Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 12:43 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Jak tam u Was i u Kamilki? Czego potrzeba?

Czy mój przystojniak Bioderko - nadal szuka domu, czy okuliści się w końcu postarali i zaczęli przepisywać lepsze okulary coby domki w końcu dostrzegły jaki jest piękny? ;) :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 10, 2009 7:33 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Kami jeszcze troszkę choruje, co prawda czuje się o niebo lepiej, ale leczenie z kalicywirozy to długi okres Poza tym koteczka jużładnie sama je, jest silna i nabiera kondycji, narazie jednak jest stan ogólny nie pozwalałby na jakokolwiek premedykację związaną z przygotowaniem do zabiegu

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon paź 12, 2009 7:03 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

kochana Kami - wspaniale, ze jest pod dobra opieka i że ma swojego czlowieka :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon paź 12, 2009 11:38 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

A co z Bioderkiem?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 12, 2009 12:44 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

up

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon paź 12, 2009 13:11 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Słuchajcie-Biodro od wczoraj w domu!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon paź 12, 2009 13:39 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Super :-) mam nadzieję, że będą relacje z domku.

To ja może troszkę o koteczce nr 2 Pusi, którą nazywam Zuzu lub Zuza, a jest u mnie na DT. Kicia dzielnie walczyz gipsem, już drugim ;-) pierwszy pokonała, ten ma się utrzymać do przyszłego tygodnia, później już może chodzić bez gipsu. a jakieś 2 tygodnie po zdjęciu gipsu zdjęcie łapki i wyjęcie drutów.
Zuzu w gipcie lata po mieszkaniu , skacze po wysokościach, niestety jeszcze nie dogadała się z żadnym z moich kotów, co prawda Zuzu wyszła z łazienki dopiero jak lekarz dał zgodę na koniec z ograniczaniem jej ruchu do małego pomieszczenia, co stało się tydzien temu na wymianie gipsu, więc mam nadzieję, że może się dogadają. Ale kuwetę i miskę ma swoją i tylko z nich korzysta, chociaż miałam nadzieję, że po wypuszczeniu przerzuci się na którąś z kuwet moich dwóch kotów i będę mogła usunąć kuwetę z łazienki ale Zuzu ma silne poczucie swojej własności :-)
Zuzu jest bardzo ruchliwa, gadatliwa i chodzi za mną jak piesek. Była kotkieim wychodzącym więc trzeba uważać na drzwi.
Śpi z nami w łóżku na poduszce, oczywiście mojej :twisted:
Na razie domku nie szukam, trzeba jej łapkę do końca wyleczyć, a to jeszcze troszkę potrwa.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 12, 2009 13:45 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

no to szczescia w nowym domku koteczkowi zyczymy :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 12, 2009 14:12 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Mruczeńka1981 pisze:Słuchajcie-Biodro od wczoraj w domu!!

Jak cudnie! Bo już myślałam że będę po Wrocku chodził i okulary rozdawała przechodniom :D ;)
To jest ideał kociego piękna - już zazdroszczę jego domkowi że może go mieć u siebie :) :1luvu:

A zdjęcia będą? :twisted: :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 12, 2009 23:31 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

[quote="Kruszyna"]Koty z kwarantanny:

Obrazek
mały śniezynek Gucio od wczoraj w dt u Figaro52, no może jeszcze mało przypomina śnieżynka, był bardzo brudny i miał na sobie straaaasznie dużo pcheł..... po dzisiejszym dniu, jeżdżenia po lecznicach, już wiemy maluszek ma złamanie kości ramieniowej prawej łapki, to bardzo poważna sprawa zważywszy że malutek ma dopiero 4 tygodnie :( ale usztywnienie i szpila w kości i jest szansa że po kilku tygodniach łapka będzie ok :ok: wczorajsza diagnoza w schronisku była dużo gorsza - łapka miała być amputowana...... :ok:trzymajcie kciuki :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto paź 13, 2009 5:09 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

jessi74 pisze:
Kruszyna pisze:Koty z kwarantanny:

Obrazek
mały śniezynek Gucio od wczoraj w dt u Figaro52, no może jeszcze mało przypomina śnieżynka, był bardzo brudny i miał na sobie straaaasznie dużo pcheł..... po dzisiejszym dniu, jeżdżenia po lecznicach, już wiemy maluszek ma złamanie kości ramieniowej prawej łapki, to bardzo poważna sprawa zważywszy że malutek ma dopiero 4 tygodnie :( ale usztywnienie i szpila w kości i jest szansa że po kilku tygodniach łapka będzie ok :ok: wczorajsza diagnoza w schronisku była dużo gorsza - łapka miała być amputowana...... :ok:trzymajcie kciuki :ok:

Trzymajcie kciuki :ok: :ok: Może dziś z rana będzie operowany. Rano jedzie z jessi74 i moja córką na kliniki we Wrocku
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Wto paź 13, 2009 8:22 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

Trzymam mocno kciuki za Gucia :ok:

Czy ktoś ma jakieś sposoby jak poprawić relacje tymczasowiczki z kotami, Pusia vel Zuzu goni i bije moją kotkę i moja kicia jest już bardzo wystraszona :-( Kocurek dzisiaj dostał od Pusi po pysku, ale jej oddał i się nie specjalnie przejął tylko był bardzo zdziwony czemu ona go bije.

Dla przypomnienia Pusia o którą nikt nawet nie spyta :-(
Obrazek

mawin

Post » Wto paź 13, 2009 8:29 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

jessi74 pisze: wczorajsza diagnoza w schronisku była dużo gorsza - łapka miała być amputowana......

Taaa... to najlepsze lekarstwo :evil:

Mawin, spróbuj z Feliwayem. Może ktoś mógłby Ci pożyczyć dyfuzor?
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto paź 13, 2009 8:32 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

mawin pisze:Trzymam mocno kciuki za Gucia :ok:

Czy ktoś ma jakieś sposoby jak poprawić relacje tymczasowiczki z kotami, Pusia vel Zuzu goni i bije moją kotkę i moja kicia jest już bardzo wystraszona :-( Kocurek dzisiaj dostał od Pusi po pysku, ale jej oddał i się nie specjalnie przejął tylko był bardzo zdziwony czemu ona go bije.

Dla przypomnienia Pusia o którą nikt nawet nie spyta :-(
Obrazek

Czy ktoś mógłby mawin pożyczyć Feliwaya do kontaktu? może by pomogło....

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto paź 13, 2009 8:34 Re: Połamańce - szukamy DT i DS i zbieramy na leczenie

może ktoś mi pożyczyć Feliweya do kontaktu? byłabym baaardzo wdzięczna....

mawin

[poprzednia][następna]