NiewidomaBella-Wróciła do Domu! SchrŁódź/LidkaJuż wDOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2009 22:55 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto wrz 22, 2009 23:01 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Oczy Lideczki już chyba nie mają czasu. Je trzeba zacząć leczyć już. Ona jeszcze ma szansę widzieć. Każdy dzień tą szansę zmniejsza...
Proszę, niech się znajdzie ktoś, kto jej pomoże...

Przez chwilę był u mnie maleńki Krzysio - niedowidzący, z błonką na oczkach. Teraz jest już w swoim domku. To fantastyczny kociak, wesoły, zabawowy, pełen energii, chęci do psot, radosny i wesoły. To, że słabo widzi w niczym mu nie przeszkadza. Ale on miał opiekę kiedy jej potrzebował...

Lidka jest młodziutka i śliczna. Łagodna i kochana. I jeszcze widzi...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro wrz 23, 2009 6:42 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Prosze o szanse dla Lidki... tylko tyle moge...

bo juz kazalam sie dziewczynom kopac po kostkach
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro wrz 23, 2009 7:13 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Duszek686 pisze:Oczy Lideczki już chyba nie mają czasu. Je trzeba zacząć leczyć już. Ona jeszcze ma szansę widzieć. Każdy dzień tą szansę zmniejsza...
Proszę, niech się znajdzie ktoś, kto jej pomoże...

Przez chwilę był u mnie maleńki Krzysio - niedowidzący, z błonką na oczkach. Teraz jest już w swoim domku. To fantastyczny kociak, wesoły, zabawowy, pełen energii, chęci do psot, radosny i wesoły. To, że słabo widzi w niczym mu nie przeszkadza. Ale on miał opiekę kiedy jej potrzebował...

Lidka jest młodziutka i śliczna. Łagodna i kochana. I jeszcze widzi..
.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 23, 2009 7:50 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Lidka i Bella potrzebują domków na już. Jeśli im się nie uda - Lidka może stracić wzrok, a Bella umrzeć ze stresu... :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 23, 2009 7:56 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

do góry moje biedne słoneczka..... tak mi przykro, że nie mogę pomóc. Nie mam miejsca już :( są u mnie trzy kociaki :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 23, 2009 9:05 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Proszę o choć tymczasowy dom dla Belluni.
Ona jest przerażona.
Mieszkała w swoim domu, miała kogoś, kto ją kochał i dbał o nią, przynajmniej z założenia.
I nagle znalazła się w nowym nie znanym miejscu, nic nie widzi, czuje tylko ten okropny zapach; chorób, bólu, śmierci i rezygnacji, otacza ją masa zupełnie obcych istot. Czeka, czeka, myśli, że to niemożliwe, że to tylko chwilowe i zaraz przyjdzie po nią jej ukochana opiekunka, jej własna, czeka i traci nadzieje.
Ona musi być niemal śmiertelnie przerażona, a ja nie mogę jej teraz wziąć do siebie :cry: .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro wrz 23, 2009 9:26 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

hop! :( proszę......
Obrazek

gaota

Post » Śro wrz 23, 2009 9:36 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Ja nie mogę ich wziąć do siebie, chociaż serce mi się kraje. Mój t.ż. zagroził, że gdy przyniosę do domu drugiego kota, moge się wyprowadzać :( Nie ma nikt kawałka łazienki, zabudowanego balkonu, porządniejszej komórki??? :cry: Ja mogę pomóc finansowo, z transportem, karmą, ale naprawdę tylko to.
Te kotki mają jeszcze nadzieję w oczach.....
Obrazek

gaota

Post » Śro wrz 23, 2009 10:04 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

Czy zdarzy się tutaj cud? :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 23, 2009 10:22 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

rozsyłam mailowo gdzie się da przekopiowaną 1 stronę
(zaznaczam wszystko, łacznie ze zdjęciami i klikam kopiuj,
a później już w mailu robię wklej)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro wrz 23, 2009 10:28 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

iwcia pisze:Mieszkała w swoim domu, miała kogoś, kto ją kochał i dbał o nią, przynajmniej z założenia.
I nagle znalazła się w nowym nie znanym miejscu, nic nie widzi, czuje tylko ten okropny zapach; chorób, bólu, śmierci i rezygnacji, otacza ją masa zupełnie obcych istot. Czeka, czeka, myśli, że to niemożliwe, że to tylko chwilowe i zaraz przyjdzie po nią jej ukochana opiekunka, jej własna, czeka i traci nadzieje.
Ona musi być niemal śmiertelnie przerażona,

:roll: :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 23, 2009 10:34 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

one obie tak bardzo potrzebują choć kącika.....
ja w łazience trzymać nie mogę, bo mam 1m/1m a zimą jest tam 8 stopni zresztą....... nie da rady. W sypialence maleńkiej gdybym miała drzwi to może jeszcze by się udało, ale nie mam :( a do swoich wpuścić nie mogę.....boję się zwyczajnie, kurde......:(

tak bardzo proszę niech im ktoś pomoże, bo zwariuję :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 23, 2009 10:38 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

jak długo należałoby Lidce podawać te kropelki co parę godzin do oczu?
tak +-
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro wrz 23, 2009 10:58 Re: Lidka,DT-ratunekDlaJejOczu!Bella-JużTylkoCiemność? Schr.Łódź

magdaradek pisze:one obie tak bardzo potrzebują choć kącika.....
ja w łazience trzymać nie mogę, bo mam 1m/1m a zimą jest tam 8 stopni zresztą....... nie da rady. W sypialence maleńkiej gdybym miała drzwi to może jeszcze by się udało, ale nie mam :( a do swoich wpuścić nie mogę.....boję się zwyczajnie, kurde......:(

tak bardzo proszę niech im ktoś pomoże, bo zwariuję :(

To może zrobimy zrzutę na drzwi do sypialni? ;)
Obrazek

gaota

[poprzednia][następna]