pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 8:54 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

a może któregoś nazwać Sylwia, a któregoś Issey, a któregoś Mageda :mrgreen:
Patmol tez może być 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 17, 2013 12:42 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

He he :)

Dziewczyny mogą być miksy, które podałyście, nie ma znaczenia dla mnie zupełnie.
Po prostu pomyślałam, że jak takie piękności to szybciej pójdą i kolejne miejsce się zwolni.
A co jak co, Lili i Lunie poszczęściło się, że poszły jako dwupak, nie sądziłam że się uda je wyadoptować razem.
Acha no i jak to zwykle standardowo u mnie bywa, oczywiście płacz w momencie oddawania kociaków i stwierdzenie :to ostatni raz jak daję komuś dt.... :)

Do środy przebywam w Zambrowie, więc dopiero czwartek najwcześniej, z tym że wtedy popołudniem pracuję i będzie kłopot z zastaniem nas w domu.
Chyba, że Pipi byłabyś może w Zambrowie przypadkiem w środę to możemy je przechwycić w Zambrowie też. Mama moja się ucieszy, że zobaczy maluchy na żywo, a nie tylko na skypie :)

Ja tak osobiście to zakochałam się w Goldi, jest śliczna :)

I napisz Pipi w wolnej chwili ile one mają, czy kuwetkują, szczepienia/odrobaczenia.

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

Post » Wto wrz 17, 2013 13:26 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

Super,ze poszły w dwupaku.A tak swoją drogą to masz Ty chyba Mageda szczęście do takich adopcji.
Oby nastepnym udało się tak wyadoptować.Trzymam kciuki. :ok: :ok:
Nie powinny zabawić u Ciebie długo, bo są naprawdę śliczne.
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Wto wrz 17, 2013 13:32 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

decyzja należy do pinokio, ale ja tak samo jak Szalony Kot uważam, że z rudym puścić w dwupaku któregoś czarnuszka i z piaskowym również puścić w dwupaku czarnuszka :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto wrz 17, 2013 15:30 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

Ja jestem za łączeniem tych "sprzedażowych" z tymi mniej atrakcyjnymi - bo jak ktoś się zgłosi bez kota, to namówić na dwupak łatwo (pani patrzy, jak się ślicznie bawią), a jak ktoś będzie chciał na dokocenie, to po prostu wyda się rudaska i weźmie kolejnego od Pinokio ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro wrz 18, 2013 9:46 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

przed sekundą dzwoniła do mnie pinokio_ i jest tragedia :strach: :strach: , we wsi Augustowo pod Bielskiem Podlaskim u starszej chorej kobiety są 3 dorosłe kotki i 12 kociaków :strach: :strach: (kobieta od tygodnia leży w szpitalu i wszystko wskazuje na to, że ze szpitala już nie wyjdzie):(

dorosłe kotki możemy ciachnąć, ale nie mamy co zrobić z tymi 12 kociakami (pinokio_ ma u siebie kotów pod sam sufit, ja mam obecnie u siebie 3 maluchy na DT i nie mam już gdzie upchnąć kolejnych kotów), bardzo prosimy o pomoc, może znalazłaby się domy tymczasowe dla maluchów, same nie damy rady :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro wrz 18, 2013 9:50 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

a wiecie jakie to maluchy?
(wiek, umaszczenie, czy zdrowe?)

Patmol

Post » Śro wrz 18, 2013 9:55 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

Masakra :( czy obecne malce pinokio, te w chodliwych kolorach, są już na FB? Udostępniłabym, gdyby te poszły gdzieś, to możnaby organizować akcję przejęcia tamtych :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro wrz 18, 2013 10:01 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

które koty z 1 strony mają DS
GOja?

Patmol

Post » Śro wrz 18, 2013 10:09 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

Szalony Kot pisze:Masakra :( czy obecne malce pinokio, te w chodliwych kolorach, są już na FB? Udostępniłabym, gdyby te poszły gdzieś, to możnaby organizować akcję przejęcia tamtych :oops:

Szalony Kocie obecnych malców pinokio_ nie ma jeszcze na FB, dziś sie tym zajmę, tak naprawdę to ja o nich nic nie wiem :oops:

Patmol w DS są już Goja, Gepcia i Salem :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro wrz 18, 2013 10:26 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

dziękuje
wykreślę je z pierwszej strony

Patmol

Post » Śro wrz 18, 2013 10:46 Re: Pinokio - nowe, cudne zdjęcia maluchów od str 27

sylwia1982 pisze:przed sekundą dzwoniła do mnie pinokio_ i jest tragedia :strach: :strach: , we wsi Augustowo pod Bielskiem Podlaskim u starszej chorej kobiety są 3 dorosłe kotki i 12 kociaków :strach: :strach: (kobieta od tygodnia leży w szpitalu i wszystko wskazuje na to, że ze szpitala już nie wyjdzie):(

dorosłe kotki możemy ciachnąć, ale nie mamy co zrobić z tymi 12 kociakami (pinokio_ ma u siebie kotów pod sam sufit, ja mam obecnie u siebie 3 maluchy na DT i nie mam już gdzie upchnąć kolejnych kotów), bardzo prosimy o pomoc, może znalazłaby się domy tymczasowe dla maluchów, same nie damy rady :(

Brak słów. Biedne koty.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 18, 2013 14:20 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

O św. Franciszku, przyjdz nad moją chałupę, kiwnij choc jednym palcem i ratuj nas, bo na prawde masakra.

OK. św. Franciszek powiadomiony i mam nadzieje, ze moze cos pomoze? :wink:

Zwariuje jeszcze czegos takiego nie przerabiałam.
Wczoraj telefon: dzien dobry, pani, to ja Marysia z Augustowo. . . . .ratowac kotki, pani, oni takie biedne są, pani, oni poginą, ratować. . . .Pytam co sie stało?
. . . kobiety bratowa, zyjąca w skrajnej nędzy, naduzywająca alkoholu, mieszkała od kilku lat samotnie, a do towarzystwa miała "kolezanki i kolegow" po fachu i kilka kotow. Ostatnio stało sie tak, ze elektrownia zdjeła licznik, gmina zakreciła wode, na glowe leje sie deszcz. A ona sama, ta kobieta, wazyła juz ostatnio 42 kg w wieku cos po szescdziesiatce lekko i robi pod siebie. Trudno powiedziec kiedy trafiła do szpitala, bo kazdy tam mowi inaczej. Faktem jest, ze znalazła sie w szpitalu w stanie wycienczenia i ludzie mowia, ze juz z niego pewnie nie wyjdzie.
Ode mnie do Bielska Podlaskiego nie ma innej drogi jak przez te własnie wies Augustowo. Widzialam wielokrotnie koty przy tej posesji, ale czy przyszlo do glowy, ze tam taka tragedia?
Zajechałam tam dzisiaj wracając z Urzedu Pracy. Dom otwarty, zabezpieczone uchylone drzwi drutem, tak zeby koty mogly wchodzic i wychodzic. Smrod taki, ze nie mozna wytrzymac. Małych kociakow pokazało sie cztery i dwie kotki. Słyszałam miauczenie i bieganie po drewnie w komorce, ale zobaczyłam tylko jednego jeszcze kota czarnego z białym krawacikiem. Pani, ktora dzwonila do mnie twierdzi, ze kociakow jest od trzech kotek 12, ale kilka dni tam nie byla to mozliwe ze juz pogineli. Kociaki mają kk, jedna bura kotka tez. Druga kotka, lub kot nie miala oznak kk. Reszta nie wiem. Kociaki sa takie z 4-5 tygodni, bardzo ładne. Jeden rudy z białym-cudny, jeden cały czarny, jeden biały z burym i jeden tricolor z przewagą białego. Bardzo ładne. Była soniamalutka ze mną i brała je podczas jedzenia na rece, ale kiedy chciała przytulic, to raczej sie wyrywały. Mysle, ze nie sa dzikie tylko od jakiegos czasu same to sie boją. Kotki ocierały sie nam o nogi.
Zrobiłam kilka zdjec, ale wstawie dopiero jutro, bo sonia pozyczyła aparat zeby zrobic dwom psom w chlewie zdjecia, bo robionych komorką nie widac.
Jestem tak zmeczona, ze myslec nie daje rady. Zryczałam sie nad tymi kotkami, nakarmiłam do syta i odjechałam.
Kochani, ja po prostu nie dam rady fizycznie zabrac ich do siebie. Nie mam juz kwiatkow, w kazdym kacie kazdego dnia zbieram kupy kocie. Mimo, ze maja duzo kuwet i kiedy jestem w domu to po kazdym, kiedy tylko sie załatwi natychmiast sprzatam z kuwety, ale i tak jest ich tyle, ze zalatwiaja sie w katy, ktorych u mnie nie brakuje. A za chwile Teresa z Wolki przywiezie 5 kotow dorosłych i Cytre(suka), a wczoraj zabrałam od niej dwa szczeniaki, ktore niestety nie zachowuja jeszcze czystosci. Nie mam kiedy zjesc, mozecie mi wierzyc.
Nie wiem co to sie stało w tym roku z kotami????? nigdy tego nie było.
Mało tego jeszcze opiekuje sie trzema dorosłymi kotami i jednym kociakiem po starych ludziach, ale to poł kilometra ode mnie, wiec jak na razie daje rade. Tylko kotke musze ciachnąć.
RATUJCIE nas !!!!!!!
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro wrz 18, 2013 23:02 Re: Pinokio - ogromna prośba o karmę dla zwierzaków

sylwia1982 pisze:nr.2 (kocurek) Piracik (po przebytym kocim katarze nie widzi na jedno oczko)

Obrazek

Piracik album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... 444&type=3

sylwia1982 pisze:nr.3 (kocurek) ma bardzo oryginalne futerko w kolorze piaskowym

Obrazek

Piasek album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... 444&type=3
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 23:30 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro wrz 18, 2013 23:19 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu pilnie DT potrz

sylwia1982 pisze:nr.8 (kotka)

Obrazek
[/url]

Goldi album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=4

sylwia1982 pisze:nr.9 (kocurek)

Obrazek

Maciuś album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=3

sylwia1982 pisze:nr.10 (kocurek)

Obrazek

Marcinek album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=4

sylwia1982 pisze:nr.11 (kotka)

Obrazek
]

Kasia album na fb https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=3
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 23:44 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]