eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 14:41 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

esperanza pisze:Kilka dni temu inna kotka z łapanki SdZ pojechała wraz z kociakami do Konstancina- zamiast w pseudoazylu wolała chować kociaki pod schodami przy Straży miejskiej. Koty niestety nie uznają kojca z budkami za miejsce bezpieczne :?

:crying: :crying:

Jutro napiszę drugie pismo do burmistrza. Róbcie to samo. Nie wiem tylko, jak go zmusić, żeby mi odpisał. Myślałam, że na pismo z datą wysłane poleconym trzeba odpowiedzieć, ale najwyraźniej nie, bo przepisowe 30 dni już minęły i nic.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto paź 06, 2009 14:42 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

tajdzi pisze:nie można ponoć wywozić kotów wolnożyjących i dzikich do przytulisk, azyli i schronisk? ...

No właśnie - też mi się zdaje, że nie i wolnozyjące koty stanowią wyjątek.
Wyjątek, w sensie, że ich właśnie nie wolno.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto paź 06, 2009 20:21 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Koty pojechały na prośbę karmicielki i złapane nie przez SdZ tylko przez p.Hanię i Jolę. Po prostu poza piwnicami nie ma bezpiecznych miejsc dla małych kociąt, a z "azylu" kotka maluchy wyniosła.
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw paź 08, 2009 19:14 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Ktoś podrzucił 2 dwumiesięczne kociaki do "azylu". Nie są tam bezpieczne i jeszcze w wieku "adopcyjnym".
Czy ktoś mógłby je wziąć do dt?
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw paź 08, 2009 20:26 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Ja nie mogę. Ale wspomogę dt finansowo w miarę możliwości, jakby się znalazł...

Henia pisze:Straż miejska wywozi dzikie koty do przytuliska 8O widać Bielany i Pan Burmistrz bardzo szybko pozbędą się problemu kotów wolnożyjących
Na moim osiedlu (też Bielany, tylko nieco inny rejon) tzw. Straż dla Zwierząt niech się lepiej nie pokazuje i niech nie próbuje tknąć tutejszych wolno żyjących kotów :evil:

Azyl na kawałku trawnika, kurza ich twarz :evil:

Tu hycle, tam urzędnicy myślą nad pismami (a raczej chyba nie myślą w ogóle), a zwierzęta cierpią :(
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie paź 11, 2009 11:57 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

"Na moim osiedlu (też Bielany, tylko nieco inny rejon) tzw. Straż dla Zwierząt niech się lepiej nie pokazuje i niech nie próbuje tknąć tutejszych wolno żyjących kotów
"

Czy możesz mi podpowiedzieć, co zrobisz jak się tam pojawią...? 8) Mam te same obawy, a śledząc działalnośc tej organizacji widzę, jak świetnie opanowała... ładny PR... i umiejętność zdejmowania rozmaitym urzędasom kłopotu (jakim są zwierzątka) z głowy.
:twisted:
Bardzo trudno z nimi walczyć w zwiazku z tym.

Co zrobisz? Będziesz bić te panienki w mundurkach? Wezwą SM albo policję i co najwyżej narobisz sobie kłopotów.

Będziesz probować ich przekonać rozsądnymi argumentami? A czytałaś wypowiedzi ich rzecznika choćby w tym wątku?
Przecież to cyniczne stare wygi, a nie ludzie ktorzy wierzą w szczytne idee... 8O

Więc CO można zrobić jak się taka jaczejka pokaże na naszych osiedlach?

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Pon paź 12, 2009 9:20 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Berek pisze: umiejętność zdejmowania rozmaitym urzędasom kłopotu (jakim są zwierzątka) z głowy.

Jako urzędas - wypraszam sobie ;)

Berek pisze:Więc CO można zrobić jak się taka jaczejka pokaże na naszych osiedlach?

Wydaje mi się, że jedyny sposób, to usiłować temu zapobiec, tzn. spróbować zażegnać ewentualne konflikty na linii wspólnota mieszkaniowa - koty i karmiciele. No i to, co już wiele osób robi - sterylizując koty... Bo przeszkodzić im chyba nie zdołamy.

seidhee

Post » Pon paź 12, 2009 12:18 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Są dane wskazujące, że SdZ działa w zakresie "nadzoru nad funkcjonowaniem admnistracji publicznej" i "rozwoju dialogu obywatelskiego":
http://www.kapitalludzki.gov.pl/aktualnosci/art115.html
http://www.kapitalludzki.gov.pl/gfx/kapitalludzki/userfiles/21/lista_rankingowa__dwf_5.4.2_3_2009_przyjete.pdf

T.Wypych

Od: Czw maja 07, 2009 21:46

Post » Pon paź 12, 2009 12:24 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

T.Wypych pisze:Są dane wskazujące, że SdZ działa w zakresie "nadzoru nad funkcjonowaniem admnistracji publicznej" i "rozwoju dialogu obywatelskiego":
http://www.kapitalludzki.gov.pl/aktualnosci/art115.html
http://www.kapitalludzki.gov.pl/gfx/kapitalludzki/userfiles/21/lista_rankingowa__dwf_5.4.2_3_2009_przyjete.pdf

Tytuł projektu "Nadzór i wiedza w służbie środowisku".

No cóż, biorąc pod uwagę fakt, że w PO KL (wg moich doświadczeń) liczy się głównie to, żeby papiery były w porządku, to SdZ doskonale sobie poradzi w takim projekcie...

seidhee

Post » Wto paź 13, 2009 13:13 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Z całym szacunkiem do wszystkich,ale jeśli SDZ działa na zasadzie dialogu społecznego to tym gorzej dla dialogu! :evil:
E
Elżbieta

Post » Wto paź 13, 2009 13:41 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

na białołękę zaczęły dzwonić osoby do ochrony środowiska "to kiedy te koty zabiorą?"

:roll:

pociągnęłam jeszcze jeden sznurek... jutro się dowiem czy coś można zrobić...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto paź 20, 2009 15:18 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto paź 20, 2009 17:54 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Za chwilę może to dotyczyć innych dzielnic!
Temat lezy mi na sercu ,ponieważ ja też jestem karmicielką i mam koty w piwnicach ,nie wiem co bym zrobiła gdyby stalo się to u mnie :( :twisted:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto paź 20, 2009 19:58 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kurczę, nie wiem, co można zrobić :(
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto paź 20, 2009 23:15 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Na tym polega dowcip, że firma podszywa się pod SPCA, ma ludzi poprzebieranych w mundury które przypominają mundury strazy miejskiej, a w nazwie dobro zwierząt. faktycznie jest to prywatny biznes hyclowski. gdyby społdzielnia mieszkaniowa sama wypędziła koty, podnióśłby się krzyk. a tak - robi to "organizacja prozwierzęca" a więc robi to dla dobra zwierząt. i obie strony sa zachwycone. z jednej strony spoldzielnia ma problem z głowy, z drugiej cwaniaczek dostaje kasę. i tylko koty za to placą. życiem.

grossmac

Od: Wto paź 20, 2009 14:09

[poprzednia][następna]