Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 19:07 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

ja mam taki żwir higieniczny z intermarche, nie zbryla się, wyrzucasz tylko qpale więc jest łatwo obsługowy i worek kosztuje 10 zeta, przywiozę w sobotę na spróbowanie, o tescowym słyszałam dobre opinie (cena i jakość)

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw sie 19, 2010 19:09 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

gdyby ktos z Warszawy sie wybieral, to ja moge podarowac:
- proszek (chyba bryza, w otwartym plastikowym pudelku)
- papier - co prawda nie sniadaniowy, ale bardzo podobny szary nie woskowany - mam na duzej rolce (wys. chyba 1,5 m) moge spokojnie z 10metrow podarowac
-we wrzesniu bede wymieniac deske klozetowa, stara do wziecia

tylko te pierwsze dwie rzeczy do odebrania ode mnie (Tarchomin wa-wa) jutro... potem wyjezdzam i mozliwy odbior po 6 wrzesnia :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw sie 19, 2010 19:33 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Beata pisze:gdyby ktos z Warszawy sie wybieral, to ja moge podarowac:
- papier - co prawda nie sniadaniowy, ale bardzo podobny szary nie woskowany - mam na duzej rolce (wys. chyba 1,5 m) moge spokojnie z 10metrow podarowac

tylko te pierwsze dwie rzeczy do odebrania ode mnie (Tarchomin wa-wa) jutro... potem wyjezdzam i mozliwy odbior po 6 wrzesnia :(

delfinka się oferowała z przyjazdem z Warszawy, może się z nią skontaktuj czy będzie jechała?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sie 19, 2010 20:13 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Dziewczyny to wspaniałe co robicie :1luvu:
Może i ja coś podpowiem, wiem ,ze na osiedlu teofilów jest stołówka całkiem , że możliwe że darmowa ale nie wiem na jakiej zasadzie i nie wiem czy nie ma ich w innych rejonach Łodzi , wtedy obie panie mogły by zyskać obiady co dzień możliwe ,że darmowe.

A dwa to ,że w łodzi działa Towarzystwo Przyjaciół Niepełnosprawnych , pomagają osobą chorym umysłowo i być może nie tylko. W każdym razie zapewniają opiekę psychologiczną na miejscu, terapie zajęciową , jedzenie obiad coś do domu z darów typu jedzenie czy ubrania itd. Jest to dom pobytu dziennego. Chyba siedzibę mają na ulicy Zawiszy czarnego dojście z tego co pamiętam od dolnego rynku bałuckiego , zaraz za.
A opieka medyczna nie jest potrzebna tym panią? Można też spróbować z hospicjum i z stamtąd opieka mogła by być ...
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Czw sie 19, 2010 21:05 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

andorka pisze:
Beata pisze:gdyby ktos z Warszawy sie wybieral, to ja moge podarowac:

delfinka się oferowała z przyjazdem z Warszawy, może się z nią skontaktuj czy będzie jechała?

będę szczera do bólu - ode mnie nie kalkuluje się jechać przez Tarchomin po drobiazgi, bo gdybym jechała do Łodzi, to olejożernym dostawczym. Przykro mi.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw sie 19, 2010 21:13 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Basiu, luz :D
Szafki z fachową pomocą dite odmalujemy w sobotę :D
Szafy powykładam jakimiś zeszłorocznymi plakatami na temat czipowania i sterylek :oops:

A drobiazgi typu decha czy ociekacz moze ktoś z łodzian będzie miał, może kupimy jak niedrogie będzie...
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw sie 19, 2010 21:21 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

delfinka pisze:będę szczera do bólu - ode mnie nie kalkuluje się jechać przez Tarchomin po drobiazgi, bo gdybym jechała do Łodzi, to olejożernym dostawczym. Przykro mi.

spoko :wink: pomoge innym :wink: 8)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 20, 2010 7:18 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Dziewczyny co do żrwirku- ja bym nie kupowała bentunitu... Panie będą zasikany do śmietnika wywalać a od tego bvędzie śmierdzieć. Zbrylanie też nie jst całkiem dobre w tym przypadku. Wątpię, że Panie będą wybierać każdą grudkę...

Ja polecam ten żwirek:
http://allegro.pl/item1182277396_norka_cat_s_60l_zwirek_drewniany_kurier_gratis.html

Jest tani, za pięć litrów wychodzi 3zł z groszami. Nie zbryla się, spokojnie można raz dziennie wysypać do kibelka, spłukać i wsypać nowy... Bentonit pyli, robi się bloto potem trzeba ciągle czyścić kuwety... Myślę, ż3e ten drewniany będzie tańszy i wygodniejszy:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt sie 20, 2010 8:07 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

marija pisze:Basiu, luz :D
Szafki z fachową pomocą dite odmalujemy w sobotę :D
Szafy powykładam jakimiś zeszłorocznymi plakatami na temat czipowania i sterylek :oops:

A drobiazgi typu decha czy ociekacz moze ktoś z łodzian będzie miał, może kupimy jak niedrogie będzie...

Opalarkę elektryczną mam, mogę przywieźć. I jak mi w robocie sobotę wolną dadzą, może coś pomogę? Do praktikera po listwy mnie pogonicie, farby, alboco...

Decha sedesowa jest sprawdzana, może będzie.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 20, 2010 8:17 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Mam u rodziców całkiem w niezłym stanie fotel, do oddania za darmo. Jest za niski dla mojej mamy (kłopoty z kolanami), dlatego oddaje.
To spory mebel, wygodny, może się przyda, trochę podniszczony, ale czysty, niezasikany ... pomyślcie, jak wrócę z wojaży, mogę go przewieźć ... jakoś :roll: :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt sie 20, 2010 8:59 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Chlebak na zbyciu mam, ale plastikowy; ociekacz też się jakiś znajdzie. Tylko ja w Łodzi będę pewnie dopiero w środę albo czwartek - nie za późno?...
I nr konta na pw poproszę, to się dorzucę jakimś groszem...

W temacie dechy, to co prawda nie mam, ale zdaje się do danego tronu nie każda pasuje, z tego co wiem to nieraz się odrysowywało oryginał i dopiero.... :?
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Pt sie 20, 2010 9:05 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Włóczko Kochana :1luvu:
nigdy nie jest za późno :oops:
Co do dechy i jej oryginału- trudno będzie, bo tam jedynie klapa się ostała :roll:

Dziś walczę sama. Zaraz lecę kupić paniom świeżej ceraty, odczyszczę blat w kuchni i zakupioną ceratą pokryję.
Mam też w planach poczyścić kratki wentylacyjne, bo od lat pięćdziesiątych ścierki nie widziały 8O

Dzięki, dzięki wszystkim :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt sie 20, 2010 9:21 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Melduję że kasa poszła :D

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Pt sie 20, 2010 10:04 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

marija pisze:

Dziś walczę sama. Zaraz lecę kupić paniom świeżej ceraty, odczyszczę blat w kuchni i zakupioną ceratą pokryję.
Mam też w planach poczyścić kratki wentylacyjne, bo od lat pięćdziesiątych ścierki nie widziały 8O

Marija, kobieto niestrudzona :1luvu:
ostatnio co patrzę na Cif-a czy innego Ludwika to myślę o Tobie :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sie 20, 2010 10:47 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Dziewczyny, chylę czoła :1luvu: Tu by się przydał jakiś silny facet do pomocy, domyślam się, jaka to ciężka robota :!:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

[poprzednia][następna]