Koty starszej Pani. PANI KAZŁA MI WPUŚCIĆ PUSIĘ MIĘDZY BLOKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 18:12 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! DLA KOCIAKA 7 TYG.

:!:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lip 15, 2010 15:30 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! DLA KOCIAKA 7 TYG.

kociak się przypomina
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw lip 15, 2010 20:57 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! DLA KOCIAKA 7 TYG.

Podrzucam. Jutro rano jadę po kotkę, to zrobię małemu zdjęcia,
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lip 16, 2010 19:48 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! DLA KOCIAKA 7 TYG.

Widzę, że tłumy walą do tego wątku :(

SYTUACJA JEST OKROPNA! Pusia nr. 1 wydrapała sobie ranę na karku. Czekam, czy uda mi się załatwić talony na leczenie do jakieś sensownej lecznicy. Na razie po telefonicznej konsultacji z wet. Pani Starsza ma dawać jej Unidox.
Prawdopodobnie jest to odczyn po zastrzyku, który sobie rozdrapała :( Cały czas to drapie. Ona tam się nie wyleczy :cry:

Czy ktoś się zlituje i da jej DT?

ObrazekObrazekObrazek

Mały Pusiaczek jest zdrowy, wesoły i bardzo prosi o DOM! Stały lub tymczasowy!
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lip 16, 2010 20:54 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Ja zaglądam codziennie... i co z tego. Na tym forum to tylko kota można wszędzie dostać :roll: (dosłownie i w przenośni).
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 16, 2010 21:10 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

jaka bieda
po jakim zastrzyku? była szczepiona?
Obrazek

monika794

Post » Pt lip 16, 2010 21:17 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Genowefa, jeśli można jej zrobić testy FIV/FELV i będą negatywne i jeśli dalej zgodzisz się na szukanie dla niej domu wychodzącego (bo to w mojej okolicy bardzo poszerzy możliwości adopcji :? ), to ja ją wezmę na DT. OK?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 17, 2010 18:30 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Krowy rozchodzą się jak świeże bułeczki :D
Pusiaczek jutro będzie już u mnie :oops:
Na DT oczywiście, nie na zawsze. A szkoda :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lip 17, 2010 19:39 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Wielbłądzio, ja nie lubię krówek. :lol: Zasadniczo. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 17, 2010 20:19 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Rana może być przez uczulenie na coś, co kotka dostała, jakiś lek.
Szczuruś kiedyś po antybiotyku wydrapał sobie dwie wielkie dziury po obu stronach szyi. Nic nie pomagało, rozdrapywał je sobie codziennie do żywego mięsa, miał je w takim miejscu, że nie można było zabezpieczyć kołnierzem. W końcu dostał steryd (nie pamiętam jaki) przeciwświądowo, przestał się drapać i rany się zagoiły.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lip 18, 2010 15:26 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

:!:
Obrazek

monika794

Post » Nie lip 18, 2010 19:30 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! KOCIAK 7tyg/PORANIONA PUSIA

Jana pisze:Rana może być przez uczulenie na coś, co kotka dostała, jakiś lek..

Takie jest właśnie podejrzenie. We wtorek wezmę Pusię do lekarza, a potem mam nadzieję do Agneski.

Pusiaczek teraz Irysek już u Wielbłądzia :)

EDIT: Podobno pojawiła się dzika ogródkowa kotka, na razie bez kociaków (są młodsze od Iryska). Zobaczymy co dalej.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lip 18, 2010 21:49 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Kotka dzika do łapania będzie?
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Nie lip 18, 2010 22:13 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

O rany, jeszcze jakieś kociaki :roll: :( ?

Potwierdzam, kocie dziecko u mnie. Jest cudowny i już czuję, jak trudno mi będzie szukać dla niego domu :oops:
Przeklejam z naszego wątku:
Młody jest rozczulający :1luvu:
Właśnie miaukoli i usiłuje wydostać się z klatki, coś czuję, że chyba będę dziś spała przy nim w korytarzu na podłodze :roll: Do sypialni małego zabrać nie mogę, bo moja chuda czarna terrorystka emocjonalna z zazdrości natychmiast przestałaby jeść :twisted:
Ponieważ nie miałam w domu ani żadnej karmy dla kittenów, ani drewnianego żwirku, zmuszona byłam wybrać się do Leclerca - w tych popołudniowo-wieczornych strugach i kałużach deszczu, a jakże. Niestety, sklep zoo był już zamknięty, toteż na samie wzięłam dla dzieciny awaryjnie suchą Purinę Perfect Fit i serek wiejski pełnotłusty (ja jadam tylko light, więc normalnego też w domu nie miałam). Żwirek w granulkach też na szczęście był.
Oba wiktuały zostały przyjęte nader entuzjastycznie, Młody objadł się jak bąk :) Niedługo potem wzorowo skorzystał z kuwety (poszedł na całość, pozwolił sobie od razu na kupę :mrgreen: ). Co prawda najpierw przez jakiś czas szalał w tych granulkach niczym dzieci w 'basenach' z kolorowymi plastikowymi kulkami i zaczynałam już nabierać wątpliwości, czy aby na pewno będzie umiał zrobić z kuwety właściwy użytek - ale w końcu zdecydował właściwie :wink: Hurra.
Pobawił się jeszcze myszką i gumową miękką piłeczką, wyszedł na dłuższą chwilę na spacer zapoznawczy do Dużych Groźnych Kotów, posiedział mi na rękach... A teraz chyba właśnie zasnął, a w każdym razie: rozciągnął się jak długi i leży spokojnie.
Dranie przyjęły małego dosyć obojętnie. Pluszak trochę poprychał :twisted: , Tadźka pomachała złowieszczo opancerzonymi łapami :twisted: , Wujek Ropuszek czule obwąchał chłopczynę i zachęcał go do wspólnej zabawy :1luvu: ... Ale generalnie bez większych emocji.
Niestety, ze względu na Tadzinę Młody na czas mojej nieobecności w domu będzie musiał siedzieć zamknięty w klatce. Boję się, że bury kolczasty ścierwojad mógłby zrobić mu krzywdę :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 22:22 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Kotka jeśli bedzie się dalej pojawiać, to do lapania będzie jak najbardziej.

Ta kotka nie pierwszy raz się okociła u Pani, ale kociaków nigdy nie przyprowadziła :( Zobaczymy jak będzie tym razem.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]