Paluch2- smutny początek kolejnej cześci PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 19, 2009 12:42 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

szept pisze:Wiem coś niecoś o przewleklakach.. Miałam takiego jednego rok, póki go ten stan przewlekły nie zabrał, dokoptowywując po drodze jeszcze cukrzycę.. A teraz już chyba dwa miesiące męczę się z przewlekłymi nerkami i wiem, ze jeszcze tych miesięcy będzie sporo.
Prawdopodobnie problemy z oddychaniem sie utrzymają, wiem że może na całe życie. Ale walczę, żeby podnieść jej komfort zycia i chociaż trochę to oddychanie poprawić. Strasznie nie lubi inhalacji, więc w ramach pociechy inhaluję się z nią ;) Broni się też walecznie przed czyszczeniem noska, co zrozumiałe mimo tego, ze staram sie być maksymalnie delikatna, bo w nosku są nadżerki (czasami wysięk jest lekko zakrwawiony..)
Koteczka dostała robocze imie Oczka.
No i zapomniałam dodać o grzybicy na uszkach - smarujemy imaverolem. Imaverol zaraz mi sie skończy (jeszcze dwa koty nim obsługuję) i trzeba będzie dokupić, nie mam pojęcia, ile kosztuje.
Pozdrawiam - za chwilę wybieram się do lecznicy. Dzien jak codzień ;)

o matko, same ciezkie przypadki u Ciebie, szepciku.... dobrze sobie z tym wszystkim radzisz - oby jednak stalo sie tak jak my mowilysmy i kici poprawilo sie to oddychanie - tą infekcje musi sie dac wyleczyc - multum cieplych mysli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob gru 19, 2009 16:58 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Kochana alaripan wsparla szept kwota 100 zl na Oczko :1luvu:

Ja dzis koluje zakup wiekszej porcji suchej karmy - dla 2 albo 3 tymczasow. nie wiem jeszcze jak bedzie z paczka, ja na pewno nie moge teraz pojechac do czesci domow, ustale z Mariuszem co i jak, na pewno do szept nie moge sie zblizac dopoki tam wszystki koty nie beda zaszczepione - przepraszam, ale nici z opieki w swieta - ze wzgledu na dobro Traktorka :( naprawde bardzo mi przykro, mam nadzieje ze kiedys znow wyjedziecie i bede mogla zajac sie futerkami....

atrophy - czy bedziesz mogla opekiwac sie nowymi kotami na Zytniej? ja nie moge z uwagi na pp :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob gru 19, 2009 19:13 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Never pisze:
atrophy - czy bedziesz mogla opekiwac sie nowymi kotami na Zytniej? ja nie moge z uwagi na pp :(

Troche nie jestem w temacie - czy "nowe", o których piszesz już są na Zytniej, czy dopiero będą?
Jak miałoby to wyglądać?
Musze uprzedzić, że w czwartek rano wyjeżdzam i będę dopiero po Nowym Roku - czyli mogłabym ewentualnie w poniedziałek, wtorek i środę, o ile podołam zadaniom :-) Potem ktoś musiałby koty przejąć...
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Nie gru 20, 2009 10:09 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Never, kochana, wiem, że nie możęsz się zbliżać, ani do mojego domu, ani pewnie nawet do mnie..
Niestety, u mnie koty nie będą zaszczepione w całości w bliżej nieokreślonym czasie (Werbena...) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, Traktorka zaszczepię w przyszłym tygodniu (pokasływała coś w zeszłym tygodniu, ale nie ma gorączki i to był jednorazowy wypadek jak do tej pory, więc czekamy do wtorku i jeśli się nie powtórzy, szczepimy). Oczko, jeśli będzie dobrze reagować na leczenie, szczepimy w styczniu. Nie ma gorączki, ale co tu ukrywać, jej stan jest bardzo kiepski - ciągle BARDZO ciężko oddycha, mimo inhalacji i leków. Codziennie czyszczę jej nosek, bo ciągle zbierają się gluty. A niech się zbierają i wypływają z tych jej umęczonych płucek, ale niestety wygląda, jakby cały czas trwała produkcja...
Jeśli wszystko będzie dobrze, w połowie stycznia zakończę pełny program szczepień dla przynajmniej dwóch kotów, miesiąc później - dwóch kolejnych. Reszta jest przewlekle chora i wszystko może się zdarzyć. Ale jeśli zabezpieczę Traktorka, to spadnie mi wielki kamień z wątroby.
No i w tym układzie Gibonik oczywiście zostaje u nas. Po świętach zajmę się szukaniem jej domu. Nie wiem, jak bardzo możesz w tym uczestniczyć - co prawda jest jednokrotnie szczepiona i zupełnie zdrowa, ale do zakończenia programu szczepień jeszcze ponad dwa miesiące. WIęc nie wiem, zdecyduj sama.
Pozdrawiamy!

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Pon gru 21, 2009 0:33 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

melduję sie na nowym wątku

apanaczi

Od: Wto lis 24, 2009 1:29

Post » Pon gru 21, 2009 1:06 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Kot z tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=105072

Jest już u mnie w domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dostał na imię Ofin. Wszelkie informacje na bieżąco w moim `hospicyjnym` wątku.
Wszystkim kibicującym bardzo dziękuję.
Never dziękuję też za wyprawkę dla Ofina.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon gru 21, 2009 1:40 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Ofinek miał bardzo dużo szczęścia :)
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon gru 21, 2009 12:10 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

Mam informacje, że Kicia i Misio są już w lecznicy. Stan kotów:
- Kicia - kk, znaczna niedowaga
- Misio - silnie zainfekowane górne drogi oddechowe, ropotok z nosa (ma być zrobiony posiew i dobrany antybiotyk), sączące się ranki w miejscu, gdzie obróżka ocierała skórę. Niekastrowany. W schronie był 3 lata.
Pojadę je obejrzeć, ale ani dziś ani jutro nie dam rady :cry:

Czy ktoś mógłby podjechać i podać im coś do jedzenia????
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon gru 21, 2009 12:23 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

jak to, w lecznicy nikt ich nie nakarmi!? Gdzie są?

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Pon gru 21, 2009 12:54 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

W lecznicy sa karmione, chodzi o dokarmienie czymś ekstra :) ja mogę pojechać jutro i w czwartek, piątek.
AnielkaG

Post » Pon gru 21, 2009 13:16 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

dostałam cynk, że paczuszka z karmą dla domków tymczasowych została przed chwilą odebrana... :D
mpogorzelski - nie znam cię, ale już cię wielbię :1luvu: dziękuję za pomoc!!!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon gru 21, 2009 13:26 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

AnielkaG pisze:W lecznicy sa karmione, chodzi o dokarmienie czymś ekstra :) ja mogę pojechać jutro i w czwartek, piątek.

Anielko, Ty masz daleko, może ktoś mieszka bliżej?

Ja podjadę w środę
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pon gru 21, 2009 13:40 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

wydawało mi się, że podałam informację o bazarku dla Paluszków
ale Never twierdzi, że nic nie wie :roll:
viewtopic.php?f=20&t=104885
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon gru 21, 2009 14:02 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

I ja podjadę dziś i jutro i ew. w środę.
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Pon gru 21, 2009 14:30 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

:ok:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]