Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - TRI NADAL CZEKA NA DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 12:34 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

ojoj
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon sie 16, 2010 12:35 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Czyli w sumie 4 koty?
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon sie 16, 2010 12:39 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Tak, tak, cztery, jeszcze jedna szylka, jest na zdjęciach - taka ze strzałką na nosie, i biały kocurek.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon sie 16, 2010 13:06 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Szylka ze strzałką na nosku jutro do odbioru z Koterii :(
Jeśli do jutra coś się nie znajdzie, będziemy musiały wypuścić ją na ulicę :( :(
Domek bardzo, bardzo pilnie potrzebny :!:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Pon sie 16, 2010 20:28 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Ojoj! Przepraszam, że pokręciłam z tą szylretką ze strzałką na nosku. Było napisane, że szuka domu, więc mi się skojarzyło, że domu stałego, a nie tymczasu. Ubzdurałam sobie, że ona ma dom tymczasowy u naszej koleżanki, Kasi. Nie wiem, co mi strzeliło do głowy, nie dopytałam się i mącę.
O kurka, szkoda, że nie ma dla niej tymczasu. A z jakiej ona pochodzi okolicy? Mam nadzieję, że była by tam w miarę bezpieczna po wypuszczeniu...ale i tak jej szkoda wypuszczać. To może jak się nie znajdzie tymczas oddamy ją do tego domu wychodzącego, co się do mnie zgłosił? Cholera, desperacja mnie ogarnia.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pon sie 16, 2010 20:33 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Mimisia pisze:Ojoj! Przepraszam, że pokręciłam z tą szylretką ze strzałką na nosku. Było napisane, że szuka domu, więc mi się skojarzyło, że domu stałego, a nie tymczasu. Ubzdurałam sobie, że ona ma dom tymczasowy u naszej koleżanki, Kasi. Nie wiem, co mi strzeliło do głowy, nie dopytałam się i mącę.
O kurka, szkoda, że nie ma dla niej tymczasu. A z jakiej ona pochodzi okolicy? Mam nadzieję, że była by tam w miarę bezpieczna po wypuszczeniu...ale i tak jej szkoda wypuszczać. To może jak się nie znajdzie tymczas oddamy ją do tego domu wychodzącego, co się do mnie zgłosił? Cholera, desperacja mnie ogarnia.

Tego od rudego? Ani się waż ją tam na stracenie dawać :evil:

Mała szuka pilnie tymczasu!!!
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon sie 16, 2010 20:35 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

mpogorzelski pisze:http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=141131372593301&ref=mf

Dziękuję Ci bardzo! jedna dziewczyna (inicjały D.P.) napisała pod tym, że oferuje tymczas jednej kotce. Może napiszę do niej, niedawno założyłam konto na F.B.

Edit: odpisałam już pod jej propozycją i podałam e-mail do Kaliny.

Mimisia

Post » Pon sie 16, 2010 20:41 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

iwcia pisze:
Mimisia pisze:Ojoj! Przepraszam, że pokręciłam z tą szylretką ze strzałką na nosku. Było napisane, że szuka domu, więc mi się skojarzyło, że domu stałego, a nie tymczasu. Ubzdurałam sobie, że ona ma dom tymczasowy u naszej koleżanki, Kasi. Nie wiem, co mi strzeliło do głowy, nie dopytałam się i mącę.

Tego od rudego? Ani się waż ją tam na stracenie dawać :evil:

Mała szuka pilnie tymczasu!!!

Spokojnie, nerwy mi trochę odebrały jasność myslenia. Pomyślałam, że może lepszy taki dom niż żaden, bo jak ma wrócić na ulicę? ale nie, to przecież nie możliwe, ona musi znaleźć normalny dom.

Mimisia

Post » Pon sie 16, 2010 21:05 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

to ja się zaoferowałam z tym tygodniem ;)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon sie 16, 2010 21:08 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

xandra pisze:to ja się zaoferowałam z tym tygodniem ;)

O, to do Ciebie odpisałam na FB? Aha, tam było coś o tygodniu, tzn. że na tydzień? To nie doczytałam. Ale lepszy tydzień niż nic. A kontaktowałaś się już z kalinuwką? Nie mogę się do niej dodzwonić, skrzynka się włącza. Może rozmawia.

Mimisia

Post » Pon sie 16, 2010 21:12 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

tak, na tydzien moge dać jej tymczas, nie wiecej :(
rozmawiałam z Kaliną, ma się jutro odezwać, na małą czeka jak coś własny pokój, zagracony jeszcze trochę co prawda ale jutro i tak miałam tam ogarniać

xandra

Post » Pon sie 16, 2010 21:16 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Super, czyli mamy TDT dla jednej kotki :-) Dziękujemy...

Mimisia

Post » Pon sie 16, 2010 21:25 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

no ja niestety tylko jako tdt wlaśnie i musze wiedziec ze ktoś ją odbierze, wiadomo ze tż jej pod blok nie wystawi, ale bede spalona jako tymczas kiedykolwiek

xandra

Post » Wto sie 17, 2010 20:35 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Podnoszę, koty szukają tymczasów.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sie 17, 2010 21:14 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Najnowsza informacja z Koterii jest taka, że szylkretka, którą miałam dziś odebrać, zaczęła rano kichać. Tym samym załatwiła sobie leczenie i dała nam więcej czasu na wymyślenie dla niej dobrego miejsca. Jutro będę dzwonić i pytać jak długo to leczenie może potrwać.
Propozycja tdt od xandry będzie do wykorzystania, jak kotka się wyleczy. I tu moja prośba. Jeśli do tej pory koteczka nadal nie znajdzie domu, proszę chociaż o tdt, który przejmie kotkę od xandry na np kolejne 2 tyg. Wiem, że to nie jest dobre dla kota, taka zmiana miejsc, ale nie mam sumienia wypuścić jej pod blokiem. Wydaje mi się, że to jednak w miarę rozsądne rozwiązanie.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

[poprzednia][następna]