EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 11:05 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - DALEJ WALCZYMY!

narazie Pawła odesłali do domu, mała skluta dupe ma, no zobaczymy, chyba wetka nie podejrzewa pp.
Nie robie uff narazie bo sama nie wiem co to, na jutro zamowiony test, Paweł wie ze w razie jakiegokolwiek pogorszenia pedzimy do weta. Po poludniu jest dr Marcin ( ktory bardzo dobrze leczy koty i do niego tam wlasnie mam zaufanie) wiec w razie pogorszenia bedziemy u niego.
Wetka podejrzewa jakies strucie bo brzuszek wzdety.
No nie wiem, wiem ze ja panikara, ale same wiecie ze przy pp licza sie godziny.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon paź 12, 2009 11:07 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Wszystko wiemy. Spokojnie, kochana. Będzie dobrze.:ok:
lecę do pracy.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon paź 12, 2009 12:39 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Etka dzwoniła przed chwilą i mówiła, że jednak rachunek w lecznicy wyniósł 271zł.

Po wizycie w lecznicy rzeczywiście nie dowiedzieliśmy się niczego pewnego. Czytam teraz o pp i rozmawiałem z Honoratą - powinna być krew w wymiotach i rzadka kupa, a tego nie ma jak na razie.
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Pon paź 12, 2009 12:43 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Paweł Pe pisze:Etka dzwoniła przed chwilą i mówiła, że jednak rachunek w lecznicy wyniósł 271zł.

Po wizycie w lecznicy rzeczywiście nie dowiedzieliśmy się niczego pewnego. Czytam teraz o pp i rozmawiałem z Honoratą - powinna być krew w wymiotach i rzadka kupa, a tego nie ma jak na razie.

niestety niekoniecznie
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon paź 12, 2009 13:15 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

wow, nie poznałam Mikiego i własnego zdjęcia w banerku!
na razie nie mogę pomóc, bo sama mam kłopoty, ale może później postaram się coś zdziałać.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon paź 12, 2009 13:22 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Pawel

Przy pp wymioty pojawiaja sie przy pelnoobajwowej postaci choroby. Wymioty sa pieniste zabarwione na zolto. Pojawia sie tez biegunka ale niestety wtedy juz moze byc za pozno. Pilnujcie malej i obserwujcie ja. Jak tylko cos sie bedzie dzialo to szybko do weta i trzeba podac surowice.

trzymajcie sie.
Obrazek

aga9955

Post » Pon paź 12, 2009 16:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

aga9955 pisze:Pawel

Przy pp wymioty pojawiaja sie przy pelnoobajwowej postaci choroby. Wymioty sa pieniste zabarwione na zolto. Pojawia sie tez biegunka ale niestety wtedy juz moze byc za pozno. Pilnujcie malej i obserwujcie ja. Jak tylko cos sie bedzie dzialo to szybko do weta i trzeba podac surowice.

trzymajcie sie.

Aga, czy jeśli są takie wymioty to na 100% jest to pp? Nie ukrywam, że takie właśnie były... Pamiętam, że Olaf też dokładnie takie kiedyś miał i nie była to pp.

Kotka wygląda trochę lepiej niż rano. Zrobiła rundkę po pokoju, wypiła wodę i nie zwymiotowała, zjadła też kilka chrupek. Weszła też do kuwetki, ale się nie załatwiła. Biegunki nie ma i od powrotu nie ma też wymiotów.
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Pon paź 12, 2009 17:34 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

wazne sa testy lub badanie krwi ktore stwierdzi leukopenie.
Obrazek

aga9955

Post » Pon paź 12, 2009 20:07 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Potrzebujemy pomocy na środę rano (o 8 - wiem, baaaaaardzo wcześnie).
Jesteśmy umówione z Gryzią na rtg na Wojska Polskiego. Gryzi niestety nie można podać uspokajacza. Zdjęcie trzeba zrobić na żywca. Mamy gwarancję jej sprzeciwu. Bardzo trudno mi ją trzymać samej. A potrzebujemy naprawdę dobrych zdjęć.
Dlatego prośba - potrzebujemy jeszcze dwie ręce do trzymania Gryzi podczas zdjęć rtg. Czy ktoś mógłby zwlec się rano i przyjechać? Mogę zabrać po drodze samochodem i odwieźć do domu po akcji. Oferujemy w zamian oglądanie Gryzi na żywo, a nie tylko na zdjęciach. :lol:

Gryzia ostatnio uznała, że nie ma ochoty na nowe zdjęcia i jak tylko trzymam aparat w ręce, to ucieka w jakiś ciemny kąt.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon paź 12, 2009 21:48 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

ja niestety nie pomoge na 8 rano bo siedze z dzieciokiem, wogole tydzien ze tak powiem mam rozpizdrzony na maxa , ale mam nadzieje ze ktos sie zglosi i z Gryzia pomoze.

Co do Tosi- Gizmi, mam nadzieje ze sie poprawi, trzymam kciuki!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon paź 12, 2009 21:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Siedzę w środę w pracy. mam od rana obrony.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon paź 12, 2009 21:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Filo, mogę być w środę o 8 :)

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Pon paź 12, 2009 22:14 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

aoi neko pisze:Filo, mogę być w środę o 8 :)

Świetnie. Gryzia wcale się nie cieszy.
Spotkamy się na miejscu, czy mam Cię zabrać po drodze?
Możemy być nawet przed ósmą. Mamy być pierwsze, bo ja niestety na dziesiątą muszę zdążyć do pracy.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon paź 12, 2009 22:33 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Paweł Pe pisze:
Aga, czy jeśli są takie wymioty to na 100% jest to pp? Nie ukrywam, że takie właśnie były... Pamiętam, że Olaf też dokładnie takie kiedyś miał i nie była to pp.
Kotka wygląda trochę lepiej niż rano. Zrobiła rundkę po pokoju, wypiła wodę i nie zwymiotowała, zjadła też kilka chrupek. Weszła też do kuwetki, ale się nie załatwiła. Biegunki nie ma i od powrotu nie ma też wymiotów.

Nie, to nie musi być pp....
Paweł, spokojnie..

Myślę, że to jakieś zaburzenia żołądkowe były...
Ważne są testy i badanie krwi na leukocyty..
Kotka, czytam, czuje się niezle i niech tak zostanie :wink:

Czy ona miała jakiś kontakt z kotami chorymi na pp :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon paź 12, 2009 23:01 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - chorują bardzo! Prosba o pomoc finans.

Filo dojadę sama na Wojska. Nie ma sensu żebyś jechała po mnie, bo to daleko, a w dodatku rano są ogromne korki.
Postaram się dojechać na czas :)

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

[poprzednia][następna]