» Sob wrz 19, 2009 6:55
Re: Milenka- arlekinka Milly- kiedyś będę szukała ds / Foto s 20
Chciałabym napisać o Milence ze swojego punktu widzenia. Milenka to kotka bardzo spokojna, grzeczna, ale wciąz jeszcze niepewna siebie... Zrobiła co prawda u nas chyba postępy (np. coraz odważniej wychodzi na środek pokoju, nie ucieka juz tak często w popłochu na czyjs widok, albo jesli ktoś wejdzie nagle do pokoju, coraz dłużej potrafi przebywać na rękach). Od przybycia koleżanek troszkę się jednak wycofała... Więcej czasu spędza pod łózkiem. Dziewczyny napisały, że Milly tłuczę Kiarę... Ja tego w dzień nie zaobserwowałam, ale jeśli cos takiego ma miejsce , to chyba wynika stąd, ze Kiara to wesoły, bezkompleksowy kot, który bezceremonialnie podchodzi do Milenki i chyba w ten sposób narusza jej poczucie bezpieczeństwa, na terenie, na którym Milenka wciąż jeszcze czuje się dość niepewnie... Zaobserwowałam też scenę, kiedy Milenka wraz z Migotką piły sobie koło siebie... W pewnym momencie Milenka przestała pić, a zajęła się obwąchiwaniem Migotki. Po chwili Migotka zaczęła trochę buczeć, ale nie było żadnego innego konflliktu... Milenka to kot, który pozbawiony jest agresji. Jest łagodna. Potrzebuje tylko czasu, żeby się przekonać, ze już wszystko dobrze.
W nocy natomiast to inna bajka. Ja nie śpię z kotami, ale podejrzewam, ze chodzi o Bitwę o Łożko, słynne łózko na którym spały wszystkie nasze tymczasy. Obecnie króluje na nim Milly.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014