ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 28, 2014 12:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

dorcia44 pisze:Gucinek wrócił z ds ,jest u mnie ,.jest przeziębiony . :cry:
Tak czy tak szukamy domku.

Rany, Dorciu, co się stało?
Co się dzieje na tym świecie :evil:

Biedny Gucinek :cry: Buziaki i życzenia zdrówka dla cudownego chłopaczka :1luvu: Dobrze, że już pod Twoimi skrzydłami...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 28, 2014 13:04 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

dorcia44 pisze:Gucinek wrócił z ds ,jest u mnie ,.jest przeziębiony . :cry:
Tak czy tak szukamy domku.

dorciu44, co się stało ?!

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 28, 2014 13:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Alergia, tak? :/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto sty 28, 2014 13:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

alergia .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 28, 2014 13:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

dzieciak w szpitalu z zap. oskrzeli ,silnymi dusznościami.
lekarze mówią ze to silny odczyn alergiczny,.
Gucio spał z małą ,na małej ,całował ją ,nie odstępował na krok.
Wcześniej mieli kota ,również czarnego ale unikał dziecka .
Chcą dziecko odczulać ,Gucinek miał trafić do babci czy teściowej na czas odczulania ,nie zgodziłam się .
Nie wiem co tam by było ,czy nadal nie był by przekazywany z rąk do rąk.
Poprosili mnie żeby został u mnie do czasu aż odczulą małą .
Nie wiem czy 4 l. dzieci się odczula ,ale wiem że trwa to miesiącami ,nie.
Jeżeli Gucio znajdzie dom to do niego pójdzie ,jeżeli nie będzie u mnie tak długo jak będzie trzeba.
Się kochamy :wink:
będą fotki .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 28, 2014 14:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

dorcia44, będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Szkoda Gucinka, że tak zmienia miejsca, ale cieszę się, że Państwo nie zrobiło nic za Twoimi plecami. Mogliby przecież bez Twojej wiedzy oddać go do teściowej, dlaczego nie?
Guciu, nic się nie martw, znajdziesz fajny domek :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto sty 28, 2014 16:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

dzisiaj trochę o Kajtusi z wątku pisiokota, gdyby ktoś tam nie trafił :wink:

pisiokot pisze:Chorowitek malutki :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Infekcja męczy malutką - w nosku szeleści, oczko załzawione i troszkę zaropiałe, na szczęście dzięki lekom chyba nie ma gorączki. Ale sporo śpi, a najlepiej śpi się u mamusi :D Stare konie też są tego samego zdania :D.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z wujkiem Rudziem wypatrujemy gołębi :wink:

Obrazek

Obrazek

Wujku Dropsie, ale Ty jesteś duży :roll:, i jak dużo jesz :roll:

Obrazek

Od piątku sami podawaliśmy zastrzyki z antybiotykiem, jutro po południu jedziemy się pokazać pani doktor w lecznicy.
Malutka jak się wyśpi, to biega, bawi się, ale szybko idzie odpoczywać. Dużo pije ciepłego mleka zmieszanego pół na pół z wodą, pewnie jeszcze ją stan podgorączkowy męczy. Jak nam pani doktor powiedziała we wtorek, że mała jest odwodniona, to po powrocie do domu obstawiłam ją miskami z wodą, ale nie chciała pić. Ponieważ widziałam wcześniej, że podpijała moim kotom wodę z mlekiem to dałam jej też, mimo obaw, że może dostać biegunki. Ale na szczęście obyło się bez takich problemów.

Jest kochanym, słodkim glusiem - grzeczny, urokliwym :1luvu:. Myślałam, że wybierze sobie któregoś z kotów na ulubionego opiekuna, bo zawsze tak było u nas z tymczasami. A tu zonk :D na mamusię wybrała sobie ludzia czyli mnie :D, choć TŻ-em też nie pogardzi :wink:.
Kotów się nie boi, traktuje je dość obojętnie, czasem się pogonią z Kacprem albo Trusiem. Mam wrażenie, że one się jej boją :twisted:.

Obrazek

alessandra

Post » Śro sty 29, 2014 0:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Mikrusek potrzebuje pomocy. Jesteśmy strasznie zadłużeni w lecznicach.

Jego wątek:
viewtopic.php?f=1&t=160132

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro sty 29, 2014 11:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

kotika, działajcie, poproszę Joasie, aby zapytała jak sprawy finansowe stoją w styczniu i czy mamy jakąś nadwyżkę, aby jeszcze w styczniu zapłacić , choć wydaje mi się,że faktura przejdzie raczej już na luty, tak czy siak Mikrusek będzie na liście pomocowej :ok:

alessandra

Post » Śro sty 29, 2014 11:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Ja myślę, że tym ludziom smutno , że musieli oddać Gucia.. :cry: Skoro spał z dzieckiem , to chyba go lubili..

Olu, dziękuję :1luvu: za film ze słodkim dodatkiem PRZEPYSZNYM!!
Tak będę sobie wyobrażała te wirtualne czekoladki - jak już zjem :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 29, 2014 11:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

morelowa pisze:Ja myślę, że tym ludziom smutno , że musieli oddać Gucia.. :cry: Skoro spał z dzieckiem , to chyba go lubili..

Olu, dziękuję :1luvu: za film ze słodkim dodatkiem PRZEPYSZNYM!!
Tak będę sobie wyobrażała te wirtualne czekoladki - jak już zjem :mrgreen:

a na zdrówko :wink: :piwa:

Wg mnie przede wszystkim to faktycznie alergia, a nie wymówka, oni naprawdę chcą miec kotka, kiedyś rozmawiałam na temat maści z wetka i coś w tym jest,że najmniej alergizuja koty białe, im ciemniejsza maść mają mocniejsze alergeny - słyszeliscie cos na ten temat?

alessandra

Post » Śro sty 29, 2014 14:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

alessandra pisze:kiedyś rozmawiałam na temat maści z wetka i coś w tym jest,że najmniej alergizuja koty białe, im ciemniejsza maść mają mocniejsze alergeny - słyszeliscie cos na ten temat?

Ja się nie znam, ale przebywam przecież codziennie bardzo blisko z licznym stadem kotów, a zdarzyło mi się mieć coś jak alergię (swędzenie i kichanie) właśnie przy całym białym kocie w schronisku 8O I to za każdym razem, jak brałam go na ręce.
Przy czym wszystkie inne mogły mi siedzieć na głowie i nic :lol:
Śmiałam się z tego za każdym razem jak brałam kota na ręce, kot nic sobie nie robił w mojego kichania, i tak on ugniatał mnie łapkami a ja jednocześnie drapałam jego i siebie :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw sty 30, 2014 14:10 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Milusia z Anitą:
Obrazek
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sty 31, 2014 14:07 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Axa76 pisze:Milusia z Anitą:
Obrazek

Cuuuudna :love: :love: :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]