POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 15:31 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Miro ma się dobrze, za wyjątkiem tego że czasem nadal potrząsa łebkiem i drapie uszy. Uszy są zupełnie czyste, bez żadnego zapachu, a drapanie nie jest intensywne. Zdarza mu się to jakieś 3-4 razy dziennie. Nie wiem czy jest możliwe, żeby jakakolwiek infekcja sama się wyleczyła. Szukam w internecie co to może być, ale znaleźć niestety nie mogę.

Zwierzęta mają niestety w Egipcie bardzo źle. Mało jest rodzin takich, jak mojego męża gdzie koty czy psy traktuje się jak członków rodziny. Najczęściej w najlepszym przypadku traktowane są jak zabawki. Dlatego leczenie psów czy kotów, traktowane jest tu jak fanaberia - jak się jakiś kot popsuje, to się go wymienia na nowego i tyle. Nie tylko zwierzęta cierpią tu biedę, na ulicach Kairu żyje ponad milion bezdomnych dzieci, którym też nikt się nie przejmuje.

Żeby zakończyć optymistycznie, wklejam zdjęcia koteczka (to różowe coś na brzuszku, to moje palce :) )

Obrazek

Basanti

Od: Śro cze 23, 2010 2:49

Post » Wto cze 29, 2010 15:33 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Fotki nie widać :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 29, 2010 15:36 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Link to fotki ukrywa sie, chyba jest ze strony chronionej kodem dostępu :mrgreen:
Wrzuć je na imageshacka i wtedy wklej tu link
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto cze 29, 2010 15:45 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

My-chcemy-zobaczyć-kotka!!! :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 29, 2010 16:32 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Zofia&Sasza pisze:My-chcemy-zobaczyć-kotka!!! :twisted:

Tak, tak, pokaż to białe zjawisko :lol:
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Wto cze 29, 2010 16:47 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Basanti pisze:Miro ma się dobrze, za wyjątkiem tego że czasem nadal potrząsa łebkiem i drapie uszy. Uszy są zupełnie czyste, bez żadnego zapachu, a drapanie nie jest intensywne. Zdarza mu się to jakieś 3-4 razy dziennie. Nie wiem czy jest możliwe, żeby jakakolwiek infekcja sama się wyleczyła.

Stosowałaś Atecortin, więc infekcja jednak była leczona, tak? Ale skoro kocio nadal potrząsa łebkiem i się drapie, tzn. że jeszcze nie przeszło. A ten atecortin to do kiedy masz aplikować?
Natomiast gdyby to był świerzbowiec uszny, a wet podał odpowiednik strongholda, to ten preparat powininien pomóc. I pamiętaj, że czasem świerzbowca nie widać, nie ma żadnej wydzieliny, dziad siedzi głęboko w przewodzie słuchowym. Tak czy siak idziesz niedługo do weta na drugą dawkę szczepionki, więc skonsultujesz też kwestię uszu. tylko nie szczep na razie Miro p.wściekliźnie :!: , za młody póki co.
trzymam kciuki :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto lis 23, 2010 14:50 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Długo mnie tu nie było, a teraz przychodzę po pomoc dla drugiego kociaka :(

Nie dość że chudy i wycieńczony, ma chore oczka, to jeszcze wczoraj miał wypadek i wypadł z balkonu :(

basantieg

Od: Pon lis 22, 2010 16:09

Post » Śro lis 24, 2010 12:28 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

byłaś z nim u weta? co mu dokładnie dolega? te oczka to KK? a ten upadek z balkonu jakiś uraz spowodował? masz możliwość zrobienia tam rtg albo usg narządów? ten kocio jest u Ciebie?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro lis 24, 2010 16:19 Re: POMOCY! Kotek skazany wyłącznie na pomoc internetową!

Cześć Bekos! Miło Ci znowu widzieć. Muszę zajrzeć do twoich Afrykańczyków :)

Sytuację nowego kociaka opisałam w tych dwóch wątkach :
viewtopic.php?f=1&t=120449
viewtopic.php?f=1&t=120498

basantieg

Od: Pon lis 22, 2010 16:09

[poprzednia]