Przyszły na świat. Cała rodzinka w swoich domach :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 19, 2006 6:33

Wiytaj domku, a ty mokkunia pisz i wstawiaj zdjęcia zwłaszcza to moje ulubione jak smutny Czibob wspina się na klatkę i woła: "Ja chcę do domuuuuuuuuuu!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt maja 19, 2006 7:21

Zdjęć nie będzie, bo ja gapa jak byłam w Bydgoszczy zostawiłam tam ładowarkę do aparatu a bateria już padła dawno i nie mam jak robić fotek.
TyMa, może mi pocztą wyślesz ładowarkę? Tylko poleconym, bo jak poczta zgubi to koniec.

A dzieciaczki mają się super. Jutro mijają dwa tygodnie od pierwszego szczepienia, są odrobaczone, dostały też Stronghold. Uszka jeszcze czyścimy.
Wczoraj TŻ nauczył je jeść przemrożoną wołowinkę. Tak więc oprócz mokrego dla kociąt, gotowanego kurczaczka, kaszki, twarożku ze śmietaną jedzą teraz też wołowinkę. Co jeszcze mogę im podawać?
Dziś powinna przyjść paczka z mruczacza.pl z Acaną kitten dla towarzystwa. Oj, będzie wyżerka :)
Maluszki mają dużo energii, psocą, broją, bawią się. Piłeczki, myszki, sznurowadła, kocie ogonki, papierki, papier toaletowy dosłownie wszystko jest dobre do zabawy. Wchodzą wszędzie, wspinają się też wszędzie. Przywołać je można jak są głodne pełną miską jedzenia :) Apetety mają nieziemskie chociaż cały czas są przede wszystkim dłuuuuuuugie :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt maja 19, 2006 16:13

TyMcia slij biegusiem ta ladowarke.. bo padniemy bez fotek;)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt maja 19, 2006 16:25

goska_bs pisze:TyMcia slij biegusiem ta ladowarke.. bo padniemy bez fotek;)

podpisujemy sie pod petycją :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt maja 19, 2006 17:22

A co my mamy powiedzieć? Małego potwora tylko raz widzieliśmy,a trzeba zacząc z nim oswajać dwa pozostałe potwory...Zdjęcie będzie wisiało na scianie, co by sie opatrzyły...

aka1

Od: Pon mar 20, 2006 21:02

Post » Pt maja 19, 2006 17:28

Aka wy bedziecie Potforka miec za chwile na codzien :D a my ciotki co?
A wogole to gdzie zdjecia Twoich futer hmmm :?: ;)
Obrazek

goska_bs

Post » Pt maja 19, 2006 17:33

Boję się, że mi sie pochorujecie z tej niecierpliwości i w oczekiwaniu na fotki, więc dopóki ładowarki niet musicie się zadowolić tym, co już było. Tak dla przypomnienia wklejam :)

Obrazek Obrazek CZIBOB

Obrazek RAPERKA

Obrazek OD LEWEJ RAPERKA I KUBUŚ

mokkunia

Post » Pt maja 19, 2006 20:56

Wysłać będe mogła dopiero w poniedziałek. Sama nie moge się doczekać, co wyrosło z tych kocich chucherek po przejściach. Na szczęście w kociarni Mokkuni Czibob przyzwyczajony do innych kotów, powinien się łatwo zaadaptować. A Kubuś wciąż bez domku? To niesprawiedliwe, zwłaszcza, że nosi imię po wspaniałym kocie i jest cuuuuuuuuudny!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt maja 19, 2006 21:34

Zdjęcia siersciuszków u TŻ - ta na loginie, a ja tutaj tylko tak z doskoku, ale mam nadzieję, że od środy moja alfa i omega (uczelnia) da mi spokój i będe mogła zrobic porządki...A Czibobek dopiero za miesiąc niecały będzie...): A poza tym robimy zakłady. Czy kot z psem zawiążą wspólny front przeciwko nowemu, czy też kot z kotem przeciwko psu. A tak naprawde to mam nadzieje ze się wszystkie pokochaja, a nie tylko się będa tolerować. Dobra, uciekam dalej do pisania pracki...

aka1

Od: Pon mar 20, 2006 21:02

Post » Sob maja 20, 2006 8:12

Za chwilkę wychodzimy z Mamuśką do kontroli i na zdjęcie szwów.
Zabieram też Raperkę, żeby Ewa ją jeszcze dziś przed wydaniem do nowego domku obejrzała i wpisała w książeczkę zalecenia.
Czibobik od dziś za miesiąc idzie do nowego domku.
A Kubuś ciągle szuka. I jest mi smutno, bo on nosi imię po Kubuni, pierwszym kocie, który był u mnie w domku tymczasowym, po Kubuni, który bryka już szczęśliwy za Tęczowym Mostem.
Bardzo mi zależy na wspaniałym domku dla Kuby, bardzo...

mokkunia

Post » Sob maja 20, 2006 8:26

Kciuki za wizyte u Ewy :ok:
Mokkunia zobaczysz Kubus znajdzie domek najlepszy pod sloncem :!:
Domek ktory zakocha sie w nim do nieprzytomnosci :D
Obrazek

goska_bs

Post » Sob maja 20, 2006 19:08

goska_bs pisze:Kciuki za wizyte u Ewy :ok:
Mokkunia zobaczysz Kubus znajdzie domek najlepszy pod sloncem :!:
Domek ktory zakocha sie w nim do nieprzytomnosci :D

Gosiu, czy Ty jesteś jasnowidzem :?: Normalnie ja cały czas w szoku jestem.
Przyjechali odebrać Raperkę, punktualni, z transporterkiem wyłożonym kocykiem. Pokazałam jak czyścić uszka, jak obcinać pazurki, rozmawialiśmy o kotach, a Kubuś w tym czasie spakował się do wyjścia, wszedł do ich transporterka i siedział.
Chłopacy stwierdzili, że to jest znak. Potem Kubuś się tulił, ganiał i bawił z Raperką, chłopacy sami zaczęli temat, że dwa koty chowają się lepiej, ja opowiadałam im i moim dokoceniu.
I przy podpisywaniu umowy podjęli decyjzję - zabierają Raperkę i Kubusia.
Tak więc dwa czarnuszki pojechały do domku
naprawdę dobrego, wspaniałego.
Strasznie się cieszę :dance: :balony: :dance2: :flowerkitty: :cat3: :partygirl: :catmilk: :balony: :kotek: :dance: :kitty:
Pojechali, za tydzień mają pokazać się u Ewy na kontroli.
Został Czibob, który za równo miesiąc idzie do wspaniałego domku i Mamuśka, która idzie do Drynci.
Mam w domku teraz same buraski :)
Ostatnio edytowano Sob maja 20, 2006 19:16 przez mokkunia, łącznie edytowano 1 raz

mokkunia

Post » Sob maja 20, 2006 19:13

Świetnie :D :D :D

najlepsze z możliwych rozwiazań :lol:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob maja 20, 2006 19:48

Mokkunia czasem mowia ze jestem wiedzma :twisted: o jasnowidztwo jeszcze mnie nie podejrzewano ;)
Ciesze sie ze Kubus i Raperka beda razem w dobrym domku :D
Obrazek

goska_bs

Post » Sob maja 20, 2006 20:48

U Ciebie wszystko złe zawsze na dobre się obraca! No to za nowy domek i szczęście kociaków! Kubuś czuwał nad Kubusiem i uśmiechał się pokazując swoje krzywe ząbki. Ja w to wierzę!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

[poprzednia][następna]