Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 14:43 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Animonda sucha - tak sobie.
Acana - lepiej, Arion też.
Brit - w miarę.

Lubią Nutra Nuggets, Bozitę, RC Hairball i Pure Feline.
Inne też jedzą, ale rzadko kupuję ze względu za wysoką zawartość białka.
Niektórzy twierdzą, że to nie ma znaczenia, ale ja uważam, że za dużo białka nie jest wskazane dla nerek.
Dlatego Purine Pro Plan, TOTW i temu podobne kupuję rzadko.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 18, 2012 15:56 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Szejbal pisze:
Kallla pisze:u mnie futro jest karmione Schezir Cat - co myślicie o tej karmie ?
w kakadu kupuje 1,5 kg za 40 zł

Dlaczego nie wolisz kupić zdrowszej suchej -> np. bezzbożowej Taste Of The Wild, która w przeliczeniu na kg kosztowałaby Cię max 18 zł? :roll:

Zaopatruje się w kakadu i nie widziałam tej karmy.
Zachwalali, że bez soi to kupiłam raz, drugi, trzeci - futro jadło ze smakiem. Ślepo zaufałam sprzedawcom i nie patrzyłam specjalnie na skład :evil:
Znalazłam w jakims sklepie int 2,27 kg za 42 zł - chyba zainwestuje tylko czy ta wybredna menda bedzie chciała to jeść ?
Bóg stworzył kota żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa.

Kallla

Od: Nie gru 04, 2011 20:59

Post » Śro sty 18, 2012 17:43 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

ja ostatnio z powodu braku funduszy zmuszona bylam (chwilowo nadal jestem ;/) do karmienia mojego kota marketowymi chrupkami. Wiem, że w przeliczeniu na kg niewiele drozej wychodziloby mi kupno czegoś porządnego, z tym, że nie mam pieniedzy zeby od razu kupic wielki worek. Mogłybyście polecić mi jakąś karme w mniejszych workach w miare rozsadnej cenie?

MaggLbn

Od: Śro lis 16, 2011 11:08

Post » Śro sty 18, 2012 17:50 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

MaggLbn pisze:ja ostatnio z powodu braku funduszy zmuszona bylam (chwilowo nadal jestem ;/) do karmienia mojego kota marketowymi chrupkami. Wiem, że w przeliczeniu na kg niewiele drozej wychodziloby mi kupno czegoś porządnego, z tym, że nie mam pieniedzy zeby od razu kupic wielki worek. Mogłybyście polecić mi jakąś karme w mniejszych workach w miare rozsadnej cenie?

Moje działkuny karmię puriną kupowaną na wagę,chyba jest odrobine lepsza niz marketówki
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro sty 18, 2012 21:42 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

oczywiście, że Purina jest lepsza. ale nie dlatego, że mięsa jest tam więcej czy jest bezzbożowa, bo nie każda jest. ma wartościowszy zestaw witamin, mikroelementów i takich tam wzmacniaczy.

Purina Pro Plan
Składniki
Kurczak (20%), ryż (14%), glutenowa mączka kukurydziana, odwodnione proteiny drobiowe, tłuszcz zwierzęcy (konserwowany tokoferolamt), skoncentrowane białko ryb, digest, suszone jaja, drożdże, tran rybi, kazeinian sodu, chlorek potasu, węglan wapnia, chlorek choliny, minerały, chlorek sodu, DL-metionina. Cynk (siarczan cynku 200mg/kg), selen (selenek sodu) 0,12mg/kg. Dodatki dopuszczone w UE-. beta-karoten, tokoferol pochodzenia naturalnej kwas orto-fosforowy.

Purina Cat Chow
Składniki
Zboża, mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, ekstrakty z białka roślinnego (min. 4% kurczaka, min 4% indyka), ekstrakty z białka roślinnego (min2% soi), oleje i tłuszcze (min. 0,006 ekstraktu z rozmarynu), produkty pochodzenia roślinnego (min. O,O5% mączki rzepakowej), warzywa (min. 0,5% marchewki, min. O,5% szpinaku, min. 0,2% pietruszki, min. 0,5% cykorii), składniki mineralne, drożdże.

Whiskas z kurczakiem i warzywami
Składniki:
Zboża (min. 4%), mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min. 4% kurczaka w jasnobrązowych granulkach, min. 4% wątróbki w nadzieniu krokiecika), roślinne ekstrakty białkowe, oleje i tłuszcze, produkty pochodzenia roślinnego, substancje mineralne, warzywa (min. 4 % marchewki w pomarańczowych granulkach, min. 4 % groszku w zielonych granulkach)

a co do tego nadmiaru białka, o którym pisze Erin, przyznaję rację
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt sty 20, 2012 13:45 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Dzień dobry wszystkim po raz pierwszy :)
niedawno się zarejestrowałam na forum:)

przekopuję się przez forum na temat karm dla kotka -moja kicia dostałą jakiegoś uczulenia -wg weta od karmy- i właśnie jest w trakcie leczenia :( Kitka wcześniej dostawała Purinę cat chow. Potem, żeby nie karmić Dyzi ciągle tym samym kupiłam & pomieszałam ze sobą Purinę, Animodę i Brita. Tuż przed pojawieniem się uczulenia wcinała niebieskiego brita i purinę.

Przymierzam się teraz do zmiany karmy na coś w większą zawartością mięska.

Mam pytanie a propos tej karmy Taste of the Wild/ Shezir - jaki to był sklep internetowy? Jak szukałam to wyskoczyła mi cena 130 zł za 3 kg - poza moim zasięgiem :(
Szejbal napisał(a):
Kallla napisał(a):
u mnie futro jest karmione Schezir Cat - co myślicie o tej karmie ?
w kakadu kupuje 1,5 kg za 40 zł
np. bezzbożowej Taste Of The Wild, która w przeliczeniu na kg kosztowałaby Cię max 18 zł?
Znalazłam w jakims sklepie int 2,27 kg za 42 zł - chyba zainwestuje tylko czy ta wybredna menda bedzie chciała to jeść ?

puchacz991

Od: Czw mar 24, 2011 9:56

Post » Pt sty 20, 2012 13:50 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

ja Taste of the Wild kupuje w e-karmie :)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt sty 20, 2012 14:22 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Ostatnio edytowano Pt sty 20, 2012 14:22 przez Miśka74, łącznie edytowano 1 raz
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Pt sty 20, 2012 14:22 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

modernpet jeszcze przez 2 dni ma male opakowania (2,27 kg) po 35 zl.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sty 20, 2012 15:21 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

dokładnie to oglądałam :wink:

Kallla

Post » Pt sty 20, 2012 15:23 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

felin pisze:modernpet jeszcze przez 2 dni ma male opakowania (2,27 kg) po 35 zl.

nie jest dostępna karma w tej cenie "oczekują na dostawę"

Kallla

Post » Pt sty 20, 2012 15:27 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

No to mi się udalo - zamówiona wczoraj wieczorem.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sty 20, 2012 18:15 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

kupiłam na próbę trochę sanabelle sensitive - póki co futro siedzi przy misce i je i je i je :wink:

Kallla

Post » Pt sty 20, 2012 18:18 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

szczęściara ;) specjalnie Rudolfowi kupiłam, bo to niby z odkłaczaczem, a on strasznie linieje i się zakłacza-skład też dobry, i co? I gucio :evil: :evil: :evil: popatrzył tylko na mnie jakbym niespełna rozumu była...
Kallla pisze:kupiłam na próbę trochę sanabelle sensitive - póki co futro siedzi przy misce i je i je i je :wink:
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Pt sty 20, 2012 18:47 Re: Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Miśka74 pisze:szczęściara ;) specjalnie Rudolfowi kupiłam, bo to niby z odkłaczaczem, a on strasznie linieje i się zakłacza-skład też dobry, i co? I gucio :evil: :evil: :evil: popatrzył tylko na mnie jakbym niespełna rozumu była...
Kallla pisze:kupiłam na próbę trochę sanabelle sensitive - póki co futro siedzi przy misce i je i je i je :wink:
spróbuj inne smaki - jest tego trochę

nie rozumiem dlaczego przepłacacie za TOTWa, skoro Orijen jest bardziej ekonomiczny. skład niemal identyczny. proszę o oświecenie :oops: :D

edit.: raczej jest odwrotnie. już wszystko rozumiem :D :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]