Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2007 23:23

Magija pisze:
wibryska pisze:ludzie sobie nie zdają sprawy jaka jest sytuacja w schronisku :cry:
moze wtedy więcej osób by przyszło po koty

według mnie trzeba koniecznie napisać na stronie schroniska, że jest w nim dużo więcej kotów niż te które mają opisy i zdjęcia i że błagamy o domki,
że jest mało adopcji - może Julka mogłaby to napisać jako nową wiadomość na głównej ?

czy marmurkowa kicia nr 22 ma wątek na miau ?

możecie założyć podobny/bliźniaczy wątek na forum fundacji Niechciane
i Zapomniane ? powinien go założyć ktoś kto bywa w schronisku, żeby na bieżąco uaktualniać informacje

tam zagląda wiele osób, dużo mniej się wpisuje ale może w ten sposób
więcej osób dowie się o sytuacji kotów w schronisku

wibrysko, a może TY mogłabyś również coś zrobić?

ja mogę założyć wątek ale to nie będzie to samo, tylko zapytałam
przykro mi, że tak ostro mi odpisałaś :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw sie 16, 2007 23:24

aha, o Jezu oczywiście się bardzo cieszę z domku Wojtusia, Aniu trzymałam kciukasy!
Casica, a nie dostałąś zdjęć kotki bez ogonka? Proszę, ona taka biedniusia :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:(
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sie 16, 2007 23:25

Magija pisze:aha, o Jezu oczywiście się bardzo cieszę z domku Wojtusia, Aniu trzymałam kciukasy!
Casica, a nie dostałąś zdjęć kotki bez ogonka? Proszę, ona taka biedniusia :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:(

tak jak pisałas Madziu, Ofelka 2 :(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sie 16, 2007 23:26

Do zdjęcia ze stony (poszły do domu) są:
str 1:
-Snieżynka nr 88
-Misio nr 2885
-Miluś nr 2989
- Bunia nr 255 (do przeniesienia do kotów w domu tymczasowym)

str 2:
-Muszka nr 209(wieści donoszą, że Mucha ma się świetnie)
-Wojtuś nr 013

str 3
-Gaspar nr 271
-przy Mago trzeba zmienić nr. Teraz ma nr 46 i jest już wykastrowany.

strona z kotami w domach tymczasowych - trzeba zdjąć Klemensa

To tyle co ja znalazłam.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw sie 16, 2007 23:30

wibryska pisze:
Magija pisze:
wibryska pisze:ludzie sobie nie zdają sprawy jaka jest sytuacja w schronisku :cry:
moze wtedy więcej osób by przyszło po koty

według mnie trzeba koniecznie napisać na stronie schroniska, że jest w nim dużo więcej kotów niż te które mają opisy i zdjęcia i że błagamy o domki,
że jest mało adopcji - może Julka mogłaby to napisać jako nową wiadomość na głównej ?

czy marmurkowa kicia nr 22 ma wątek na miau ?

możecie założyć podobny/bliźniaczy wątek na forum fundacji Niechciane
i Zapomniane ? powinien go założyć ktoś kto bywa w schronisku, żeby na bieżąco uaktualniać informacje

tam zagląda wiele osób, dużo mniej się wpisuje ale może w ten sposób
więcej osób dowie się o sytuacji kotów w schronisku

wibrysko, a może TY mogłabyś również coś zrobić?

ja mogę założyć wątek ale to nie będzie to samo, tylko zapytałam
przykro mi, że tak ostro mi odpisałaś :(

wibrysko, nie ostro tylko ja również pytam
każdy z nas się stara i daje z siebie tyle ile może
takie pisanie komuś co ma robić jest wkurzające po prostu
czasem zamiast pisać, trzeba po prostu zrobić samemu
siedzisz dużo w necie, możesz pomóc przy wstawianiu ogłoszeń? dzwonieniu do gazet i dawaniu do nich ogłoszeń? To ma chyba większy sens
Obrazek

Magija

Post » Czw sie 16, 2007 23:32

Magija, jestem umówiona z CoolCaty. W sobotę po drodze coś ze sobą wezmę. Jakąś bidę. Tylko, o ile czytałaś, mam pewne ograniczenia.
Ja bardzo proszę ulitujcie się i nie każcie mi wybierać, zróbcie to za mnie :twisted:
A kotki bez ogonka faktycznie nie widziałam :placz:

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sie 16, 2007 23:32

Dziewczyny! W tym wątku jest wystarczająco złych emocji. Proszę nie wchodźmy w zbędne dyskusje.
A Casicy kota ja wybiorę :twisted: Prosze jej nie naciskać :twisted:

CoolCaty

Post » Czw sie 16, 2007 23:34

CoolCaty pisze:Dziewczyny! W tym wątku jest wystarczająco złych emocji. Proszę nie wchodźmy w zbędne dyskusje.

bardzo proszę, po prostu myślałam, ze ona, skoro prosiłas o zdjęcia..
Obrazek

Magija

Post » Czw sie 16, 2007 23:34

Magija pisze:wibrysko, nie ostro tylko ja również pytam
siedzisz dużo w necie, możesz pomóc przy wstawianiu ogłoszeń? dzwonieniu do gazet i dawaniu do nich ogłoszeń? To ma chyba większy sens

nic więcej nie mogę pomóc, nie piszę co macie robić, tylko próbuję coś podpowiedzieć
według mnie informacja na stronie schroniska, że jest więcej kotów jest bardzo ważna, myślałam, ze macie codzienny kontakt z Julką, więc możecie ją poprosić od dopisanie, ale w takim razie zaraz napiszę do niej maila
i znikam, nie przeszkadzam :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw sie 16, 2007 23:35

wibryska pisze:
Magija pisze:wibrysko, nie ostro tylko ja również pytam

nic więcej nie mogę pomóc, nie piszę co macie robić, tylko próbuję coś podpowiedzieć
według mnie informacja na stronie schroniska, że jest więcej kotów jest bardzo ważna, myślałam, ze macie codzienny kontakt z Julką, więc możecie ją poprosić od dopisanie, ale w takim razie zaraz napiszę do niej maila
i znikam, nie przeszkadzam :oops:

nie przeszkadzasz wibrysko...
Obrazek

Magija

Post » Czw sie 16, 2007 23:41

wibrysko, jeżeli chcesz pomagać, zapraszam Cię do odwiedzin kotów w schronisku, każda para rąk jest potrzebna do pomocy. Nie potrzeba wielkich nakładów.
Natomiast spójrz w wolnej chwili na swoje posty, sporo z nich zawiera myśli sformułowane w trybie rozkazującym.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sie 16, 2007 23:43

Magija pisze:
CoolCaty pisze:Dziewczyny! W tym wątku jest wystarczająco złych emocji. Proszę nie wchodźmy w zbędne dyskusje.

bardzo proszę, po prostu myślałam, ze ona, skoro prosiłas o zdjęcia..

No bo tak dokładnie jest! Tylko w międzyczasie pojawiły się jeszcze bidki. Zastanawiam się czy nie dac Kasi naszego persa, który czuje się coraz gorzej. Myślałam, ze uda mi się go zabrać w weekend do domu i podleczyć, ale niestety okazało się, ze kot, którego mam na przechowaniu musi zostać dłużej. Dodatkowo mi ciężko, bo obiecałam wetce, ze go zabiorę. Ten kot się tam zagila na amen i będzie po nim, a boję się, ze takiego chorego go nikomu nie wydadzą i będzie tak siedział i chorował w szpitalu, a dom dl aniego przecież powinien się szybko znaleść.

CoolCaty

Post » Czw sie 16, 2007 23:46

I jeszcze a propos akcji zabawkowej.
Dziewczynki, pamiętajcie, ze jak małym wypadną zabawki z klatek, to szybko nikt ich nie włoży spowrotem. Dlatego wskazane jest wszystko co większe, ewentualnie puchate :)

CoolCaty

Post » Czw sie 16, 2007 23:59

Po wywiezieniu Mani do nowego domku, pomyślę o następnym lokatorze. Zobaczymy jak się przyjmie ten tymczasik :)
Dwa lata temu zabrałam ze sobą kicię z dwojgiem małych. Kicia miała złamany przy nasadzie ogon, który za sobą ciągnęła. A ogonkiem ciągnęła w tej sytuacji wszytsko co zrobiła i po wszystkim :) Ponieważ była to kotka dzika, za nic nie robiła qpala do kuwety, tylko do kanapy stojącej we wspólnym pomieszczeniu. Wrażeń zapachowych opisywać chyba nie muszę. Wraz z kolegą bohatersko to czyściliśmy, ale tak do końca się nie dało, bo qpale różne były, rzadkie też :twisted: Ale miałam farta, bo zmienił się dzierżawca ośrodka i jakoś nadal możemy tam mieszkać :)

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sie 17, 2007 5:47

Ale tu się dzieje :)

Po kolei. Muszka w nowym domu ma się super, matkuje kociakom, bo Pani która ją wzięła chyba 2 tygodnie temu adoptowała czarnego kociaka i potem jeszcze miodowego buraska :) Spotkałam ją dwa razy w lecznicy, mały czarnuszek miał biegunkę, był pod kroplówkami. Wczoraj ja siedziałam na kroplówkach a czarnuszek był na kontroli, zaczął już sam jeść i jutro chyba wenflon pójdzie do śmietnika :) Pani naprawdę super sympatyczną i ciepłą osobą jest - Muszka i maluchy super trafiły :)

Magija, pokaż no te aukcje zabawek - kupię coś kociakom.
Akcja zabawkowa w pełni :)

Wibrysko, niestety ja też odbierałam Twoje posty jako listę zadań jaką mamy do zrobienia. A jesteśmy tylko ludźmi, mamy ograniczone moce przerobowe. Wiele razy w innych wątkach prosiłam o pomoc: o dawanie ogłoszeń, sprawdzenie gazet gdzie można dawać je jeszcze. Bo taka pomoc jest nam potrzebna. Potrzebujemy pomocy w schronisku, w robieniu zdjęć i opisów kotów, dawaniu ogłoszeń do netu i prasy. Nie jest łatwo ot tak założyć wątku kotu. Trzeba wszystko o nim wiedzieć, jeździć do niego regularnie, wklejać nowe zdjęcia, nowe wieści. Potrzebne są ręce do pracy.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]