Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 21:38 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

ale ja jej w ogóle nie zamierzam ruszac przez następne dwa,trzy tygodnie na pewno.Na szczepienie jestem umówiona właśnie za dwa,trzy tyg i moja wet.Ania przyjedzie,bo do szczepienia będzie duża kolejka-7 kotków razem z Dziką.
Może też wtedy dr.Ania pobierze jej krew-zapytam.
Mnie teraz chodzi o to,że kicia się ukryła i martwię się czy przypadkiem nie czuje się żle z jakiegoś niewiadomego powodu,bo od rana nic nie zjadła,kuweta nie ruszona,mlecho nie wypite..
Ale mam nadzieję że tylko jest napchana wczorajszą podwójną kolacją i schowała się bo jest przestraszona nowym miejscem i nie chce się ujawniać.Może też odsypia stres,dziś taka pogoda,że moje spały cały dzień prawie bez przemieszczania się i wstawania na michę.
Zastanawiam się tylko jak długo nie powinnam jej ruszać,tzn.jak długo ewent strajk głodowy jej nie zaszkodzi. Mam nadzieję,że jak zgłodnieje to sama się ujawni.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 18, 2010 21:43 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

wiadomość z ostatniej chwili!!
micha wyczyszczona do zera,mlecho wypite i dwie artystyczne kupy zwalone.
Czyli wszystko ok. Super!

A moje koty fujary do tej pory nie zorientowały się,że mają takiego pięknego gościa.. :lol: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 18, 2010 22:06 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

Agneska pisze:Teraz koteczka jest przerażona i niewidoczna w swoim nowym azylu. Łapanie jej na szczepienie po kilku dniach może być kolejnym ogromnym stresem i może zrazić ją do ludzi w nowym miejscu. Co mogłoby ją zniechęcić do miejsca i sprowokować do ucieczki.

No oczywiście, że teraz za wcześnie!

smarti pisze:wiadomość z ostatniej chwili!!

:piwa:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw sie 19, 2010 0:09 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

smarti pisze:wiadomość z ostatniej chwili!!

A moje koty fujary do tej pory nie zorientowały się,że mają takiego pięknego gościa.. :lol: :lol:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 11:43 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

poranne michy wyczyszczone,kuweta zabrudzona,kici nie widać i nie słychać..
jak tak dalej pójdzie to nie załapiemy się na szczepienie za 3 tyg.. :mrgreen:

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 23:17 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

smarti pisze:poranne michy wyczyszczone,kuweta zabrudzona,kici nie widać i nie słychać..
jak tak dalej pójdzie to nie załapiemy się na szczepienie za 3 tyg.. :mrgreen:

To ona ma kuwetę? :) Nie mówię, że to źle :wink: tylko się trochę zdziwiłam (kuweta - na dworze? :) ). Wygodniej sprzątać na pewno. A w Koterii w klatce w ogóle do kuwety nie chciała robić :twisted: może dlatego, że nie było żwirku, ale gazety? :roll:

Aha, na akcję szczepienia proponuję zaopatrzyć się w podbierak (TU KLIKNĄĆ - zdjęcie) i grube rękawice (bardzo grube, najlepiej takie specjalne do obsługi dzikich zwierząt, wetka powinna mieć). Może się uda :twisted: :mrgreen:

Edit: znalazłam nawet zdjęcie takich rękawic, które zazwyczaj spotykam u weterynarzy. Okazało się, że są to rękawice spawalnicze :twisted:
:arrow: http://www.hjrg.pl/sklep/product_info.p ... cts_id/837
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 20, 2010 7:14 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

Anika, kicia w zamknieciu musi miec kuwete przeciez. :-) Dopiero jak bedzie miala otwarte pomieszczenie, bedzie mozna robic oszczednosci na zwirku. ;-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 20, 2010 21:17 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

o,przepraszam-kicie bardzo ładnie robi do kuwetki :roll:

dziś byłam u wetki i rozmawiałam z nią o kici-mówi że to zupełnie normalne i że mogę jej nie zobaczyć i ze dwa tygodnie jeszcze.
dopóki ładnie je i się załatwia to wszystko jest w porządku i mam dać jej spokój.ze szczepieniem poczekamy aż się wynurzy,bo w izolacji i tak się niczym nie zarazi.

smarti

Post » Sob sie 21, 2010 12:31 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

bez zmian.
śliczna kicia wciąga żerełko ale po kryjomu,pod osłoną nocy.
ale jest tu Borysek,który podobno dopiero po kilku miesiącach zdecydowała się ujawnić.
tak że czekamy cierpliwie i karmimy....
oby tylko od tego karmienia nie utyła tam tak, że nie będzie mogła się wygrzebac z pod tej budki.. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :kotek: :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 0:41 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

...a dziś mój mąż widział kawałek zadka ślicznotki :ryk: :ryk: :ryk:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: schowało się tylko przód i myślało się że Duży nie widzi :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 0:42 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

wymarli wszyscy :?: :?: :?: 8O 8O 8O

jak fajnie że los kici kogoś obchodzi :cry: :cry: :cry:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 7:58 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

mnie obchodzi 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto sie 24, 2010 9:49 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

no przeciez obchodzi, ale czasu nie starcza, co nie :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 24, 2010 13:59 Re: Stajnia/wieś dla 1 zdrowej dziczy po kastracji JEST DOMEK :)

nowiem,wiem,
ale muszę czasem upomnieć się o prawa Carmen-bo tak ją nazwaliśmy. :) :) :)

A u Carmen wszystko ok,
wyzera każdą ilość michy i na pewno śpi w swoim letnim pudełeczku bo już kocyk cały w czarnym futerku utytłany.. :mrgreen: :mrgreen:

Carmen,daj się zobaczyc,pliz :roll: :roll:
Wiem przecież że jesteś taka piękna :1luvu: :1luvu:

smarti

[poprzednia][następna]