Jedno wolne miejsce w Koterii na 25 sierpnia - NIEAKTUALNE !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 16:24 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

A w ramach aktywności tak trochę obok-wątkowej: Kasiu, jak się czujesz? Zdrowiejesz dzielnie?
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Nie lip 04, 2010 1:57 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kaprys2004 pisze:Myślę że tak.. taki przyczajony bardziej :wink:

Mówisz Kasiu przyczajony... :D :ok:
No właśnie,jak tam Twoje zdrówko :?: Pisz śmiało...nie czaj się :D :ok:
Spokojnej niedzieli życzymy :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Nie lip 04, 2010 9:52 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Chciałoby mi się dziś do Grawitacji, ale nie wiem czy dam radę.. Mam dodatkowo anginę, 4 pleśniawki w tym 2 gigantyczne (doceni ktoś kto miewał :roll: ), gorączkę, ból w karku..

Poza tym ok :ryk:

Dzięki Kochane :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie lip 04, 2010 22:30 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kaprys2004 pisze:Chciałoby mi się dziś do Grawitacji, ale nie wiem czy dam radę.. Mam dodatkowo anginę, 4 pleśniawki w tym 2 gigantyczne (doceni ktoś kto miewał :roll: ), gorączkę, ból w karku..

Poza tym ok :ryk:

Dzięki Kochane :1luvu:

Czyli reasumując trzymasz się dobrze :wink: Ale żeś się kobieto dorobiła.....angina w lecie...pleśniawki...gorączka....współczuję i trzymam kciuki za szybki powrót do formy :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Post » Pon lip 05, 2010 11:28 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

No, dorobiłam się.. :wink: Byłam w niedzielne południe u lekarki i mnie "uziemiła", jak to powiedziała. Czyli staram się grzecznie leżeć i z Grawitacji nici.. :(

Kaprys2004

Post » Wto lip 06, 2010 22:50 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kaprys2004 pisze:No, dorobiłam się.. :wink: Byłam w niedzielne południe u lekarki i mnie "uziemiła", jak to powiedziała. Czyli staram się grzecznie leżeć i z Grawitacji nici.. :(

No to teraz masz pospolite LEŻAKOWANIE w domu :wink: ,szkoda tylko,że z anginą :?
Życzymy dużo zdrówka :ok: :ok:
A jak tam ogoniaste w ten upał?
U nas trochę chłodniej i mocno powiało dzisiaj,ale bez opadów....

Agnes128

Post » Śro lip 07, 2010 14:20 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Fajne to leżakowanie z drugiej strony, mogę sobie czytać do woli :D
Ogoniaste niestety muszą męczyć się nie tylko z upałem, choć nasze mieszkanie na szczęście jest stosunkowo chłodne, ale przede wszystkim z remontem elewacji.. Uszyska latają dookoła łebków, oczy jak spodki, źrenice rozszerzone niebotycznie, bo stukoty, chroboty, młoty pneumatyczne itp. przyjemności.. Ja je głaszczę i powtarzam bez ustanku, że będziemy za to mieć bardzo ładne balkony, na które będą z czasem sobie wychodzić, ale nie wiem czy tak bardzo mi wierzą :lol:

Kaprys2004

Post » Śro lip 07, 2010 17:32 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kaprys2004 pisze:Fajne to leżakowanie z drugiej strony, mogę sobie czytać do woli :D
Ogoniaste niestety muszą męczyć się nie tylko z upałem, choć nasze mieszkanie na szczęście jest stosunkowo chłodne, ale przede wszystkim z remontem elewacji.. Uszyska latają dookoła łebków, oczy jak spodki, źrenice rozszerzone niebotycznie, bo stukoty, chroboty, młoty pneumatyczne itp. przyjemności.. Ja je głaszczę i powtarzam bez ustanku, że będziemy za to mieć bardzo ładne balkony, na które będą z czasem sobie wychodzić, ale nie wiem czy tak bardzo mi wierzą :lol:

Oj trochę hałasu...trochę strachu...ale Panowie z młotkami skończą...pójdą sobie....Pańcia założy siatkę na balkonie ....i można będzie sobie poleżeć na powietrzu :wink: :wink:
Ale tak na poważnie to współczuję remontu,wiem jak to jest,jak ekipa na zewnątrz wali i kuje,a ogony nie wiedzą co się dzieje i panikują...
Szybkiego spokoju,no i zdrówka :ok: :ok:

Agnes128

Post » Czw lip 08, 2010 10:28 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Dzięki :1luvu: Futra już się do hałasu przyzwyczaiły, co najgorsze mam nadzieję za nami (za nimi :wink: ) jeżeli chodzi i huk. Teraz tylko styropian, beton i hajda na osiatkowany balkonik.. :ok:

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 20:33 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kochani,

niestety zbliża się 26 i 27 lipca - 5 miejsc czeka w Koterii..
9 sierpnia - 3...

Czy ktoś z Was już wie, że mógłby mnie wspomóc?

Nieustająco jest mi głupio, że zawracam głowę..

I z góry serdecznie dziękuję za przychylne myśli :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 20:41 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Kaprys2004 pisze:Ostatnio łapałam z panią Krystyną ok. 12-13, bo tak karmi. Ciężko mi było ją przekonać na godzinę późniejszą, bo.. no sami wiecie, czasem jest trudno. :roll: :wink: Udało się złapać dwie dziewczyny, na szczęście, akurat tyle było wtedy zamówionych miejsc w Koterii.

Mnie też najlepiej byłoby umówić się ok. 18, może uda mi się panią Krysię przekonać. Jej się wydaje, że jak w południe nie dostaną jeść, to sobie gdzieś pójdą.. Oby nie miała racji..

Trzebaby je łapać albo 26 lipca i dowieźć do godz. 20 do Koterii, albo rano 27 lipca i dowieźć do Koterii od 9 do 11.00.. Pierwsza opcja jest chyba lepsza.

Dzisiaj rozmawiałam z panią Krystyną. Udało mi się do niej dodzwonić, bo wcześniej nie miałam szczęścia..
Powiedziała, że karmi teraz 2 razy, w południe i po południu. Myślę, że trzeba będzie ją "zgwałcić", żeby w południe 26.07. sobie darowała, a żebyśmy mieli "gotowce" na popołudnie..
No, chyba, że ktoś będzie mógł tylko w południe, to wtedy zorganizujemy się na czas pierwszego karmienia..

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 22:49 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Ja się WSTĘPNIE zgłaszam, ale trzeba mi przypomnieć podbiciem wątku dzień wcześniej :oops:

Pytanie bardzo ważne: czy w tej grupie kotów są/były jakieś choroby (wirusy) ? Czy muszę się zaopatrzyć w jakiś wirkon, albo co?
Bo jeden tymczas już szczepiony, ale drugi się doleczyć nie chce i cały czas szczepienie odkładamy :(

aha, oczywiście nie dysponuję samochodem ani żadnym dodatkowym transporterem :oops:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lip 24, 2010 11:31 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

*Anika* - wielkie dzięki :1luvu:

Przypomnę oczywiście..

Nie mam pojęcia.. To koty żyjące w wielkim mieście, w samym centrum, ale na zaniedbanych pofabrycznych wolskich terenach (dawny browar). Niby kotki które były sterylizowane dobrze wyglądały, ale nikt nigdy nie da sobie ręki uciąć, że jest z nimi ok jeżeli chodzi o wirusy. Szczepione nie były.. Wirkonem/domestosem -co oczywiste - na pewno trzeba będzie umyć połapankowe transportery..

Jeżeli jednak jest jakiekolwiek zagrożenie, to nie bierz udziału w łapance, bo nie daj Boże nieszczęścia jakiegoś.. Na pp nie wyglądają, pewnie by nie przeżyły, ale kto wie co w nich siedzi.

Kaprys2004

Post » Sob lip 24, 2010 12:44 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

To w takim razie z tej najbliższej rezygnuję (Biała będzie tuż po skończeniu antybiotyku), ale na następną może się zapiszę ;) (Powinna być już po szczepieniu - i kotka i łapanka 8) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lip 24, 2010 13:06 Re: Warszawa - kto mi pomoże? Łapanka. Koniec lipca.

Dobrze robisz. Nie wolno narażać kotecków :D Do zobaczenia na następnej akcji :D
No i bardzo Ci dziękuję za gotowość :1luvu:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]