Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2015 22:22 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Cudowne wieści.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob mar 14, 2015 8:52 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Sonia sama włazi na stół? Kotka staruszka ma niesamowitą mimikę, bardo mi się podoba, moja pierwsza kicia była taka...tylko te spacery w środku nocy za potrzebą chyba nie są przyjemne :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob mar 14, 2015 9:33 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Kumisia to piękny kot :!: :1luvu:

Jak strasznie była zaniedbana na pierwszych zdjęciach :(

Za Kumisię, Sonię i wszystkich pozostałych :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I całe mnóstwo głasków dla Lusi :201461

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob mar 14, 2015 13:18 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Dziękuję za kciuki za koteczki oraz głaski. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sonia nie chciała nic jeść i dopiero teraz podstawiłam pod nosek troszkę saszetki felixa, nie za dużo bo by na bank zwymiotowała.
Potem dam jej znowu troszkę, i tak dalej po troszku. Biedulka jest, leży w swojej budce i nawet nie przyjdzie do pokoju.

Kumisi kupiłam miałkiego benka - 14,90zł. i zobaczymy czy potrzebnie kupiłam czy nie.

A do nas przychodzi czarny kot, już parę dni temu go zauważyłam jak zwiewa przez bramę, a dzisiaj swobodnie(moje koty były w domu) sobie jadł suchą karmę którą wystawiam aby rudzielec który się szlaja po nocach nie był głodny. Miseczka cała opróżniona przez czarnuszka i jadł sobie na schodach i mąż myślał, że to nasza Kola. Jak wychodziłam z Kumisią na dwór to kot w nogi i tyle go widziałam.
Podeszłam do siatki i przez krzaki mogłam go zobaczyć dokładniej. Z jednego oczka ma wyciek, futerko trochę zbrązowiałe ale w sumie ładny czarnuszek.
Pewnie z działek gdzieś przychodzi, wcześniej go nie widziałam, pewnie za rudzielcem przyszedł.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 16, 2015 9:09 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Aniu jak u Ciebie? Coś cicho tu się zrobiło.
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Od: Śro mar 11, 2015 14:18

Post » Pon mar 16, 2015 11:16 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Diastre pisze:Aniu jak u Ciebie? Coś cicho tu się zrobiło.

U nas problem goni problem, ''ręce mi już opadają''.

Maluszków chorych nikt nie chce, zdrowe to tak ale już do weterynarza jeździć i kropelki zapuszczać 3 razy dziennie 2 buteleczki to już nie.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon mar 16, 2015 11:29 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Aniu nie można tracić nadziei!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Pon mar 16, 2015 12:12 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Diastre pisze:Aniu nie można tracić nadziei!

Wiem wiem, nadzieja to matka głupich a każdą matkę trzeba kochać. :wink:

Założyłam maluszkom oddzielny wątek na Kociarni viewtopic.php?f=13&t=168082

Bisia coś chora, dużo śpi, nie chce jeść, więcej pije, bardzo schudła.
Oczka prawe za moment jej zarośnie. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 16, 2015 12:21 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Biedna Bisia :(

Co za nieszczęście z tymi oczkami :(
Tyle trudu i nic z tego :?:
Niektórzy po prostu mają pecha w życiu - czego by nie próbowali zrobić, zawsze coś pójdzie nie tak :(

Żeby tylko nic jeszcze się Bisi nie przyplątało :ok:

mb

Post » Pon mar 16, 2015 13:24 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Biedna Bisia :(
Dzieciaczki też bidulki.
Aniu: nadzieja matką głupich, ale każda matka kocha swoje dzieci :)
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Pon mar 16, 2015 19:17 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

mb pisze:Biedna Bisia :(

Co za nieszczęście z tymi oczkami :(
Tyle trudu i nic z tego :?:
Niektórzy po prostu mają pecha w życiu - czego by nie próbowali zrobić, zawsze coś pójdzie nie tak :(

Żeby tylko nic jeszcze się Bisi nie przyplątało :ok:
Marysiu, to było zbyt długo od utraty wzroku(od maleńkości) ale może gdyby(gdy miała 1 rok) wtedy w Warszawie gdy była w lecznicy doktora Garncarza u doktor Buczek z forumową delfinką ['] :( może udałoby się choć trochę uratować z tych oczek, a teraz już wiemy że nie. Bisia dostała szansę sprawdzenia czy da się czy nie, dzięki pomocy dobrym ludziom z forum, :1luvu: :1luvu: :1luvu: inne koty tej szansy nie mają. :cry:

Malutki Kiciuś po operacji widzi zdecydowanie lepiej, ale te oczka trzeba dalej leczyć z tym, że nikt nie chce chorych kotów a stanem zakocenia przekroczyłam już wszelkie granice.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 16, 2015 22:01 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Trzymajcie się, nie mamy wyjścia, musimy wierzyć, że będzie lepiej, bo co innego nam zostaje :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon mar 16, 2015 22:15 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Sprawdzić - to był obowiązek.
Ale mimo, że zdawałam sobie sprawę z tego, że szanse są minimalne, to miałam nadzieję, że efekty będą trwalsze.
A właściwie - chciałam, żeby takie były, ze względu na Bisię.
Biedna koteczka i Ty razem z nią. Tyle stresu, to właściwie nie do zniesienia, a wyjścia nie ma.

Kciuki cały czas, za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Pon mar 16, 2015 23:26 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

:201461 bardzo biedna, kochana Bisia. Kciuki za zdrowie wszystkich kotków.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto mar 17, 2015 9:18 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Bisia kiepsko, nie chce jeść i dużo pije, już dzisiaj 2 razy zwymiotowała samą wodą ze śliną ale mimo to chce wyjść na dwór.

Muszę jechać z nią na badania krwi bo bez leczenia się nie obejdzie.

Lusia coraz gorzej, kurna, nie można jej już pomóc. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]