Kloniki w domach dzięki DT u koteczekanusi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 23:58 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Ok, wybywam z Warszawy i netu aż do soboty wieczorem. Telefonicznie będę dostępna w ograniczonym zakresie, więc pozostawiam sprawy w Twoich rękach.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob wrz 21, 2013 9:45 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Odnawiam ciagle ogloszenia na paru portalach. Ze wskazaniem na dom z kotem. Chyba na jedynaka Wtorka szkoda? :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob wrz 21, 2013 20:56 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

No wiadomo, że szkoda, ale jeśli dom będzie dobry, to trudno. Zwłaszcza, jeśli ktoś dość dużo czasu spędza w domu. Wtorek i tak pewnie by wolał, żeby był ludź i się z nim bawił, niż inny kot. A dobry dom i tak pewnie po jakimś czasie weźmie drugiego.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Nie wrz 22, 2013 17:19 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Myslisz, ze sam by sie szybko przekonal do nowego domu i ludzi? Balam sie, ze bez kociego towarzystwa dlugo by sie kryl po kątach i dom by zwatplil.

Arcana

Post » Pon wrz 23, 2013 12:31 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Trudno powiedzieć - ostatnio zrobił się rozmiauczany i żądający uwagi. Ale myślę, że urok piórek fruwających na wędce szybko by pokonał ewentualną nieśmiałość i zrekompensował brak towarzystwa. No i przysmaczki, bo to facet jest.
Czy dawałaś ostatnio jakimś ludziom telefon do mnie? Bo skapnęłam się w nocy, że od czwartku mam wyciszony telefon i w związku z tym nie odebrałam wczoraj dwóch połączeń od dwóch nieznanych mojemu smarkfonowi numerów.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon wrz 23, 2013 23:44 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Ja probowalam zadzwonic, zeby podpytac o Wtorka, nie wiem, kto jeszcze. Ktos rozmawiajac ze mna uzywal imienia "Wtorek", choc w moim ogloszeniu nie podawalam imienia. Namawialam tradycyjnie na dwa koty, ale pani chyba sie jeszcze rozgladala.

Arcana

Post » Pt wrz 27, 2013 0:29 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

A masz w ogóle jakieś zgłoszenia? Mnie wreszcie udało się wyróżnić ogłoszenie, więc dałam, ale jeszcze nikt nie dzwonił. Oczywiście ogłoszenie jest dopiero od środy, więc jeszcze niezbyt długo. Mam nadzieję, że w weekend ludzie będą ieli więcej czasu i chęci na poszukiwanie kota.
Z tym imieniem to ciekawe, no bo ja też nie dawałam w ogłoszeniu imion. Może była to jakaś znajoma pani Aliny od dziewczynek? Bo tylko ona przychodzi mi na myśl. Drugim miejscem z imionami jest wątek, ale tu nie ma numeru telefonu.
Nie wiem, co mogłabym więcej napisać o Wtorku - z zachowania zrobił się bardzo miły. To już nie ten sam dzikus, co kiedyś. Jest chętny do głaskania, sam włazi pod nogi, nadstawia grzbiet, przytula się, nie ucieka przed ręką. Wybycie dziewczyn naprawdę mu się przysłużyło w tym względzie. Tylko nie za bardzo lubi branie na ręce (przynajmniej tak z zaskoczenia) i przytulanie jego głowy do twarzy z próbami całowania. No cóż, chłopak. Ale myślę, że się nauczy, gdy się przyzwyczai. Lubi leżeć na kolankach albo przytulać się leżąc obok. Spokojnie można go rekalmować jako miłego kota. Oczywiście uwielbia się bawić, zwłaszcza wędkami, ale myszki i piłki też ok, byleby mu rzucać. No i laserek. Łatwo go przekupić smakołykami.
Może jakieś pytania naprowadzające?

Dobrze by było, żeby znalazł dom w miarę szybko, bo wygląda na to, że od przyszłego tygodnia będę miała nowego tymczasa.
TŻ dziś stwierdził, że Wtorek jest fajny, ale cztery koty to za dużo (to pod kątem tego, żeby został, a nie tymczasowania).
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt wrz 27, 2013 21:40 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Miałam dziś wieści z domu Niedzieli i Czwartka i Piątka.
Niedziela (teraz Luna) ma się dobrze, ze swoją starszą koleżanką się mocno zaprzyjażniła, do ludzi też ok, lubi się miziać, nawet obcym daje się głaskać, no i jest przekupna jak bracia, jeśli chodzi o smakołyki. Jest zdrowa, miała badania i no robaków. Dużo urosła. Poprosiłam o jakieś zdjęcie.

Czwartek z Piątkiem też ok. Wyzdrowieli. Trochę walczą o dominację - Pt pierwszy do miski, a Czwartek do przytulania. Rozrabiają - standardowo nad ranem najmocniej. Zmaltretowali kwiatki i pani musiała je eksmitować dla ich własnego dobra.

Z domu Srody i Soboty ostatnie wieści miałam w niedzielę. Nie pamiętam, czy pisałam. Czynią postępy w zaprzyjaźnianiu się z panią Aliną.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Sob wrz 28, 2013 11:45 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Swietne wiadomosci :ok:
Zgloszen na Wtorka poki co nie mam. Mam zgloszenia na niebieskiego puchatego, ktorego oglaszam, ale z chetnymi na puchatego trudno sie rozmawia o innym kociaku. W ogole trudno sie rozmawia. Co rusz zbieram opiernicz, ze marudze zamiast dyrdac po kotka i oddac bez zbednych ceregieli. Co drugi dzwoniacy karmi swojego kota wylacznie Joserą, kupujac 10 kg worek dla jednego kota. Podobno koty tak lubia i weterynarz poleca. :roll:
Oglaszam na Tablicy, Gumtree, Alegratce, Morusku, Cafeanimal i jakichs adopcjach.

Arcana

Post » Sob wrz 28, 2013 12:53 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

No nic. Wtorek w zasadzie nam nie przeszkadza. Tylko gdyby już sobie poszedł, to mogłabym wziąć kolejnego. W poniedziałek ma przyjść rudy od Ask@, A wciąż jeszcze są nowe kociaki...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw paź 03, 2013 20:52 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Arcano, może poogłaszałabyś Wtorka? Twoje ogłoszenia jakoś są skuteczniejsze. Moje jakoś tym razem nie mają zbytniego odzewu. Zgłosiła się jedna osoba, nawet nie bezsensowna, ale nagle zrezygnowała, może znalazła innego... Dziś miałam drugiego maila, ale dziwne się zaczynal, więc nie robię sobie nadziei.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw paź 03, 2013 22:08 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Aniu, myslisz, ze zapomnialam? ;) Caly czas wyrozniam Tablice, Alegratke, odnawiam Gumtree i pare portali. Na Gumtree wywalili mi ogloszenie niebieskiego, pewnie ktos wkurzony na mnie zglosil, ze nie przynioslam mu kotka w zębach :mrgreen:
Moze jutro cos pozmieniam w ogloszeniach. Tytul? Wtorek na każdy dzien...

Arcana

Post » Czw paź 03, 2013 22:48 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

A, pomimo dziwnego początku pokorespondowałam z panią z drugiego maila, ale dom nie nadaje się dla Wtorka, bo pani dużo nie ma w domu. Zaproponowałam więc, by pani przemyślała różne opcje, m.in. 2 szt lub kota, który chce być jedynkiem i nie potrzebuje ludzi do szczęścia albo co najmniej kota już mocno dorosłego. Przekierowałam panią na Jokota, może tam jej coś dobiorą.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw paź 03, 2013 22:56 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

koteczekanusi pisze:A, pomimo dziwnego początku pokorespondowałam z panią z drugiego maila, ale dom nie nadaje się dla Wtorka, bo pani dużo nie ma w domu. Zaproponowałam więc, by pani przemyślała różne opcje, m.in. 2 szt lub kota, który chce być jedynkiem i nie potrzebuje ludzi do szczęścia albo co najmniej kota już mocno dorosłego. Przekierowałam panią na Jokota, może tam jej coś dobiorą.

Na jedynaczkę to mam Astrę, dość młodą burą kocicę - do innych kotów nie tęskni, po Pani się powałkuje chętnie :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 03, 2013 22:59 Re: DT u koteczekanusi - jeszcze Wtorek

Moge w pakiecie z Wtorkiem oferowac niebieskiego ;) Rudy juz w domu w pakiecie.

Obrazek

Arcana

[poprzednia][następna]