ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 10:43 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Magdo, dziękujemy bardzo za wieści o Arim!!! Nieustająco trzymamy kciuki za jego aklimatyzację :ok: :ok: :ok:
Najważniejsze, że chłopak je i już dogadał się z resztą Twoich cudnych kotek :D Czas i Twoje serce zrobią swoje i będzie już tylko lepiej i lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 01, 2010 11:03 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Magdo, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ode mnie i Marzeni11. :1luvu:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto cze 01, 2010 17:33 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze: Ari na razie dni spędza w "swoim" pokoju przemieszczając się pod meblami, natomiast w nocy je, kuwetkuje i szwenda się po całym domu razem z resztą kotów. Myślę, że powoli będzie coraz lepiej :)

:piwa: :piwa: :piwa: znaczy się: pierwsze koty za płoty! :lol: :lol: :lol: dobrze, że się odnajduje wśrod kociego towarzystwa. Oby tak dalej i jeszcze lepiej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto cze 01, 2010 20:41 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari - kocurku, wychodź na pierwszą tak jak i wychodź spod szafy! :lol: :lol: :lol: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro cze 02, 2010 13:41 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

za Ariego, zaufanie, odnalezienie się, zdrowie, radość i poczucie bezpieczenstwa.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

i nieustająco dla DT :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro cze 02, 2010 21:04 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari z pewnością będzie się dobrze czuł w DT u KMagdy.
Atmosfera w domu jest szczególna, koty maja tam swój raj.
Byłam pod wrażeniem kociej "wieży". Mają tam wspaniałe miejsce do zabaw.
W takich warunkach nieśmiały Ari z pewnością wkrótce pozbędzie się nieśmiałości.
Wielkie ukłony dla KMagdy za opiekę :1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Czw cze 03, 2010 0:12 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ania_NSP pisze:Ari z pewnością będzie się dobrze czuł w DT u KMagdy.
Atmosfera w domu jest szczególna, koty maja tam swój raj.
Byłam pod wrażeniem kociej "wieży". Mają tam wspaniałe miejsce do zabaw.
W takich warunkach nieśmiały Ari z pewnością wkrótce pozbędzie się nieśmiałości.
Wielkie ukłony dla KMagdy za opiekę :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw cze 03, 2010 9:28 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Wszystkim futerkom oraz Dużym w DT Ariego zyczymy miełgo weekendu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw cze 03, 2010 14:59 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Znowu te kraty i trzęsienie... Siedziałem cicho, tak bardzo i się nie ruszałem... może to sen? Chyba nie...Znowu obce głosy, obce zapachy, obce i nieznane wszystko... Na szczęście jest się gdzie schować. Posiedzę tu i popatrzę. Muszę obejrzeć wszystko. Muszę zobaczyć co nowego mnie czeka. O! Są podobni do mnie. Wyjdę ich obwąchać. Ale dopiero jak będzie ciemno, bo jestem czarny i nie od razu mnie zobaczą. Mam szansę uciec. Ale wyjdę.

Marzenia11

Post » Czw cze 03, 2010 15:19 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Dziękuję wszystkim za dobre słowa, ale jakim jestem DT to dopiero Ari wystawi mi świadectwo
:)
Marzena, świetnie pasuje Twój wpis do tego co się działo dziś w nocy. Cisza, ciemno, zapalona tylko malutka lampka w sypialni, nagle łomot, trójka naszych rezydentek wskakuje na meble, byle wyżej i nastroszona patrzy w kierunku drzwi, po chwili słychać ciche ostrożne stąpanie, ale nic nie widać!, napięcie rośnie, nagle w drzwiach pojawia się ogromny, długaśny kocur, patrzy przez chwilę, po czym powoli idzie w kierunku łóżka - a my nie wiemy - czy już czas uciekać z łóżka? :) Atmosfera jakby z dżungli wyszedł tygrys :) Wielgaśne kocisko staje tak metr od łóżka i patrzy, patrzy, koty i my wstrzymujemy oddech, a potem kocuro powoli oddala się na swoje pokoje, uff, tym razem się udało :) Nam przeżyć, oczywiście! Niezapomniane wrażenia, a kocur jest olbrzymi, pierwszy raz zobaczyłam go w całej krasie :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw cze 03, 2010 15:30 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze:Dziękuję wszystkim za dobre słowa, ale jakim jestem DT to dopiero Ari wystawi mi świadectwo
:)
Marzena, świetnie pasuje Twój wpis do tego co się działo dziś w nocy. Cisza, ciemno, zapalona tylko malutka lampka w sypialni, nagle łomot, trójka naszych rezydentek wskakuje na meble, byle wyżej i nastroszona patrzy w kierunku drzwi, po chwili słychać ciche ostrożne stąpanie, ale nic nie widać!, napięcie rośnie, nagle w drzwiach pojawia się ogromny, długaśny kocur, patrzy przez chwilę, po czym powoli idzie w kierunku łóżka - a my nie wiemy - czy już czas uciekać z łóżka? :) Atmosfera jakby z dżungli wyszedł tygrys :) Wielgaśne kocisko staje tak metr od łóżka i patrzy, patrzy, koty i my wstrzymujemy oddech, a potem kocuro powoli oddala się na swoje pokoje, uff, tym razem się udało :) Nam przeżyć, oczywiście! Niezapomniane wrażenia, a kocur jest olbrzymi, pierwszy raz zobaczyłam go w całej krasie :)

Mam nadzieje, ze bardziej Ci się spodobał niż was przeraził :wink: To znaczy że się powoli wyłania aby poznać kim są OBCY :D

Marzenia11

Post » Czw cze 03, 2010 15:32 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Kocurek jest super, mam nadzieję, że powoli przestanie być tylko nocnym markiem, ale fakt, że atmosferkę nieźle wczoraj nakręcił ;)
Marzena, i super, że udało się z transportem dla Shy'a :ok:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw cze 03, 2010 15:38 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze:Kocurek jest super, mam nadzieję, że powoli przestanie być tylko nocnym markiem, ale fakt, że atmosferkę nieźle wczoraj nakręcił ;)

Wyobrażam sobie :lol: :lol: :lol: oto NOWY znienacka i całkiem niespodziewanie postanowił wyjść z ukrycia :mrgreen: element zaskoczenia to podstawa w grze obronnej :ryk: :ryk: :ryk:

KMagda pisze:Marzena, i super, że udało się z transportem dla Shy'a :ok:

nawet nie wiesz, jak ja się bardzo cieszę!!! mam takie coś w sobie, że jak się zawezmę.. :lol: :lol: :lol: teraz tylko trzeba zaciskac kciuki za odnalezienie się w nowym domu, ale sądząc po zachowaniu Shy'a w tdt powinno być ok :ok:

Marzenia11

Post » Czw cze 03, 2010 20:17 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagdo, napięcie jak u Hitchcock'a :ryk:
Zatem Ari zaczyna przejawiać zainteresowanie życiem domu. Pierwszy krok za nim.
Trzymam kciuki za dalsze kroczki Ariego :ok: :ok: :ok:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pt cze 04, 2010 7:16 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari się ukazał, hurrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powoli, powoli otworzy się chłopak :D Zgadzam się z Anią, że kocio trafił do wspaniałego DT :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Magdo, jeśli mogę coś doradzić, to "gadanie" do Ariego. Jeśli możesz czasem przysiąść przy meblu, pod którym On się chowa i mówić do niego, mówić. Możesz np. czytać córeńce książeczkę, tuż przy nim, albo poporostu czule coś opowiadać... To przynosi bardzo dobre efekty :ok:
Ściskam przeserdecznie i oczywiście nieustająco zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]