Iskierka czeka na dom.Pchełka w DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 20:48 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Oczko rzeczywiście wygląda lepiej :D
Wrzód się zmniejszył,wygląda to teraz tak,jakby mała miała na oczku jakieś bielmo,albo jakby nachodziła na nie trzecia powieka... :( Mam nadzieję,że będzie coraz lepiej,poczekamy,zobaczymy :wink:
Iskierka jest śliczna,cudna wręcz :1luvu:
Jako najmniejsza ze wszystkich jest bardzo rozpieszczana i powoli zaczyna to wykorzystywać :lol:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Pon cze 28, 2010 12:47 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Wszyscy już zapomnieli o maluszkach? :(
Obrazek
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Post » Pon cze 28, 2010 12:50 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

nie zapomnieli czekają na najnowsze wiadomości :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon cze 28, 2010 12:55 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

cały czas myślimy o Was.
cieszę się że karma dotarła, a mleko Iskiereczka pije???
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon cze 28, 2010 13:04 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Pije,pije,a jakże :wink: Chłeptoli tym malutkim jęzorkiem aż miło :D
Jest słodka,malutka i taka do schrupania :1luvu:
Najmniejsza kruszynka i rozpieszczana do granic możliwości.Każdy ją przytula i pieści.Taka mała Iskiereczka-rozczulająca :lol:
Obrazek

kotek72

Post » Pon cze 28, 2010 15:56 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Proszę bardzo, możesz skopiować i zmienić swojego posta

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon cze 28, 2010 16:08 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

dellfin612 pisze:Luna nie jest całkowicie ślepa.
Widzi świat jak przez zaparowaną szybę.
Przeszła długi proces leczenia, w końcu operację u dra Garncarza,
dzięki której świat zza zaparowanej szyby widzi obydwoma oczkami.

Tak wyglądała przed operacją

Obrazek

a tak wygląda obecnie

Obrazek

Oczy Iskierki przypominają mi oczy Luny.

Jesli Iskierka ma na oku coś w rodzaju wrzodu, to on jest do całkowitego wyleczenia, oczywiście przez porządnego weta. Wrzód na oku miał Tori od Fiony.22. Był leczony m.in. przez dra Garncarza, okulistę. Teraz Tori ma piękne zdrowe oczka.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto cze 29, 2010 0:21 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Delfin,nie będę zmieniać postu,niech zostanie już jak jest.Dzięki za poprawę :)
Iskiereczka jedno oczko ma całkiem sprawne,z drugiego wrzód schodzi.Jest niewielki,ale oczko jest tak jakby z bielmem,nie wiem jak to dokładnie nazwać.Nie wiem czy w Toruniu jest wet zajmujący się głównie okulistyką,jeśli jest to na pewno do niego trafimy.Mała może nie całkiem wyraźnie widziec na to oczko,ale obecnie nic jej nie przeszkadza w zabawie i podskubywaniu doroślaków :) Śmiesznie wygląda przy kocie wielkim 7 kg,taka mała pchełka na cienkich łapinkach :lol:
Obrazek

kotek72

Post » Czw lip 01, 2010 0:59 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Czarnuszek[*]Burasek[*]

Iskierka ma się super,dokazuje ile ma sił a po jakimś czasie zasypia najchętniej wtulona w człowieka :) Jest rozkoszna i rozbrajająca.
Iskierka ma nową koleżankę również z chorym oczkiem.Są mniej-wiecej w tym samym wieku,choć oczko nowej wygląda dużo,dużo gorzej niż oczko Iskierki :(
Fotki wstawie jak tylko zrobię.
Obrazek

kotek72

Post » Nie lip 04, 2010 20:27 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Nowa chorooczka.

Co z koleżanką Iskierki, czy ma już imię i zdjęcia? Jakie są rokowania co do leczenia oczek? Trzymam kciuki żeby obie panienki szybko zdrowiały

Pertilien

Od: Pt maja 12, 2006 7:54

Post » Czw lip 08, 2010 1:45 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Nowa chorooczka.

Oczko Iskierki wygląda o niebo lepiej niż po wzięciu maluszków do mnie.Iskierka rośnie i jest coraz bardziej rozbrajająca.
Jest kochana :1luvu:
Koleżankę Iskierki nazwałam Pchełką :oops: Podskakuje jak pchełka i ma niespożytą energię.Jej oczko z kolei nie wygląda zbyt ciekawie,niestety :( Cały czas zakraplamy,nie wiadomo jednak czy będzie jakakolwiek poprawa.
Zdjęcia maluchów mam,jak tylko zrzucę na kompa to wstawię.
Obecnie mam bieganie do weta z kolejnym małym tymczasem,przestał jeść,pić i wogóle jest smutny.Ma temperaturę i nic poza tym.Karmię go na siłę,choć na początku sam pchał się do misek i burczał na inne koty które chciały mu pomóc zjeść to,co miał.Jeśli gorączka nadal będzie się utrzymywała to zrobimy testy na białaczkę i fiv,mam nadzieję,że maluch tego nie ma.
Obrazek

kotek72

Post » Wto lip 13, 2010 19:25 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Nowa chorooczka.

Co nowego u kociaków??? Cos się poprawia z oczkiem Pchełki? Czy z najmłodszym podopiecznym jest już lepiej?

Pertilien

Post » Czw lip 15, 2010 21:49 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Nowa chorooczka.

Iskierka gotowa na szczepienie.Jest zdrowa,oczko ma zamglone,ale ogólnie jest ok :)
Natomiast Pchełka jest na antybiotyku,mała kichała az leciało jej z noska :( Chore oczko jednak niewidzące,z tym już raczej nic nie da się zrobić :( Oczko wydaje się całe białe...Zakraplamy gentamycyną,ale na razie efekt mierny...
Obrazek

kotek72

Post » Nie lip 18, 2010 19:52 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Nowa chorooczka.

Hmmm, a może warto byłoby Pchełce zmienić lek? U jednej z moich rezydentek, kilka lat temu paskudnie zaatakowane przez wirusa oko leczone było Tobrexem - ze skutkiem lepszym niż oczekiwałam. A w zeszłym roku jedna piwniczna znajda, którą ostatecznie prowadzący leczenie weterynarz zaadoptował (to się nazywa mieć w życiu szczęście :), kiedy jeszcze była u mnie dostawała m.in Floxal (nazwy drugich kropli w tej chwili nie pamiętam). Fakt, wszystkie te środki są od gentamycyny dużo droższe, ale chyba też jednak znacznie skuteczniejsze.

Pertilien

Post » Sob sie 07, 2010 8:58 Re: Sierotki z toruńskiego podwórka.Iskierka i Pchełka.

Myślę,że czas napisać co u maluszków.Trochę długo trwał czas od mojego ostatniego wpisu,ale wciąż jakies nowe biedy trafiają pod mój dach...Oprócz Iskierki i Pchełki mam kilka malców do adopcji,kilka ma ogłoszenia ale na razie zero chętnych.
A więc tak:
Iskierka i Pchełka są po pierwszym szczepieniu.Są odrobaczone i szukają domu.Ale domu tylko razem.Koteczki są nierozłączne-razem jedzą,śpią i szaleją :wink: Jest to wulkan energii,z niekończącą się siłą :D Patrząc na ich szaleństwa widzę,że nie mogą iść do adopcji osobno.Jedna bez drugiej jest smutna.Oczko Iskierki wygląda dużo lepiej niż w pierwszych dniach pobytu u mnie-wrzód się zmniejszył,widać go po dokładnym obejrzeniu,jednakże mała na to oczko niedowidzi,Pchełka natomiast ma oczko całkiem niewidzące,jedno sprawne,drugie nie.Jednak nie przeszkadza jej to w codziennych wariacjach i psotach.Wrzodu na niewidzącym oczku nie ma,ale wygląda jakby było na nim jakies zamglenie.Tu raczej nie da sie nic zrobić.Jedna tak jak i druga mają spory apetyt,Pchełka po najedzeniu wygląda jak mały bąk z wieeelkim brzuchalem,natomiast Iskierka to mała wyścigówka.Jest też troszkę większa od Pchełki.Obie są niesamowicie kochane,mruczące i miziaste.Najlepszym miejscem na szaleństwa jest człowiek-nieważnie czy na kolanach,głowie czy gdziekolwiek.Zdjęcia zrobię nowe bo te które chciałam wstawić prędzej są nieaktualne.Czy ktoś mógłby zrobić ogłoszenia maluchom?Byłabym bardzo,bardzo wdzięczna...
a może znalazłby sie u kogoś tymczas dla malutkiego kociaczka?z tego co wiem to whiskas,jednak zdjęcia będę miała później dopiero,ja nie mam miejsca na kolejnego kota...proszę...może ktoś...
Obrazek

kotek72

[poprzednia][następna]