Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1y kot w DS !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2010 23:50 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

jakas chyba słaba psychicznie jestem.. załamałam sie swoją bezsilnością i niemocą pomocy.. może jutro będzie lepiej..
A tak naprawde bedzie lepiej jak w końcu będę mogła coś zrobić, czyli jakis kot zostanie wydobyty od D. i w dt będzie czekał na adopcję - wtedy rozwinę skrzydła... nie tylko z radości...
Ja po prostu widziałam te pyski i wychudzone koty, walczące o jedzenie.. i już nie umiem sobie odpuścić.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 15, 2010 8:14 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

:!:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw kwi 15, 2010 9:28 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:Wiemy coś?

Tak, KU...wa - domek dla Titti po rozmowie z D. się wycofał!!!

Pani uznała, ze skoro koteczka jest tak chora to ona nie będzie miała pieniędzy, żeby ją leczyć.

OKI, blagam Cię, jeśli Ty mi nie pomożesz to będziesz miala do adopcji moje 2 rezydentki i 3 tymczaski. I klucze do moijego mieszkania..

Hipoteka czysta? To biorę :mrgreen:

Też się wściekłam :evil:
Trudno, będą inne domy :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw kwi 15, 2010 9:39 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

...........
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Czw kwi 15, 2010 9:55 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

Marzenia11 pisze:

Pani uznała, ze skoro koteczka jest tak chora to ona nie będzie miała pieniędzy, żeby ją leczyć.

OKI, blagam Cię, jeśli Ty mi nie pomożesz to będziesz miala do adopcji moje 2 rezydentki i 3 tymczaski. I klucze do moijego mieszkania..

a co kotce dolega???

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw kwi 15, 2010 9:57 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

Marzenia11 pisze:jakas chyba słaba psychicznie jestem.. załamałam sie swoją bezsilnością i niemocą pomocy.. może jutro będzie lepiej..
A tak naprawde bedzie lepiej jak w końcu będę mogła coś zrobić, czyli jakis kot zostanie wydobyty od D. i w dt będzie czekał na adopcję - wtedy rozwinę skrzydła... nie tylko z radości...
Ja po prostu widziałam te pyski i wychudzone koty, walczące o jedzenie.. i już nie umiem sobie odpuścić.

wcale Ci sie nie dziwie - bezsilnosc czlowieka ogarnia - kazdy kto ma serce dla zwierzat cierpialby widzac ich niedole - nie rozumiem po co ktos zbiera zwierzeta, jesli o nie nie dba, jak w ogole mozna, nie miesci sie to w moim swiatopogladzie.......

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 9:58 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

HOP :!:

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 10:01 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

Marzenia11 pisze:PICASSA - bardzo nieśmiała koteńka, około 7 miesięcy. Cudna, wrażliwa, myslę, ze się męczy sama w pustym mieszkaniu między innymi kotami..

Obrazek

TITANIA - okolo 6-7 miesięczna koteczka, piekna, szara pręgowana, bardzo kontaktowa, zwłaszcza lubi towarzyszyc przy czytaniu prasy i piciu kawy :mrgreen:

Obrazek
Titania od kilku dni jest w depresji - po wyadoptowaniu jej kocich koleżanek została sama wśród kocurów. Przestała jeść, jest apatyczna.. Dom bardzo potrzebny!!

sliczne są!!!!!!!
depresja szybko minie, jesli kicia bedzie w domu pelnym milosci... :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 10:06 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

tillibulek pisze:a co kotce dolega???

podejrzewam, że nic, tylko pani D. pewnie rownie mocno jak katastrofę przezywa sterylkę Titti - znając jej sposób rozmawiania i przekazu informacji mogła powiedzieć domkowi, że "koteczka miała tak bardzo poważną operację i czy pani na pewno będzie się umiała nią zająć???" plus do tego oczywiście mocno przejęty ton głosu itp. A ponieważ pani D. nie umie (lub nie chciała do mnie) konkretnie odpowiadać na pytania to domek mógł sobie wyrobić poczucie, ze koteczka jest chora. Aga_Ratuszek ma sie dowiedzieć, czy Titti jest chora, ale koteczka była ogladana przez weta (przypadkowo nawet w mojej obecności) tydzień temu we wtorek i była zdrowa.

Marzenia11

Post » Czw kwi 15, 2010 10:07 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

tillibulek pisze:nie rozumiem po co ktos zbiera zwierzeta, jesli o nie nie dba, jak w ogole mozna, nie miesci sie to w moim swiatopogladzie.......

problem polega na tym, że pani D. jest święcie i mega mocno przekonana, ze o koty dba i uratowała im zycie i tylko dlatego, ze jest ich trochę za dużo to trzeba część oddać. Ona jest przekonana, ze jest DT 8O 8O 8O - i ja tego nie mogę zrozumieć..

Marzenia11

Post » Czw kwi 15, 2010 10:13 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

Marzenia11 pisze:
tillibulek pisze:a co kotce dolega???

podejrzewam, że nic, tylko pani D. pewnie rownie mocno jak katastrofę przezywa sterylkę Titti - znając jej sposób rozmawiania i przekazu informacji mogła powiedzieć domkowi, że "koteczka miała tak bardzo poważną operację i czy pani na pewno będzie się umiała nią zająć???" plus do tego oczywiście mocno przejęty ton głosu itp. A ponieważ pani D. nie umie (lub nie chciała do mnie) konkretnie odpowiadać na pytania to domek mógł sobie wyrobić poczucie, ze koteczka jest chora. Aga_Ratuszek ma sie dowiedzieć, czy Titti jest chora, ale koteczka była ogladana przez weta (przypadkowo nawet w mojej obecności) tydzień temu we wtorek i była zdrowa.

straszne...... jak mozna tak dobre domki marnowac :cry: :cry: :cry:

Titti na zdjeciach jest bardzo chudziutenka :( a moze zwrocilybyscie sie po pomoc do Jokot?? oni dosc preznie dzialają... mają DT....

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 10:15 Re: Wawa-prosze o DT dla 23 kotów.. pilne! załamałam się..

Marzenia11 pisze:
tillibulek pisze:nie rozumiem po co ktos zbiera zwierzeta, jesli o nie nie dba, jak w ogole mozna, nie miesci sie to w moim swiatopogladzie.......

problem polega na tym, że pani D. jest święcie i mega mocno przekonana, ze o koty dba i uratowała im zycie i tylko dlatego, ze jest ich trochę za dużo to trzeba część oddać. Ona jest przekonana, ze jest DT 8O 8O 8O - i ja tego nie mogę zrozumieć..

ja wiem, ze milosc potrafi nalozyc czlowiekowi klapki na oczy, ale tez jak dzieje sie cos zlego, to dzieki tej milosci czlowiek jest jeszcze bardziej wyczulony, a ona nie widzi, ze z kotami jest zle i do tego sa niewysterylizowane, za chwile bedzie ich cala masa - straszne :( :(

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 10:19 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

tillibulek pisze:
Marzenia11 pisze:

a co kotce dolega???

Sterylka głównie :evil:
Tzn. nie tylko, po wyadoptowaniu prawie wszystkich kotek z tego mieszkania, Titti została tam sama z kocurami. Zaczęła wpadać w depresję, bo to młoda, niewysterylizowana kotka, a siedziała z kilkoma kocurami :evil:
Żeby nie przyplątały się "kłopoty" dostała proverę, co niestety pogorszyło jeszcze jej samopoczucie (podobno może być taki efekt u niektórych kotek). W każdym razie taki było podejrzenie i w związku z tym została wysterylizowana w trybie pilnym. P. D. oczywiście zrobiła to nie informując nikogo, ale i tak dobrze, że w ogóle :roll: A dom w tym czasie już czekał na Titti...
No i to wszystko, co jej dolega - czyli rana po sterylce i brak Dużego :crying:
Niestety p. D. skontaktowała się z domkiem i zdaje się, że przedstawiła ją jako ciężko chorego kota, skoro dom się wycofał z tego koniecznego "leczenia" :evil:

Właśnie dlatego potrzebujemy te koty wyciągnąć najpierw do DT - żeby nie ryzykować utraty domów stałych z powodu humorów i pomysłów tej pani. Niestety, dopóki koty są u niej nie ma możliwości zablokowania jej kontaktów z potencjalnymi domami, bo po prostu kotów nie wyda.

To jest już drugi dom, który zrezygnował w tym tygodniu! Jeszcze czeka dom na Arystotelesa, mamy transport na przyszły tydzień do Poznania, ale musimy go wyciągnąć najpierw do DT, bo p. D. nie można już przekazać kolejnego kontaktu, żeby znowu wszystko poszło w.... :evil:

Ja nie bardzo mogę wziąć go do siebie, bo mam Adelkę, która znowu ma ruję. Dostaje wprawdzie pigułę (dziś drugą), ale... strzeżonego itd. W ostateczności mogę go zamknąć w łazience na te kilka dni, ale najlepiej by było, żeby przynajmniej na tę chwilę ktoś inny go przetrzymał.

OKI

Post » Czw kwi 15, 2010 10:22 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

OKI pisze:Hipoteka czysta? To biorę :mrgreen:

ech... niestety nie... :mrgreen: jeszcze 9 lat kredytu - wprawdzie niezbyt ogromny, ale jednak.. :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Czw kwi 15, 2010 10:27 Re: Wawa - szukam DT dla 23 kotów.. pilne! URATUJMY JE!

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:Hipoteka czysta? To biorę :mrgreen:

ech... niestety nie... :mrgreen: jeszcze 9 lat kredytu - wprawdzie niezbyt ogromny, ale jednak.. :lol: :lol: :lol:

9 :roll: Ja mam jeszcze 18 :ryk:

OKI

[poprzednia][następna]