra Sano (łapki Foczka, Leczenie - Bunia, Koperniczka - Rudzia, 3 Kraszewianki - biegunka, Otello i Okruszek, biagunka Bojsbandu, leczenie Żabki, diagnozowanie Bronia, leczenie Vigo i Largo)
24 zł - recepta - Pyrantelum i Unidox (min Zuzia z Bstoczku 32 i jej dzieci, kotka z Bstoczku17 i jej dzieci)
50 zł - żwirek (p. Danusia, Szałwia)
3238 - fra Zwierzak (czerwiec - sierpień) (Advocate i Flubenol - dla 40 kotów :(calciwiroza, odśiwierzbianie Gumisiów, calciwiroza, odświerzbianie Piniusiów, 10 Provery na działki Ciołkowskiego, koci katar KolorkiI, antytasiemiec - Kolorki I i II, zakup 5X surowica, szczepienia przed Mruczeniem, test FELV+ morfol. Bunia, kalciwiroza - Piniusie, odswierzbianie Mysi Trusi, leczenie Zuzi z Bstoczku 32, leczenie pakietu z Orzeszkowej i inne :roll: )
Razem - 5281 :strach: :strach: :strach:

Teraz muszę przyjrzeć się wpływom, ale aż tyle na pewno nie mamy :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt wrz 03, 2010 19:50 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Do Bobików dołączył czarny kocurek, dwa razy większy od Bobików, ale milutki i oswojony. Wygląda zdrowo.

A Chudy Bobik ma problem z pupą, tzn wysuwa mu się jakaś błona śluzowa czy coś, dostałam maść do smarowania, ale nie widzę żadnej poprawy, wydaje mi się , że nawet coraz gorzej to wygląda. Ktoś może spotkał się już z czymś takim?

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pt wrz 03, 2010 21:24 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Melduję się w nowym wątku z nowego lokum.
Dziś oficjalnie się już przeprowadziłam z kotami i mogę zacząć wypatrywać kotki ze swobodnej. Niestety TŻ stwierdził że bezdomnych kotów to on wozić nie będzie :roll: więc jak ją łapnę to będę kombinować z transportem.
Doba idę Dzidzi szukać bo mi wlazła pod brodzik i się nie odzywa 8O
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pt wrz 03, 2010 21:24 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

aga&2 pisze:Teraz muszę przyjrzeć się wpływom, ale aż tyle na pewno nie mamy :(

Tak co do tego- co z pucha na szkolne zbieranie? Bo ja w poniedziałek decyzje dyrekcji, która najprawdopodobniej bedzie pozytywna... Nigdy jeszcze takim akcjom nie odmówili...
Obrazek

Amentia

Od: Śro mar 03, 2010 22:32

Post » Pt wrz 03, 2010 22:20 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Faktury astronomiczne! 8O Jeszcze tak to nie było, chciałoby się powiedzieć... Ale i setki kotów także nie, a i końca nie widać...
Były lata, gdy kociaki się 'kończyły' na zimę i trzeba było czekać do wiosny. Teraz raczej marne widoki na to :roll:.

Dzisiaj 2 z 3 moich kiciów gościły w Kakadu w Alfie :). Kraszewianka Lili i Myszek-Knyszek. Nie zainteresował się nimi żaden konkretny domek, a wspaniałą opiekę nad kotkami objęła córka Dorotak wraz z koleżanką. Jeszcze raz dziękuję :P.

Beata87, nie wiem jak wygląda ta nieszczęsna pupka, ale jak miałam te pierwsze kicie z syfu, od Babona z Btoczku, to smarowałam sudocremem, i kilka dobrych dni minęło, zanim wszystko zaczęło wracać do normy. Mam nadzieję, że i u Twojego kitka wróci :ok:
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Sob wrz 04, 2010 5:38 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

[poprzednia][następna]