Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2008 11:20

felinae pisze:

Byłam wczoraj na kociarni wieczorem. Bunia już była i cały czas na mnie buczała i fuczała mimo że na nią nie zwracałam uwagi. Coś chyba socjalizacja będzie długa.
Zstawiłam Ipakitine dla dziadka. Dawka jest 1g na 5 kg więc jemu nie całe 2g w środku jest miarka. :s4:[/quote]
Monika myslę, że ona śmiertelnie wystraszona :( pierw kilka godzin schronisko potem kociarnia :( pozbawiona swojego miejsca na świecie :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 10, 2008 11:21

dubel cos mi się pokickało :?
Ostatnio edytowano Śro gru 10, 2008 14:59 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Śro gru 10, 2008 12:37

No tak przyszła już bardzo nagląca jednak pora zorganizowania spotkania, Wiesiu już kilka razy pisał na ten temat trza się spotkać :!:

Propozycja terminu spotkania 19 lub 20 grudzień

Proszę pisać, który termin Wam odpowiada, miejsce do ustalenia i oczywiście kto przyjdzie :?:
Dla kilku osób obecność obowiazkowa : tzn ja, Marta, Basia, Jadzia, Wiesiu - chciałabym też zeby Beatka z Martą przyszły :lol: resztę zainteresowanych tez zapraszam - mam na myśli Dorotkę, Ewę, Asię, Monikę chyba że kogoś pominełam.
Więc proszę wszystkich o wypowiedzi na temat terminu i obecności - tu lub na PW :lol:

terenia1

Post » Śro gru 10, 2008 14:43

Mnie jest obojętnie , ale jeśli chodzi o 19(piątek) to ja dopiero po 19,00. :catmilk:

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Śro gru 10, 2008 14:48

Hoooop do góry!!! :catmilk:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Śro gru 10, 2008 14:58

:lol:

terenia1

Post » Śro gru 10, 2008 20:27

No co jest :twisted: czekam na odpowiedzi w sprawie spotkanka :) opowiadać się kto i kiedy może terminy podane :?

terenia1

Post » Śro gru 10, 2008 20:34

Bylismy z uszkami, jest swierzbik w uszach. Doktor przepisal Amitraze w roztworze, w necie przeczytalam ze moze byc szkodliwa i nie zarejestrowana dla kotow. Omidermyl'u nie produkują podobno jest dobry dexoryl. ja zwariuje 8O zaraz!!!! :evil: :evil: :evil: nie znam sie na leczeniu nie wiem co z tym amitraze, przeciez nie bede jej szkodliwym preparatem przecierac. czym leczycie swierzby w uszach ? help. spotkanie chetnie, pogadam z Piotrusiem on oczywiscie tez :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro gru 10, 2008 20:56

Filomen pisze:Bylismy z uszkami, jest swierzbik w uszach. Doktor przepisal Amitraze w roztworze, w necie przeczytalam ze moze byc szkodliwa i nie zarejestrowana dla kotow. Omidermyl'u nie produkują podobno jest dobry dexoryl. ja zwariuje 8O zaraz!!!! :evil: :evil: :evil: nie znam sie na leczeniu nie wiem co z tym amitraze, przeciez nie bede jej szkodliwym preparatem przecierac. czym leczycie swierzby w uszach ? help. spotkanie chetnie, pogadam z Piotrusiem on oczywiscie tez :D

Ewa ma ten sam problem .Połowa kotów które trafiają na kociarnię ma świerzbowca w uszach,oridermylu owszem nie produkuja ale jest jeszcze w niektórych lecznicach na stanie .Wiem że ma ostrogórska i terier satropogońska.
Crotamition do zupy nie nadaje się.

Tych specyfików o których piszesz nie znam
Może ktos ma jakiś pomysl na skutecznie , szybkie i tanie leczenie świerzba.Dla nas to bardzo ważne przy np czterech kotach ze swierzbem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro gru 10, 2008 21:05

Filomen pisze:Bylismy z uszkami, jest swierzbik w uszach. Doktor przepisal Amitraze w roztworze, w necie przeczytalam ze moze byc szkodliwa i nie zarejestrowana dla kotow. Omidermyl'u nie produkują podobno jest dobry dexoryl. ja zwariuje 8O zaraz!!!! :evil: :evil: :evil: nie znam sie na leczeniu nie wiem co z tym amitraze, przeciez nie bede jej szkodliwym preparatem przecierac. czym leczycie swierzby w uszach ? help. spotkanie chetnie, pogadam z Piotrusiem on oczywiscie tez :D

Dexoryl ponoć też wycofali!!!

felinae

Post » Śro gru 10, 2008 21:14

A stronghold, taki na duzego psa?
To i odpchli i odrobaczy troche.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 10, 2008 21:23

Lidka pisze:A stronghold, taki na duzego psa?

Dla nas to za drogie :( jest też advocad ale jak mi dziś wetka sprawdziła po cenach hurtowych , dla 3 kotów mielibyśmy koszt ponad 60 zł/Dla nas to bardzo dużo.

Mamy pod opieką 24 kociaki:)

szukamy taniego i szybkiego środka na świerzbika

mar_tika

Post » Śro gru 10, 2008 21:23

Lidka pisze:A stronghold, taki na duzego psa?

ale tani nie jest...

felinae

Post » Śro gru 10, 2008 21:35

Ewuniu Piotrusia oczywiście tez najserdeczniej zapraszamy, opowiedzcie się co do terminu piatek albo sobota, jeśli piatek to oczywiście przypuszczam, że dla większości to odpowiadałaby raczej dość późna pora :)

terenia1

Post » Śro gru 10, 2008 21:50

terenia1 pisze:

Ewuniu Piotrusia oczywiście tez najserdeczniej zapraszamy, opowiedzcie się co do terminu piatek albo sobota, jeśli piatek to oczywiście przypuszczam, że dla większości to odpowiadałaby raczej dość późna pora :)

Czy to ma byc spotkanie organizacyjne :?: Czyli ci ludzie którzy sa non stop na kociarni ?Pranie sprzątnie itp...
Czy wszyscy?

Jak wszyscy to proponuję termin po nowym roku .Ja tylko nasza ekipa sprzatająca to mi wsio ryba :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]