AMALEK PRZEGRAŁ WALKE O ŻYCIE :( - WIELKI DŁUG TYCHY :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 19:16 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Kotola pisze:Jaki on śliczny :D Justyna a jak on reaguje na inne zwierzęta? Można już coś powiedzieć o jego charakterze? Lubi głaski? Ile trzeba czekać na działanie leków pobudzających? Czy oprócz łapki coś mu jeszcze dolega? A co lekarz mówił czy ta łapka to wynik wypadku, urazu czy taki się urodził? Ile już wydałaś na niego u wetki?

Przepraszam za tyle pytan :oops:

Na razie nie reaguje na inne zwierzęta , to znaczy ani źle ani dobrze jest obojętny ...
Na razie charakter trudno ocenić ale raczej spokojny .
Trudno powiedzieć jak długo trzeba czekać aż coś będzie wiadomo z łapką .
Oprócz łapki ma KK , ale już zdrowieje , kropelki do oczu .
Trudno powiedzieć czy to uraz mechaniczny czy wrodzony ...
nie wiem ile wydałam u weta , ja tam jestem z zwierzakami prawie codziennie i płace raz w miesiącu jak coś sie uzbiera a dług jest zawsze ,raz większy a raz mniejszy ale niestety zawsze jest .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob sie 21, 2010 8:11 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Amalek próbuje chodzić ale mu to ciężko idzie , chyba ruszył łapka ,albo to tylko wyglądało :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sie 21, 2010 13:20 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Amalek zaczyna się bawić :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sie 21, 2010 14:28 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

trzeba by sie zapytac wetki, z jakiej przyczyny on traci czucie w tej lapce i jakie sa szanse i ew.sposoby by zapobiec postepowi paralizu.
Moze trzeba mu jakies badania dokladne zrobic, przeswietlenie lapki i wogole... Tylko kasy na to brak... :roll: Ciekawi mnie tez, czy istnieje jakakolwiek szansa, ze odzyska choc czesciowo czucie w lapence, czy nie ma szans na to, czy to bedzie tylko postepowac...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 21, 2010 14:32 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Ogromne znaczenie ma tu czas i odpowiednia opieka , w sprawach urazowo - ortopedycznych specjalizuje sie dr Michał Mazur i jestem z nim umówiona w przyszłym tygodniu .... Amalek jak sie teraz bawił miałam wrażenie jakby ta nóżką ruszał ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sie 21, 2010 14:54 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

moze ruszyl choc troszke :ok: :piwa: za zdrowko malenkiego slodziaczka :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sie 21, 2010 20:38 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

zliczenie za lipiec :

MIAU.PL:

Izydorka ------------------------- 25 zł
P.Stanisława ------------------- 45 zł
Taizu ----------------------------- 100 zł
Miłka ----------------------------- 40 zł
Mar9 dla Eustachego ------- 10 zł
25 zł Luinloth dla Mańka --- 25 zł
P.Małgosia --------------------- 15 zł
Izydorka --------------------------25 zł
P.Marta dla Czorta ----------- 120 zł
P.Beata dla Maji --------------- 20 zł
Estre ----------------------------- 20 zł
Margo 22------------------------ 50 zł
RAZEM : 495 ZŁ

DOGOMANIA . PL :
-Aga- bazarek dzieciecy --- 50 zl
Sylwija dla Rudzika --------- 60 zł
Izzie 1983 dla Pedra ------- 10 zł
Bico dla Pedra -------------- 10 zł
Brysio dla Pedra ------------ 10 zł
Madcat dla Pedra ------------- 5 zł
Maks dla Myszki -------------- 10 zł
Monika z Katowic dla Myszki - 35 zł
Malinka dla Myszki ---------- 10 zł
Agata 51 dlaMyszki ---------- 20 zł
RAZEM : 220 ZŁ

WSZYSTKO RAZEM : 715 zł

WYDATKI
Weterynarz --------------------- 400 zl
R.C. URINARY ----------------- 160 zł
żwirek ----------------------------- 150 zł
mieso drobiowe i watrobka -- 128 zł
Purina ----------------------------- 139 zł
feliway ----------------------------- 66 zł
Krople do oczu ------------------ 21 zł
RAZEM 1064 zł
oraz
Beteka bezpośrednio do weta 150 zł
Podziękowania tez dla Komitetu Pomocy dla Zwierząt w Tychach sfinansowanie Interferonu dla Manka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo przepraszam że dopiero teraz , ale brak czasu ....
Bardzo wam wszystkim dziękuje za tak wielka pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chce tez podziękować wspaniałym weterynarzom dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za leczenie moich zwierzaków , za toze zawsze moge na nich polegać , bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo tez chce podziękować dwóm sklepom zoologicznym za pomoc , za zbiórkę karmy . sklepowi MINI-ZOO z ul arkadowej 1 z os A oraz sklep ŻAKO ul Piusuckiego koło hal targowych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 22, 2010 3:36 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Kociara82 pisze:moze ruszyl choc troszke :ok: :piwa: za zdrowko malenkiego slodziaczka :1luvu:

:piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie sie 22, 2010 11:50 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Amalek sie dusi , jest źle ... Moi weci są bardzo daleko i muszę skądś pożyczyć kasę i pojadę z nim do całodobowego ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 22, 2010 13:08 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

:(
:ok: :ok: za kotusia
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie sie 22, 2010 13:20 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Justa&Zwierzaki pisze:Amalek sie dusi , jest źle ... Moi weci są bardzo daleko i muszę skądś pożyczyć kasę i pojadę z nim do całodobowego ...

8O 8O :strach: :strach: :strach: :crying: :crying: :crying: :crying: :placz: :placz: :placz: :placz: malenki... nie poddawaj sie, walcz! Wiem, ze potrafisz, ze dasz rade :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: kruszynko sliczna :1luvu: serduchem jestem z Toba

Kociara82

Post » Nie sie 22, 2010 14:11 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Amalek został w szpitaliku , miał zrobione RTG klatki piersiowej i ma płyn w płucach a dokładniej krew , został obarczony i dostał tlen i leki , jest z nim bardzo źle . Czekamy do jutro i zobaczymy co dalej , ale jeśli leki nie pomogą to niestety przegramy walkę o jego życie :crying: :crying: :crying:
Dziś do zapłaty było 365 zł . Wpłaciłam 200 zł które pożyczyłam z czego 100 zł i muszę do ostatniego oddać :x . Błagam pomóżcie mi uzbierać kasę , jeszcze muszę skądś pożyczyć te 165 zł a nie mam od kogo :( :( :(
Bardzo chce podziękować Aisha za podwiezienie z Amalekiem do weta
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 22, 2010 14:17 Re: Czarny malenki AMALEK po wypadku z urazem łapek KK TYCHY

Stan Amalka jest bardzo ciężki :( Ale mały jeszcze walczy, resztkami sił, ale walczy :(
niestety to dużo kosztuje, potrzebne wsparcie finansowe dla maleńkiego Amalka :!:

Byłam w szpitaliku razem z Amalkiem i Justyną. Gdy wzięłam go na ręcę wbił się pazurkami w moja bluzkę i nie chciał puścić :crying: biedna kruszynko walcz i oddychaj :(

WSPARCIE FINANSOWE BARDZO POTRZEBNE!
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

Post » Nie sie 22, 2010 14:24 Re: AMALEK WALCZY O ZYCIE W SZPITALIKU - WIELKI DŁUG TYCHY :(

biedna kochana kruszynka... :crying: Niestety nie mam nawet 10 zl zeby pomoc w splacie dlugu...

Kociara82

Post » Nie sie 22, 2010 15:08 Re: AMALEK WALCZY O ZYCIE W SZPITALIKU - WIELKI DŁUG TYCHY :(

Musze na jutro od kogoś pożyczyć 165 zł , nikt już z moich znajomych nie może mi pomóc :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]