^JoKot^ cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 17:14 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Nie było mnie wśród Żywych Forumowych przez prawie miesiąc.. :oops: A tu jakieś nowe wątki, plany itp..

Ja też bym chciała chcieć do Serocka.. Agneska mi tłumaczy, że nie mogę, bo trawa się zdepcze i będzie zresztą kiedyś jeszcze okazja.. No niby się dobrze składa, że ma mnie nie być, bo akurat 8.05. mam ślub chrześniaka 130 km od Warszawy w innym kierunku niż Serock, ale i tak namolnie sprawdziłam trasę Warszawa - Serock - Łuków :wink: Boguszycka Ekipa Sprzątająca bardzo mi zapadła w serce i tak się do niej rwę po prostu.. :lol: Nie ma lepszego przepisu na udany weekend, niż sprzątanie syfu z robotnymi i morowymi ludźmi!!

Zosiu - i tym razem Twoje powiedzonko położyło mnie na kolana :ryk: "A o mnie - jak zwykle zapomniano... :( Pójdę do lasu, będę jeść robaki..." Jesteś królową powiedzonek :1luvu:

Moje dziewczynki są przemiłe do bólu.
Biała-Kropka ma kropki na całej całości*. Ostatnią - białą obrączkę - na końcu czarnego ogonka :D
Krówce-Kresce na karku białe futerko oddziela się pionowo od czarnego.
Kto zna mojego świra, to zauważy, że imiona nadałam jak nie ja, tj. "nieludzkie" :roll:
Biała Kropka to kot wymarzony do leczenia i miziania. Siedzi spokojniutko przy zapuszczaniu kropli, z kolan się nie rwie i tak by została na zawsze z człowiekiem..
Jestem przekonana, że Kreska jest siostrą mojego styczniowego Alusia.. Odmiana otwarta na ludzi (w przeciwieństwie do niego), ale poza tym model kolorystyczny - identyczny. Kreseczka jest nieco bardziej żywiołowa niż Kropka, ona już nie tak cierpliwie znosi na sobie zabiegi, ale też jest ok. Zero agresji u obu. Przemiłe. Kropki oczko niewiele się poprawia, jest nadal zamglone, boję się, że to moja wina bo za rzadko jestem w domu i za rzadko jej wpuszczam krople. Kresce z oczka lewego cieknie łezka.. Pewnie tak jak Aluś ma zatkany kanalik.. Niestety, flukają. Może ciut mniej, ale pewnie bez weta się nie obejdzie. Jedzą bardzo chętnie. Smectę lubią :lol:

* - dostałam ci ja kiedyś mandat od Straży miejskiej stwierdzający, iż byłam uprzejma stanąć na chodniku "całą całością". Mandat mam gdzieś schowany do dziś, gdyby ktoś mi nie wierzył..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto kwi 27, 2010 19:39 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

iwona66 pisze:
bkcustoms pisze:stemple zmierzę :?: ale ok 3m mają i spróbuję zabrać się z nimi po złóżeniu foteli ,
jak się uda wybiorę te z grubych 20-30 cm średnicy ,czy będą ok ? ,a i ile szt potrzeba ?

2 napewno, ale gdyby udało się 4 szt. to zarąbiście, długość tez jest w sam raz
jeśli naprawię wahacz do tego czasu to ja załatwię przyczepę i mogę je zabrać, ewentualnie skąd? i czy można zabrac je ok. 6 rano?
Obrazek

bkcustoms

Od: Pon mar 30, 2009 19:50

Post » Śro kwi 28, 2010 7:02 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

zabranie o 6 rano ok ,bo 4 szt to dość kiepsko widzę ,ale spróbuję już w piątek się
spakować ,jak polegnę z załadunkiem to dam znać /wyślę nr tel. na pw i czekam na pw/
:ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro kwi 28, 2010 13:34 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Bazarek na Serockie koty!

viewtopic.php?f=20&t=110615

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro kwi 28, 2010 15:43 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Witam wszystkich serdecznie,
prześledziłam dziś jakieś 30stron postów z poprzedniego tematu o kotach z serocka... Az gardło sie kilka razy ściskało... Tym bardziej że Balbinka, którą wzięłam od Seidhee właśnie stamtąd była. Odeszła w zeszłym tygodniu :(
Bardzo chciałabym pomóc. Nie pcham się do akcji sprzątania żeby nie zadeptać do reszty trawy ;) ale chętnie przekażę zwierzakom 4 poduchy (zdefragmentowana kanapa :) -gruba gąbka w pokrowcach łatwych do prania), trochę plastikowej siatki z drobnymi oczkami i karmę- z domowych zapasów uzbieram jakies 1,5kg. Po wypłacie jeszcze coś bym wysupłała.
Mam też sporo biżuterii handmade, którą mogę dać na bazarki komuś, kto je wystawi :)

Wielki szacun dla was wszystkich!
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

Post » Śro kwi 28, 2010 19:28 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Witaj Flortee!

Strasznie mi przykro, że Balbinka odeszła, (wręcz mnie to dobiło) wielka szkoda, że tak krótko nacieszyła się własnym domem :(

Z wdzięcznością przyjmiemy wszystkie dary, koty się bardzo ucieszą. A może tę biżuterię przyniesiesz na weekend w Kafce?

_kathrin

Post » Śro kwi 28, 2010 20:01 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

A można przynieść prosto tam? Mam trochę rzeczy, ale tydzień upchany jak puszka sardynek :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro kwi 28, 2010 20:12 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

alix76 pisze:A można przynieść prosto tam? Mam trochę rzeczy, ale tydzień upchany jak puszka sardynek :?

Myślę, że tak.

_kathrin

Post » Śro kwi 28, 2010 20:22 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

_kathrin pisze:Witaj Flortee!

Strasznie mi przykro, że Balbinka odeszła, (wręcz mnie to dobiło) wielka szkoda, że tak krótko nacieszyła się własnym domem :(

Z wdzięcznością przyjmiemy wszystkie dary, koty się bardzo ucieszą. A może tę biżuterię przyniesiesz na weekend w Kafce?

Balbinka była u nas 3 miesiące. Smutno strasznie.. I Stopka nasza (kiedyś Muza, z Ostródy- dziewczynki obie na zdjęciu poniżej) tęskni bardzo... Gada, szuka po kątach... Cholerne choróbska :evil:

A możesz _kathrin przypomnieć co i jak z tą Kafką? nie mogę znaleść info. Chetnie przyniose wszytsko co dam rade przytaszczyć ;)
Obrazek

Flortee

Post » Śro kwi 28, 2010 20:43 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Tu jest link viewtopic.php?f=1&t=110324

Przyjdź, postaramy się choć na chwilę rozwiać Twe smutki.

_kathrin

Post » Śro kwi 28, 2010 21:12 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

ach te drobne druczki ;) postaram sie wpasc. Skonsultuje jeszcze tylko ten plan z moją drugą połową :)
Rozumiem _kathrin, że bedziesz w obydwa dni?
Obrazek

Flortee

Post » Śro kwi 28, 2010 21:18 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

W sobotę tylko będę, w niedzielę dałam się wynająć jako opiekuna 8 kociąt :strach:

_kathrin

Post » Śro kwi 28, 2010 21:36 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

ok, postaram sie zatem dotrzeć w sobotę. Oflaguj sie jakoś ;)
I powodzenia z Maluchami :ok:
Obrazek

Flortee

Post » Śro kwi 28, 2010 22:59 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

hej wreszcie udalo sie - Jopop udzielila wywiadu
http://www.mobilnekobiety.pl/rodzinna/p ... ia-sprawa/

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Czw kwi 29, 2010 0:01 Re: JoKot cz. 2 - zapraszamy :-)

Przeczytałam - dla mnie super! :)
Będę w sobotę w Kaffce - mam trochę fantów, niewiele - ale zawsze coś. Pisałam już na wątku spotkaniowym, ale powtórzę tutaj:
- zestaw kolekcjonerski znaczków i kopert z kotami;
- kolczyki - wyrób własny, ok.15 par;
Czy dostarczyć na miejsce? Czy może ktoś chciałby je ode mnie przejąć wcześniej? (najlepiej na Bankowym)
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

[poprzednia][następna]