Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 13, 2008 13:00

rozmawiałam ze znajomą o Ranji. ponieważ kończy remont mieszkania i w ogóle ma ostatnio dużo na głowie, umówiłyśmy się na poniedziałek że jej o kici opowiem i zdjęcia pokażę. no i wtedy bardzo możliwe że byśmy przyjechały kicię zobaczyć i wtedy albo domek kocha i bierze albo nie kocha i szuka dalej.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie wrz 14, 2008 0:40

To ja poproszę tę opcję "kocha".A można tego nie pokochać?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie wrz 14, 2008 1:50

Uszko nie zostało nacięte. Nie zdążyłem o tym powiadomić lekarzy przed zabiegiem. Po zabiegu powiedziano mi, że nikt z opiekunów nie żąda zaznaczenia uszka kotce po sterylizacji. Zapomniałem wcześniej napisać, a potem uznałem, że to mało istotna rzecz. Przepraszam. Muszę o tym pamiętać przed kolejną sterylizacją.
Oczko już zdecydowanie lepiej wygląda. I mam nadzieję, że uda się zostawić gałkę oczną i obędzie się bez operacji.
Ewar, Magomi, Rambo_ruda a może założyć osobny wątek koteczkom szukającym domu?

Potrzebne dwa domki na 7-10 dni, poczynając od środy dla czterech koteczek po zabiegu sterylizacji.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Nie wrz 14, 2008 3:00

Czy doświadczony forumowicz może odpowiedzieć na pytanie na temat odrobaczenia naszych koteczek.
Planujemy odrobaczenie dzikich kotek przed wypuszczeniem ich na wolność. Kotki będą dziesiątego dnia od sterylizacji. Obawiam się o zatrucie ich robalami, biegunkę, odwodnienie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 14, 2008 11:48

trzeba na początek w takim razie pół porcji, bo robali pewnie dużo. jaki środek- to już weta trzeba spytać.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie wrz 14, 2008 14:24

Może faktycznie zrobić im osobne wątki?Warto,jeśli to zwiększy ich szanse,prawda? Co do odrobaczania to nie mam pojęcia,ale może dać im coś na glisty i tasiemca jednocześnie?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie wrz 14, 2008 17:29

Potrzebna pomoc dwóch osób w opiece dla czterech kotek po zabiegu sterylizacji.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 14, 2008 17:37

rambo_ruda pisze:trzeba na początek w takim razie pół porcji, bo robali pewnie dużo. jaki środek- to już weta trzeba spytać.

Myślę, żeby pierwsze odrobaczanie odbyło się u weterynarza w gabinecie, natomiast o odrobaczenie w drugim terminie poprosić p. Bożenę w Kuźnicy, wręczająć jej uprzednio tabletki i zabezpieczając we wskazówki.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 14, 2008 17:42

aha, słuchajcie, bo tak teraz pomyślałam. nadal nie ma domków dla nowych koteczek. może wstrzymamy się jeszcze te kilka dni, i jeśli nie będzie chętnych na Ranję ani dużą burasię, to po prostu wrócą do Kuźnicy, a magomi, jeśli wyrazi zgodę oczywiście, wzięłaby następne dwie koteczki na opiekę posterylkową. w ten sposób trochę wydłużymy całą akcję, ale rozwiąże się problem przetrzymania.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie wrz 14, 2008 17:55

rambo_ruda pisze:aha, słuchajcie, bo tak teraz pomyślałam. nadal nie ma domków dla nowych koteczek. może wstrzymamy się jeszcze te kilka dni, i jeśli nie będzie chętnych na Ranję ani dużą burasię, to po prostu wrócą do Kuźnicy, a magomi, jeśli wyrazi zgodę oczywiście, wzięłaby następne dwie koteczki na opiekę posterylkową. w ten sposób trochę wydłużymy całą akcję, ale rozwiąże się problem przetrzymania.

W przypadku braku deklaracji dotyczącej opieki po zabiegu sterylizacji do poniedziałku, będziemy musieli tak postąpić choćby z powodu braku wolnego terminu zabiegu we środę.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 14, 2008 17:59

czyli wtorkowa wycieczka odpada.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie wrz 14, 2008 18:05

rambo_ruda pisze:czyli wtorkowa wycieczka odpada.

Poczekajmy do poniedziału do godzin popołudniowych. Wysłałem wiadomość do Sylwi@ z Gdyni. Jeszcze nie odebrała. Za chwilę wyslę do jeszcze jednej forumowiczki. Tym razem z Gdańska.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pon wrz 15, 2008 3:54

Następnej nocy stworzę ogłoszenie i umieszczę w kilku miejscach sieci.

Potrzebne dwa domki do opieki po sterylizacji dla czterech panien z Kuźnicy.

Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pon wrz 15, 2008 10:58

Jestem... :) Weekend z siedzeniem nad pracą za mną ;)

rambo_ruda pisze:umówiłyśmy się na poniedziałek że jej o kici opowiem i zdjęcia pokażę. no i wtedy bardzo możliwe że byśmy przyjechały kicię zobaczyć i wtedy albo domek kocha i bierze albo nie kocha i szuka dalej.

Tylko zaznaczam, ona jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach 8)
I na dodatek coraz bardziej przymila się do ludzi :)
rambo_ruda pisze:trzeba na początek w takim razie pół porcji, bo robali pewnie dużo.

Oglądając urobek w trakcie wyrzucania go, nie zauważyłam żadnych oznak życia ;) Ale w "głąb" nie zaglądałam i nie każde robaki widać...
rambo_ruda pisze:magomi, jeśli wyrazi zgodę oczywiście, wzięłaby następne dwie koteczki na opiekę posterylkową. w ten sposób trochę wydłużymy całą akcję, ale rozwiąże się problem przetrzymania.

...o ile TŻ się zgodzi, a zaczyna mu się nie podobać, że z łazienki robi się szpital :( (zwłaszcza, że Duża nie umie korzystać z kuwety i zalewa wszystko... o kupalu na dywaniku nie wspominając... :roll:)
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Pon wrz 15, 2008 11:17

A teraz o kotach :)

Kotki dalej rzucają się na jedzenie, ale już przestały opychać się "na zapas" i czasem zostaje kilka chrupek w miseczkach :)

Ranja zapoczątkowała siedzenie kotek pod drzwiami łazienki i błyskawiczne akcje ucieczki jak tylko drzwi sie uchylą. Jak się nie uda uciec i tylko zostaną same, zaczynają się śpiewy połączone z tańcami w wykonaniu Ranji (błagalne miauczenie i skoki na drzwi :twisted:)
Zaryzykowałam i małe poszły zwiedzać mieszkanie (oczywiście pod czujnym okiem Czikity 8)). Duża sama siedzieć nie chciała, więc poszła za nimi (i w przedpokoju strzeliła piękne coś na dywaniku :roll:) Zdjęcia ze zwiedzania wkleję wieczorem :)

I najważniejsze - oko Izis.
Jak na razie zakraplanie przynosi efekty, bo "balonik" jest coraz mniejszy i zaczyna być widoczna źrenica :D
Na dzień dzisiejszy wydaje mi się (z tym, że sie nie znam :P), że oczko nie będzie musiało zostać usunięte. Ale zobaczymy w piątek :)
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

[poprzednia][następna]