EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 23:58 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Nie dość, że ja miałam ochotę paść, bo dzień stresujący, to jeszcze komp mi się zbiesił. Całe szczęście, że Zabers czuwa. :kotek:

Ptyś po powrocie do domu miał trzy życzenia: wypuść mnie z tego pudła, daj mi jeść, wymiziaj mnie! Dwa spełniłam, trzecie nie. Nie może się więc zdecydować, czy jestem dobra czy zła, no bo mizianie jest fajne, ale jeść nie dają. I tak ukradł kilka chrupek. On już nie pamięta, że miał podobno ciężki dzień... :roll: Zalecenie lekarskie, żeby trzymać kota w spokojnym miejscu okazało się niewykonalne, bo ledwo został wypuszczony okazało się go pełno zarówno w poziomie jak i w pionie. Żadnych śladów narkozy. 8O Nie stracił wszystkich zębów - kły zostały :twisted:

Balbina nadal się chowa po kątach. Znalazłam tylko jedną niespodziankę po powrocie. Nawet to trochę lepiej wyglądało, niż poprzednie, ale tylko trochę. Negocjujemy sprawę trafiania do kuwety. Na razie zdania mamy podzielone. :roll: Apetyt ma i momentami zagaduje nie wiem kogo, ale odpowiadam.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt sty 15, 2010 0:01 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Nie dość, że ja miałam ochotę paść, bo dzień stresujący, to jeszcze komp mi się zbiesił. Całe szczęście, że Zabers czuwa. :kotek:

Ptyś po powrocie do domu miał trzy życzenia: wypuść mnie z tego pudła, daj mi jeść, wymiziaj mnie! Dwa spełniłam, trzecie nie. Nie może się więc zdecydować, czy jestem dobra czy zła, no bo mizianie jest fajne, ale jeść nie dają. I tak ukradł kilka chrupek. On już nie pamięta, że miał podobno ciężki dzień... :roll: Zalecenie lekarskie, żeby trzymać kota w spokojnym miejscu okazało się niewykonalne, bo ledwo został wypuszczony okazało się go pełno zarówno w poziomie jak i w pionie. Żadnych śladów narkozy. 8O Nie stracił wszystkich zębów - kły zostały :twisted:

Balbina nadal się chowa po kątach. Znalazłam tylko jedną niespodziankę po powrocie. Nawet to trochę lepiej wyglądało, niż poprzednie, ale tylko trochę. Negocjujemy sprawę trafiania do kuwety. Na razie zdania mamy podzielone. :roll: Apetyt ma i momentami zagaduje nie wiem kogo, ale odpowiadam.

:ok: :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt sty 15, 2010 0:14 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Przechwaliłam... mały paw nas odwiedził... musiałam się zwlec z wyra i posprzątać. Ptysiek i tak lata po chacie :roll: właśnie się naraża Balbinie. A ona syków i buczeń ma dużo w repertuarze :wink:

filo

Post » Pt sty 15, 2010 0:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

maly paw ma prawo byc:)) spoko. Do jutra bedzie Ptys jak nowy:)
I do tego bedzie mogl sie najesc:))) :D
Obrazek

aga9955

Post » Pt sty 15, 2010 1:19 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzyśka pisze:No to na dobry początek, pozdrowienia od Wojtka:
ObrazekObrazek
:D

Dzyśka, a po co on ma obrożę z dzwonkiem? :roll:
Czy on jest kotem wychodzącym?
Bo w domu chyba nie ma sensu tego nosić.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 15, 2010 8:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Uwierz mi, jak czasami go szukamy przez godzinę, bo akurat znalazł nowe miejsce do zabawy w chowanego to dziękuję wszystkim bogom, że ma ten dzwonek. W domu zwykle zdejmujemy mu obrożę, ale te zdjęcie były robione, jak byliśmy 'w gościach' :lol: Też na początku się bałam, że ten dzwonek będzie mu przeszkadzał, ale to, że jest głuchy na jedno ucho chyba pomaga we współpracy dzwonek - Wojtek 8)

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt sty 15, 2010 11:12 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

aga9955 pisze:maly paw ma prawo byc:)) spoko. Do jutra bedzie Ptys jak nowy:)
I do tego bedzie mogl sie najesc:))) :D

Ja wiem, że miał prawo być. Nawet się dziwiłam, że go nie ma przy tym wariackim zachowaniu Ptysia (dwie godziny po powrocie kot siedzi na szafie :roll:, nawet nie wiem, kiedy tam wlazł, tak szybko się przemieszczał)
Ptyś już wieczorem próbował zjeść saszetki wraz z opakowaniem. Zamknęłam na noc kuchnię. Rano mnie obudziły odgłosy ciężkiej pracy Ptysia - próbował zrobić podkop do kuchni. 8O
Jego marzenie o jedzonku zostały zaspokojone. Dostał pasztecik po trochu, małymi porcjami. Jakby dostał konia z kopytami, to też by połknął. :lol: Jak wychodziłam to wreszcie z pełnym brzuszkiem ułożył się do drzemki. :mrgreen:
Niestety nie odwiedził w nocy kuwety (Balbi też nie :? ). Ciekawe, co znajdę po powrocie :roll:

filo

Post » Pt sty 15, 2010 11:32 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:...Rano mnie obudziły odgłosy ciężkiej pracy Ptysia - próbował zrobić podkop do kuchni. 8O
Jego marzenie o jedzonku zostały zaspokojone. Dostał pasztecik po trochu, małymi porcjami. Jakby dostał konia z kopytami, to też by połknął. :lol: Jak wychodziłam to wreszcie z pełnym brzuszkiem ułożył się do drzemki. :mrgreen:

Jezu, jaki on jest rozkoszniak. :P

(trzymam za oba, żeby trafiły gdzie trzeba)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt sty 15, 2010 15:30 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Dostał pasztecik po trochu, małymi porcjami. Jakby dostał konia z kopytami, to też by połknął. :lol:

Ale podkowy zostawiłby chyba tobie na szczęście co ? :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt sty 15, 2010 17:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzyśka pisze:Uwierz mi, jak czasami go szukamy przez godzinę, bo akurat znalazł nowe miejsce do zabawy w chowanego to dziękuję wszystkim bogom, że ma ten dzwonek. W domu zwykle zdejmujemy mu obrożę, ale te zdjęcie były robione, jak byliśmy 'w gościach' :lol: Też na początku się bałam, że ten dzwonek będzie mu przeszkadzał, ale to, że jest głuchy na jedno ucho chyba pomaga we współpracy dzwonek - Wojtek 8)

A to Wojtek-diabełek :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 15, 2010 23:20 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Nic się nie dzieje. Ptyś już dawno zapomniał o wczorajszym. Dziwi się tylko, że mu nie pozwalam normalnego żarcia jeść. Przyłapany został na siusianiu wprost do ujścia brodzika (znowu :( ) ale dzisiaj mu wszystko wybaczam. Trochę mu ciężko szło, ale jakoś poszło. :wink: Namówiłam go do większej ilości picia dzisiaj, to może przepływ się poprawi.
W brodziku znalazłam też jeden "prezent". Nie wiem czyj. Wiele wskazuje na Ptysia, ale nie do końca. Nie mam śladów po wizycie Balbiny w kuwecie od wczoraj. Obeszłam wszystkie kąty z latarką i nic nie widzę. Jutro będę w domu, to będzie nadzór nad kotami :twisted: . Balbi ma apetyt. Zjada wszystko, co jej wstawię. Niestety trzyma się twardo terenu podłóżkowego... Staram się jej zapewnić to, czego najbardziej potrzebuje, czyli spokój, choć nie jestem w stanie powstrzymać Ptysia przed próbami (nieudanymi) zwędzenia jej czegoś z miski.
Ptyś zjadłby 10x więcej niż to, co dostaje. Dzisiaj dostał dwa pasztety (w sumie 200g) i uznał, że jako dobowa dawka to za mało (wg producenta to nawet za dużo). Ale ja mam wrażenie, że on odrabia zaległości w jedzeniu z całego życia. :lol: Ciekawa jestem jaka będzie jego waga docelowa :mrgreen: Podpowiedzcie, ile dni powinien być na "miękkiej" diecie? Wiem, że to zależy od tempa gojenia się dziąseł, ale ile przeciętnie to trwa?

filo

Post » Pt sty 15, 2010 23:55 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Pewnie Ptyś i Balbina jeszcze dłuższy czas będą jedli na zapas, zanim do nich dotrze, że micha nie ucieknie. :(

Co do miękkiej diety, to mądrzejsi ode mnie proszeni są o pomoc.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob sty 16, 2010 0:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

mysle ze tydzien, dwa i mozna sprobowac dac suche:)
Obrazek

aga9955

Post » Sob sty 16, 2010 0:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

aga9955 pisze:mysle ze tydzien, dwa i mozna sprobowac dac suche:)

Możesz mu to wytłumaczyć? Bo on suche chciał kraść już wczoraj :roll:

filo

Post » Sob sty 16, 2010 0:27 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:
aga9955 pisze:mysle ze tydzien, dwa i mozna sprobowac dac suche:)

Możesz mu to wytłumaczyć? Bo on suche chciał kraść już wczoraj :roll:

Proponuję poglądowo - posadź go przed telewizorem i włącz "Annę Marię Wesołowską". :mrgreen:

zabers

[poprzednia][następna]