K-ów, pożegnaliśmy Kicię :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 22, 2009 14:48

Czy Aronka ma objawy chorobowe?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lip 22, 2009 15:17

Miuti pisze:Czy Aronka ma objawy chorobowe?

ma biegunkę, która pojawiła się po odrobaczeniu, w ogóle cokolwiek pojawiło się w sobotę wieczorem po odrobaczeniu, które miało miejsce w południe :( Zgłupieć idzie po prostu. Ona dostała w poniedziałek surowicę od dawcy tak dla bhp i może się okazać, że bardzo dobrze, że kazaliśmy podać. Nie patrzyłam jeszcze od kiedy Aronka jest u nas, miała kontakt tylko z kotami Ogochy tzn z tą częścią bielanek, które nie zachorowały i nie były na Wielopolu tylko trafiły od razu do Ogochy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lip 22, 2009 16:53

Lutra, ja nie zgłaszam sprzeciwu jeśli chodzi o Ryfkę :wink: Fajnie, że odwiedzisz koteczkę. Daj znać, jak ona się miewa, dobrze? :oops: Jak będziesz miała jej zdjęcia (ja mam tylko jakieś na szybko robione komórką), to można ją od razu ogłaszać, bo Panna jest bardzo proludzka (w samochodzie przytulała główke do mojego ramienia i mruczała) i w zasadzie od razu nadaje się do domu.

BarbAnn, cieszę się, że laserek się przydaje w socjalizacji Misimilusi :D

Niestety nie wiem, czy dam radę w sobotę, bo przyjeżdża do mnie brat z rodziną na kilka dni, ale może pojadą na jakąś wycieczkę, a ja będę miała wolne :roll:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lip 22, 2009 17:00

Aronka dzisiaj w południe miała się średnio, tzn: osłabiona, osowiała, z biegunką i bez apetytu.
Pani dr twierdzi, że nie jest jednak źle, jest szansa, że mała z tego wyjdzie i ważne, że nie występują u niej wymioty. Ma obniżony poziom leukocytów więc dostała coś na stymulację szpiku.

W rozmowie z Agnieszką wyraziłam swoje wątpliwości co do pp u Aronki. To jest po prostu niemożliwe żeby non stop ta choroba się pojawiała. Przecież co chwila, gdzie się człowiek nie obróci , tam pp. Gdyby tak rzeczywiście było, to koty byłyby gatunkiem zagrożonym wymarciem. Nie dajmy sie zwariować!
Może po prostu koty, łapią rotawirusa, który daje takie jak i u ludzi objawy: wymioty, biegunka, osłabienie. Skoro test jest na oznaczenie rotawirusa, kazda jego mutacja bedzie dawać pozytywny odczyt (zresztą mała miała chyba psi test, na którym nie tak do końca można polegać - dopytam się gdy będę dzwonić wieczorem do Theriosa).
Tak więc mówię pp - NIE.
I tak na marginesie zastanaawiam się ile surowic od "ozdrowieńców" jest rzeczywistymi surowicami po pp.

Poza tym, każdy z nas może zarazić swoje koty różnymi "ciekawymi" rzeczami. Przecież wychodzimy z domu i łazimy po ulicach, ogródkach i bramach - nie ma bata - zawsze coś przywleczemy na ubraniach czy butach.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Śro lip 22, 2009 18:26

Byłam na Wielopolu - mimo kratki w oknie duchota straszna. U kotów od wczoraj nie było nikogo, więc spragnione czułości, nawet Negrita się łasiła i mruczała. Zachowywała się, jakby miała rujkę :evil:
Bercik rozmruczany, robił pokabrzuszek i udeptywał. Pozostałe dwa bez zmian.
Nie dałam im mokrego, bo to z wczoraj zostało nieruszone. Przy takich upałach to nie ma sensu. Dosypałam tylko suchego i wymieniłam wodę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 22, 2009 20:49

Hej Wszystkim.

Jak żyjecie w tą pogodę.

W piątek znowu znikam najwcześniej wrócę w środe.

Tweety mogę podać dla BHP Twój numer telefonu ( jakby moje futra cos sobie ubzdurały)

Jak się miewa Kamusia??
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro lip 22, 2009 21:01

cześć Etiopka, Kama super, śpi z Asmiszką a poza tym tylko się mizia i mizia

wystawiam bazarek, jeszcze wkleję fotki ale już zapraszam, bo to są rzeczy najniezbędniejsze w każdym domu
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4713032#4713032

Tweety

Post » Śro lip 22, 2009 21:49

Tweety pisze:cześć Etiopka, Kama super, śpi z Asmiszką a poza tym tylko się mizia i mizia

wystawiam bazarek, jeszcze wkleję fotki ale już zapraszam, bo to są rzeczy najniezbędniejsze w każdym domu

Hej Tweetek.
Stęskniłam sie z Tobą.

Cieszę się że Kamusia super.

U mnie nie miała czasu na mizanie dokazywała z Mufkiem i Teqi.

Ale jak ją naszło to nie złaziła z kolan.

Uszy Kamy ok ??
Uszy to jej słaby punkt.
Aha pasowało by powtórzyć Kamie Advocate.

Tweet ten nr mogę w domu podać ??

Ciut OT

Używam w tej chwili Firefoxa 3.5.1. i jak sobie klikam na sprawdź pisownie robi mi taki bigos że nie da się tekstu odczytać ....

Co mi się stało ze słowniem??

Mam jeszcze jedno pytanie szukam speca od kręgosłupów (weta )
czy ktoś zna ??
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro lip 22, 2009 21:49

Patka_ skontaktuj się proszę z Markiem a później z panią od Mopika aby umówić się na przekazanie kota

Tweety

Post » Śro lip 22, 2009 21:56

Etiopia pisze:
Tweety pisze:cześć Etiopka, Kama super, śpi z Asmiszką a poza tym tylko się mizia i mizia

Hej Tweetek.
Stęskniłam sie z Tobą.

Cieszę się że Kamusia super.

U mnie nie miała czasu na mizanie dokazywała z Mufkiem i Teqi.

Ale jak ją naszło to nie złaziła z kolan.

Uszy Kamy ok ??
Uszy to jej słaby punkt.
Aha pasowało by powtórzyć Kamie Advocate.

Tweet ten nr mogę w domu podać ??

Ciut OT

Używam w tej chwili Firefoxa 3.5.1. i jak sobie klikam na sprawdź pisownie robi mi taki bigos że nie da się tekstu odczytać ....

Co mi się stało ze słowniem??

Mam jeszcze jedno pytanie szukam speca od kręgosłupów (weta )
czy ktoś zna ??

podaj, chociaż do końca miesiąca to ze mnie mały pożytek

Tweety

Post » Śro lip 22, 2009 21:57

Zapraszam do obejrzenia pięknego Allegro kociaków z Olkusza. Biorąc pod uwagę, że jest to debiut Ogłaszającej kolejne będą powalać :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=695032343
Zaledwie po kilkunastu wejściach, po pół godzinie od wystawienia aukcji zadzwonił telefon. Bardzo sensowna pani chce dać domek Malibu. Akima myślała, że to żart :P Spotkanie zapoznawcze jutro.
I niech ktoś wątpi w potrzebę nieustannego wystawiania aukcji. Mam nadzieję, że kolejne kotki też szybko znajdą domy i będziemy mogły pomóc kolenym biedakom, które na nią czekają - to JEST sprawa życia i śmierci :roll:

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro lip 22, 2009 22:43

Kinya pisze:Zapraszam do obejrzenia pięknego Allegro kociaków z Olkusza. Biorąc pod uwagę, że jest to debiut Ogłaszającej kolejne będą powalać :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=695032343
Zaledwie po kilkunastu wejściach, po pół godzinie od wystawienia aukcji zadzwonił telefon. Bardzo sensowna pani chce dać domek Malibu. Akima myślała, że to żart :P Spotkanie zapoznawcze jutro.
I niech ktoś wątpi w potrzebę nieustannego wystawiania aukcji. Mam nadzieję, że kolejne kotki też szybko znajdą domy i będziemy mogły pomóc kolenym biedakom, które na nią czekają - to JEST sprawa życia i śmierci :roll:

Tak masz rację :!:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro lip 22, 2009 23:32

oki, bazarek wystawiony w pełni. Lutra, Ty masz fotkę tego łóżka piętrowego?

Kinya, Tobie na pewno przyda się terrarium, oczywiście dla żab :) możesz w nim na początku trzymać klucze, te dla TŻ-ta :wink:

Tweety

Post » Czw lip 23, 2009 0:16

Uzupełnione
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=2416644

Czy o kimś zapomniałam??

Nie ogarniam już tej kuwety :D

a po meczu Wisły to już w ogóle...:(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw lip 23, 2009 7:25

Myślę, że w piątek Maszunia opuści klatkę.

Wtedy właduję w nią ciężarną koteczkę.

W sobotę albo w niedzielę trafi do mnie na 2-3 dni kotenia, która ma mieć DT u Mrauliny z Dogo. Jest wysterylizowana i zaszczepiona.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]