Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 30, 2014 0:30 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

No dobra, nie załamuję - mokre żrą razem z mamusią. Mamusia też może pojeść, ale ma powód słuszny.
Muszę któregoś dnia siąść i policzyć, ile one tego zeżarły.
Suche jedzą, ale zdecydowanie niechętnie :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw paź 30, 2014 5:33 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

:twisted: paczpani, ajkie wybredne, to chyba zaraźliwe. U mnie też suche jest oooostaaatnim wyborem :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 30, 2014 6:22 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Jak chcesz się bardzo zdenerwować to policz ,ja odradzam :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw paź 30, 2014 10:11 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Jak znam kotka Lakiego, to alab Ci nie przesłał wyników, bo nie wierzy, że są prawdziwe - tfu tfu, odpukać :roll:

Kim jest Claire? :oops: Wydawało mi się, że masz Korneliusza, Kawę i Małą...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 30, 2014 10:27 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Jak znam alab, to znowu muszę się przerzucić do labwetu na jakieś kilka badań :twisted:
Poprzednio zadziało - mają swoją wtykę w lecznicy, a ja robię naprawdę dużo analiz :twisted:
Oni programowo "zapominają" wysyłać wyniki :?

Osiągi kotka Lakiego są im doskonale znane :roll:

OKI

Post » Czw paź 30, 2014 11:39 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Mam wyniki.
W zasadzie wszystkie się poprawiły, prócz fosforu, który niestety znów idzie do góry :?
Pozostałe jony ruszyły się w dobrym kierunku, bilirubina wróciła do normy.
Czerwone krwinki ładnie bardzo.
Leukocyty spadły - do 45 :twisted:
Kreatynina spadła z 3,3 na 3,1; mocznik ze 145 na 112.
Wątrobowe też pomalutku idą w dół - niestety ornipural nam wyszedł :?
Muszę się zakręcić za nowym :roll:
Płytki spadły baaardzo ładnie do 598 - z ponad 1100 (norma 550).
I pewnie stąd te krwotoki, teraz mam kotka na cyklonaminie :?
W moczu też i erytrocyty, i hemoglobina ++, czyli podkrwawia nie tylko do zatok :roll:

Aaaale!!! Białko w moczu spadło z 680 na 215, a stosunek białka do krea z 8,6 na 3,83 :ok:
Przy normie do 0,6 :roll: Ale i tak się cieszę bardzo, może uda mu się jeszcze ze sto gram utyć :20147

Nawodnienie kotka Lakiego jest chyba fizyczną niemożliwością.
Białko całkowite ciągle przekroczone, mimo że dostaje teraz 150 ml/dziennie, a potem idzie się dopić.
I dopija naprawdę dużo :?
Laki jest typowym przykładem tego, że niski stosunek A:G nie świadczy natychmiast o FIPie - u niego nieustająco wynosi 0,46 :roll:
Albuminy gubi sobie radośnie z moczem, a permanentny stan zapalny powoduje podniesienie ilości globulin.
I mamy, co mamy :roll:

Najbardziej się cieszę z tego spadku białka w moczu - przynajmniej wiem, po co go karmię :mrgreen:

Ogólnie nie jest źle :ok:
Jak na Lakiego :twisted: :ryk:

OKI

Post » Czw paź 30, 2014 13:09 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Mała ma właśnie oficjalnie imię Claire. Ale jak i w przypadku jej poprzedniczki, niezbyt się przyjęło w użyciu.
Wiem, ile jedzą kociaki, nie musisz denerwować nas obu i jeszcze licznego grona innych szczęśliwych posiadaczek takowych i to w liczbie większej niż 3 :twisted:
Choć się trochę martwię, bo dzieciaki niezbyt jedzą. Kompletnie nie zjadły gotowanego kurczaka, którego im wczoraj nałożyłam (to znaczy zjadły bardzo mało), a dziś wcale nie wyglądają na głodne i na zainteresowane czym innym niż zabawą. Rudy co prawda ma brzuszek krągły (mam nadzieję, że z otyłości, a nie od robaków - podobno był 2 razy odrobaczany), ale bura krótsza ma ze 2 cm w talii i można jej obmacać kostki. Burej długiej nie macałam.
Zaraz mają dostarczyć połowę przesyłki z zooplusa (ciekawa jestem którą), więc może zechcą zjeść trochę suchego albo puszeczkę. Jeśli nie, trzeba się będzie kopnąć do sklepu po coś innego.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw paź 30, 2014 20:07 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Cześć Ciocia OKI, dawno mnie u Was nie było :D
Cieszą wyniki Lakiego i lepsze samopoczucie młodszych i najmłodszych :piwa:
Za Was wszystkich :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt paź 31, 2014 19:22 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Cześć Ciocia Hania! Wpadaj częściej :lol:
Ja też mam zaległości :oops:

Gluty bardzo dziękują sponsorowi za pokrycie kosztów poniedziałkowej awarii! :201494 :201494 :201494
Gluty się robią nieznośne. Chyba uważają, że to ja jestem ich mamusią :?
Nie szkodzi, że kto inny karmi i przewija :twisted:
Jak tylko mnie usłyszą lub zobaczą, to gnają na polamanie łapek, przełażą przez pręty, pchają się do wyjścia i chcą na rączki :roll:
Będą z nich przylepy nie z tej ziemi ;)

OKI

Post » Sob lis 01, 2014 0:06 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Ciemna Gluta przekroczyła 4 setki i waży dziś 404 g :twisted:
Jasna Gluta dzielnie odrabia straty i dziś wyciągnęła przyzwoite 378 g - ale ona od początku mniejsza i lżejsza ;)
Czyli ładnie odrobiła, bo w poniedziałek spadła z 310 do 280 g i straciła do siostry dobre 50g :?

Biedrony w niedzielę chyba będę musiała powiązać do ważenia :roll:
Albo znieczulić deczko :201424
Jak mnie wnerwią to może bardziej niż deczko :201447
Mam niejasne wrażenie, że całkiem spora część kociostanu byłaby wdzięczna.
Z mamusią na czele :mrgreen:

Laki dzisiaj wyjątkowo spokojnie pozwolił sobie wbić igłę do kroplówki.
Zazwyczaj to dość skomplikowana operacja :twisted:
Jak igła siedzi, to już wszystko jest proste - o ile dobrze siedzi :twisted:
Bo przebić się przez tego kotka jest dość łatwo :roll:
Potem to już spokojnie czeka, aż płyn skończy ciurlać.

Z Alfikiem jest odwrotnie - w niego stosunkowo łatwo się wbić, nie awanturuje się specjalnie.
Tylko potem się wierci, jojczy i wypada igłę :?

OKI

Post » Sob lis 01, 2014 0:08 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

No. Moje maluchy też są super.
Mniej super, że dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę u weta (bo 2 mrużą oczka i jeszcze pchłę stwierdziłam) i mnie wet nieźle podliczył... A naprawdę nic nie robiliśmy oprócz oględzin, Advocata, kropelek i probiotyku na luźne kupki... To tyle w kwestii załamywania...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Sob lis 01, 2014 2:05 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Sam Advocate jest drogi. Masz zaufanie do tego weta? Advocate 3 dni po odrobaczeniu i odpchleniu? I to u takich slabych maluchow.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob lis 01, 2014 9:32 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Co racja to racja. A startowanie z advocatem do jednej pchły to też lekkie przegięcie.

Gluty zaczynają sobie radzić :twisted:
Jasna przepchnęła się do miski między Biedronami i poczęstowała ich śniadaniem :mrgreen:
Ciemna wybrała wycieczkę na ramieniu i asystowanie przy karmieniu pozostałych kociastych :lol:
Dziś kończą 4 tygodnie :201461

OKI

Post » Sob lis 01, 2014 9:36 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

:201461 :201461
Dzielne gluty :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 01, 2014 19:10 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Już mówiłam Arcanie - zdziebko straciłam czujność, bo nie miałam w planie odrobaczania, omawiałyśmy, że tylko psikanie na pchły, pani poszła po piskacz i jakoś tak... Dopiero mocno po fakcie sobie uświadomiłam.
Na szczęście dziewczyny póki co są w stanie kwitnącym (odpukać). Rudy trochę mniej ruchliwy, ale on jest przeziębiony, więc woli się przytulić i pomruczeć. Obserwuję.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]