Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
\Kruszyna pisze:Kupa rzadkaJak woda
alessandra pisze:\Kruszyna pisze:Kupa rzadkaJak woda
w góre DT pilny jest - ten kot bez badania i leczenia urzme z pewnoscią, a na pomoc mu w schronie nie liczyłabym
czy jets dt we Wrocławiu lub okolicach niezakocony maksymalnie? wyleczenie to kwestia 3-4 tygodni
Kruszyna pisze:Nie chcę zapeszyć, ale chyba coś zaczyna się dziać. Miałam dzisiaj jeden telefon i jeden mail w sprawie Czarnego (swoją drogą, można go przechrzcić, bo to imię niewiele o nim mówi
Dom oferuje jedna pani z Wrocławia, zamieszkała de facto bardzo blisko poprzedniego domu kota. Od zawsze miała styczność z kotami, kilka dożyło u niej późnej starości, w tej chwili od kilku lat nie ma żadnego. Bardzo przejęła się losem kota, ma jednak obawy, czy się nadaje, bo:
1. jest osobą chorą (na szczęście w remisji od 6 lat, ale z nowotworem różnie bywa) i samotną
2. mieszka w bloku na 9 piętrze, ma coś w rodzaju "balkonu", którego jej zdaniem - nie ma jak zabezpieczyć.
Powiedziałam jej wszystko, co powinna wiedzieć, ma się jeszcze odezwać, jak wszystko sobie przemyśli. Gdyby się zdecydowała, to mój mąż będzie tak długo myślał, aż wymyśli, w jaki sposób zabezpieczyć balkon.
Maila dostałam od dziewczyny, która studiuje w Krakowie, ale ma dom duży dom rodzinny na Śląsku w małej miejscowości. Mieszkają tam rodzice, dwa lata temu przygarnęli już kota ze schroniska. Nie ma problemu, żeby izolować je od siebie, bo dom jest ponoć duży. Napisałam elaborat o kocie, czekam na wieści.
Nie zmienia to jednak faktu, że na najbliższe kilka dni niezbędny jest DT, bo od dzisiejszego wieczoru kocio nie ma gdzie się podziać
Gibutkowa pisze:On teraz jest chyba z psem z tego co kojarzę.
On na koty źle nie reagował - koty u Kruszyny są bardzo aspołeczne i aż się dziwię że we dwójkę ze sobą wytrzymują i sie tolerują. Także myślę że to jest raczej kwestia rezydentów niż samego Czarnego.
dagmara-olga pisze:przychodnia na końcu krzyckiej , prawie przy pętli 17 - bierze zwierzęcy materiał i zrobi parazytologię z lambliami za normalną kasę
Poza tym - warto zapytac weta czy to nie IBD - wtedy jakas kombinacja typu antybiotyk / steryd + dieta wyprowadzi kota na prostą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 106 gości