Biały 3-letni pers - zostanie już u Motylqa :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 7:44 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers-DT/DS PILNIE MA KILKA DNI! K-ce

Neigh pisze:
mar9 pisze:
Neigh pisze:Ja to sobie marzę - żeby było tak, że chętnych dt byłoby wiecej nie tylko na plaskate gęby:-)

A'propos innych kotów - to mam aktualnie na dt biszkoptowego wpadającego w rudy kociaka ok 9 tygodni, taki ciut "orientalny" w typie. Moze ktoś ma chętny dom na taką istotę?

od czegoś trzeba zacząć te zapisy, może być od persów :wink:
a może "wicemistrz" tych zapisów weźmie po prostu inną bidę ze schronu i już :D będą dwa kotki uratowane :ok:

Jeśli ja zostałam okrzyknięta wicemistrzem to jak widać w cytowanej wypowiedzi - kota z quasi schronu mam.
W każdym razie - róbto co chceta. Jeśli będę potrzebna to proszę, jeśli nie to nie.

Pojawiłam się na tym wątku na prośbę aamms - w tytule napisano, że PILNIE poszukiwany jest dt. Jeśli dt już nie jest poszukiwany, a kotu jest dobrze tam gdzie jest, to ok.

NIe wiem czy taka była intencja, ale te wypowiedzi o mistrzostwach, schronach itp odbieram jako hmm z przytykiem. Mam sie czuć winna, ze chciałam pomóc?
Dlatego unikam miau - ja jestem widać za prosty człowiek na tutejsze klimaty:-).
Propozycji rzecz jasna nie cofam, ale w żadnych mistrzostwach uczestniczyć nie będę. Dla mnie najważniejsze jest by zwierzak miał dobrze. Tyle

Nie było moją intencją to, abyś poczuła sie urażona czy obrażona.
Jest w tym roku takie zatrzęsienie kotów w potrzebie, że sytuacja odwrotna wydała mi się trochę, hmmm zabawna, stąd te moje może nie najszczęśliwsze komentarze. Jeśli to po nich poczułaś sie obrażona to przepraszam, bardzo przepraszam.
Nie chciałabym, abyś przez to zaprzestała pomagać kotom, czy tym czy też innym, nie darowałabym sobie tego, że przeze mnie jakiś kot nie dostanie szansy na życie.
Proszę więc, wybacz mi te moje posty i... wróć :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 11, 2010 12:45 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - ma tdt, szukamy ds! K-ce

Neigh pisze:Odebrałam tak jak odebrałam. Kot mieszkał w kotłowni ( potem już nie ) , starsza Pani - posiadająca kilkanaście kotów, która sobie nie moze dać rady, potrzebująca na żwirek itp. Sytuacja wydaje się jasna.
Zmieniła się diametralnie z dnia na dzień. Logicznie rzecz biorąc dziwne, ale może czegoś nie wiem.
I ok nie znam sprawy osobiście mogę tylko oceniać po tym co tu bylo napisane, a zostało skasowane.

Może upewnijcie się czy aby na pewno szukacie ds - bo moze kotu będzie tak dobrze tam gdzie jest, ze przeprowadzanie go będzie bez sensu. Po co znow dziwne klimaty.

Chciałam potymczasowac persa.....bo całe życie mi sie wydawało, ze nie lubie plaskatych - do czasu likwiadacji pseudo pod Wrocławiem. Cleo miała być tymczasem została kotem stałym - kto wie moze kiedyś ktoś do niej dołączy.
Nigdy nie wykluczam takiej możliwości - bo jesli kot tymczasowy - nagle sie staje kotem rodzinnym, to trudno go z rodziny wyrzucić. Przez mój dom przewinęło się kilkanaście kotów - dwa zostały. W sumie mam trzy.

I tyle tytułem komentarza. Pozostaje mi życzyć przede wszystkim Kotu:-) wiele powodzenia
Dla mnie EOT

Cóż, sytuacja persa znów uległa zmianie. Szkoda, że zakładasz, że za tym, co piszę stoi cokolwiek innego poza dobrem kota, opieram się tylko na tym, co wiem. Przekazuję informacje, które przekazuje mi tdt i nie mogę odpowiadać za to, że są one zmienne :(

Edit : Niestety, sytuacja u p. Iwony się skomplikowała, są tam nowe koty :( Pers powinien jednak znaleźć inny dt.
Dt z dorosłymi, szczepionymi kotami, oczywiście... Z innymi kotami pers dogaduje się dobrze.
Zaczął natomiast syczeć - może, gdy trauma zaczęła ustępować, zaczął reagować normalniej dla siebie - on nie chce być brany na ręce, syczy w takiej sytuacji. Dt musiałby się z tym liczyć...

Przepraszam wszystkich zainteresowanych za zawirowania i częste zmiany sytuacji - proszę jednak o zrozumienie, nie jest to w żaden sposób ode mnie zależne, ja po prostu przekazuję to, czego się dowiedziałam...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro sie 11, 2010 13:19 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - ma tdt, szukamy ds! K-ce

Liwia_ pisze:Edit : Niestety, sytuacja u p. Iwony się skomplikowała, są tam nowe koty :( Pers powinien jednak znaleźć inny dt.
Dt z dorosłymi, szczepionymi kotami, oczywiście... Z innymi kotami pers dogaduje się dobrze.
Zaczął natomiast syczeć - może, gdy trauma zaczęła ustępować, zaczął reagować normalniej dla siebie - on nie chce być brany na ręce, syczy w takiej sytuacji. Dt musiałby się z tym liczyć...

może to reakcja na nowe koty w domu ? hmmm od dawna marzy mi się drugi kot, bo moja Gabi jest bardzo samotna i w ciągu dnia kiedy jestem w pracy ogromnie się nudzi.
Zastanawiam się jednak, jak ten piękny pers zareagowałby na 3 letnie dziecko - które jest dobrze wychowane jeżeli chodzi o koty, nie bierze na ręce, nie ciągnie za ogon itp...
ObrazekObrazek

Motyleq

Od: Sob sie 04, 2007 15:32

Post » Śro sie 11, 2010 13:26 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - ma tdt, szukamy ds! K-ce

Motyleq pisze:
Liwia_ pisze:Edit : Niestety, sytuacja u p. Iwony się skomplikowała, są tam nowe koty :( Pers powinien jednak znaleźć inny dt.

może to reakcja na nowe koty w domu ? hmmm od dawna marzy mi się drugi kot, bo moja Gabi jest bardzo samotna i w ciągu dnia kiedy jestem w pracy ogromnie się nudzi.
Zastanawiam się jednak, jak ten piękny pers zareagowałby na 3 letnie dziecko - które jest dobrze wychowane jeżeli chodzi o koty, nie bierze na ręce, nie ciągnie za ogon itp...

czyżby pojawiła sie szansa na ds? :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 11, 2010 13:48 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - ma tdt, szukamy ds! K-ce

Motyleq pisze:

Pers nie pała miłością do dzieci P.Iwony...to jest typowa indywidualność,on po prostu chce spokoju,towarzystwa innego kota.Za wcześnie jeszcze jest,by cokolwiek więcej powiedziec o charakterze.Trzeba zobaczyc jaki będzie,jak sie rozkręci i poczuje pewnie.Najważniejsze jest teraz to,że je i pije, a w schronisku nic...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro sie 11, 2010 13:53 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq - byłoby cudownie, ale....

...rozmawiałam właśnie z tdt. Sytuacja się komplikuje :cry:
Jeszcze wczoraj kot był spokojniutki. Dziś - zmienił się. Nie jest agresywny sam z siebie, ale ugryzł dziecko, które chciało go tylko pogłaskać. Drapie... Zachowuje się tak, jakby nie chciał, by ktokolwiek go dotykał.
Ciężko powiedzieć, czy to wynik traumy, stresu, czy po prostu taki jest.

To kot, który potrzebuje doświadczonego dt, kogoś, kto psychicznie wyprowadzi go na prostą :( Mam ogromną nadzieję, że się taki znajdzie, tylko czy jest na to w ogóle szansa przy jego zachowaniu? :(
Wydaje mi się, że wobec tych informacji sprzed chwili nie powinnam jednak szukać mu od razu ds... :(
Wszystko się komplikuje :(

Liwia_

Post » Śro sie 11, 2010 13:57 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Liwia moje dziecko jest wychowywane przy kotach. Uwagę poświęca im kiedy same do niej podchodzą , bo moja Gabi ma czasami napady nagłego wymiziania się z moim dzieckiem 8O ... ma ciekawsze zajęcia niż ganianie sierściucha po mieszkaniu :D

ale nie upieram się przy DS. Mogłabym jednak zapewnić białemu DT jeżeli jest taka potrzeba. Moja Gabi to spokojna kotka, szczepiona i wysterylizowana. Lubi spokojnie wylegiwać się na szafie albo na parapecie. Balkonu nie mam, a okien pilnuję żeby się krzywda nie stała.
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Śro sie 11, 2010 15:21 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Rozmawiałam przed chwilą z Motyleq - opowiedziałam wszystko, co o kocie wiem... Wygląda na to, że jeżeli np dziecko nie będzie samo persika dotykać - powinno być ok (oby!). W każdym razie wygląda na to, że biały kawaler przeprowadzi się wkrótce do Motylqa :)

Wydaje mi się, że do świetne rozwiązanie - socjalizacja w domu, gdzie są tylko 2 koty będzie łatwiejsza, w spokojnym domu może szybciej dojdzie do siebie...

Liwia_

Post » Śro sie 11, 2010 15:28 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Myślę, że damy radę :)

dowiedz mi się tylko o tych oczach jego i jak o nie dbać... :D
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Śro sie 11, 2010 15:54 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

:ok:

Pięknota jest od podziwiania, a nie tykania :twisted: będzie sobie leżeć i pachnieć :mrgreen:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sie 11, 2010 22:53 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 11, 2010 23:34 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

sisay pisze::ok:

Pięknota jest od podziwiania, a nie tykania :twisted: będzie sobie leżeć i pachnieć :mrgreen:

ja przepraszam... ale już wpierwszej informacji o persie jest zawarta uwaga, że nie jest milusińskim koteczkiem...

justyna8585 pisze:Ola wysłałam zdjęcia...

Jeśli net mi pozwoli,to wkleję je

Pilnie szukam DT na czas leczenia kocurka,który jest cały we krwi :( nie wiem co zrobił,ale ma rozwaloną głowe, jemu cały czas leje sie z tego krew.Nawet dokładnie nie wiem co tam ma :( Dzisiaj wyszedł z ciemności cały we krwi.Jest dziki,ale nie znowu tak bardzo.Wystarczylyby ze 2 dni.Widze,że jest coraz słabszy, koty mu jedzenie wyjadają,musze specjalnie podchodzic do niego z jedzeniem indywidualnie.

Dzisiaj ze schronu zostały adoptowane 3 maluchy.Czarno-biała kotka również ma dom.Dzięki Liwi_ i jej znajomej biała kotka pojechała do DT do Krakowa.Jeszcze ze 2 dni i byłoby po niej.

Kotka po wypadku ma złamaną miednice,nie marze nawet o DT...

Mail schroniska w sprawie Persa, w wersji oryginalnej
"Pers bialy na zdj jest szary bo trzymam go w kotlowni a uciekl mi z klatki
wiec jest nieco szary.

Nigdy nie szczepiony wykastrowany ma okolo3-4 lata

Zostal oddany wlasciciel mowi ze znalazl go rok temu na ulicy i przygarnol
ale Pers jest agresywny rzuca sie na domowników nie chce być głaskany.

Po moich obserwacjach wynika ze to typ kota ktory nie jest miziakiem ale
kotem chcacym spokoju pytalam o wszystko czy np ktos poswięca mu czas
na zabawe Usłyszałam ze nie bo i po co.

W domu był 2 pers z którym ten swietnie sie dogaduje W schronisku nie
syczy jest bardzo zestresowany ale przy braniu na rece nie ma zadnych oznak
agresji nawet pazurow nie wyciagnie to moim zdaniem normalny pers.

Kot nie je nie pije DT potrzebny na już jak tak bedzie dalej to sie
odnodni i tylko czekac jak go cos dopadnie ulokowalam go osobno nie mial
kontaktu z innymi kotami "

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro sie 11, 2010 23:36 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

To może być problem z czesaniem i ogólnie z pielęgnacją... :roll:
Obrazek

Andzia12

Od: Czw sty 14, 2010 15:57

Post » Czw sie 12, 2010 6:51 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Właśnie zastanawiamy się z moim TŻ jak będziemy go czyścić .... bo moja Gabi jest co jakiś czas kąpana przyzwyczajona do tego, poza tym uwielbia czesanie ....
no więc ciekawe czy Biały pozwoli sobie chociaż do oczu dojść, żeby je zakroplić, tak żebym mogła to zrobić sama.
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Czw sie 12, 2010 8:25 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Ale on przecież na tym zdjęciu nie wygląda na zaniedbanego (w kwestii futra przynajmniej, poza tym że jest brudny) Wiecie przecież, w jakim stanie persy bywały na forum.
Więc może czesać się da.
Chyba, ze go pacyfikowali na siłę i to by tłumaczyło jego zachowanie :roll:

Myślę że wszystko się da, tylko trzeba z wyczuciem i cierpliwością 8)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

[poprzednia][następna]