KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2013 12:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

balbina38 pisze:Kasia zabrała cała bandę do weta-5 kotów. Było trudno je zapakować ,ale myślę że jakoś dojechała.pewnie coś napisze.
Na zdrowej otworzyłam wolierę.Tigra vel Ciabata zwiedziła kociarnię na ugiętych nogach,ale zawsze coś :ok: Pysia siedzi w koszyczku. Jak zajrzałam tam po obrobieniu kwarantanny ,to w koszyczku Tigry siedziała Pysia a Tigra obok niej.Mam nadzieję,że scysji między nimi nie będzie.Nasłuchiwałam z kwarantanny i nic niepokojącego się nie działo.
Chudzinka jest przekochana ,Lilusia też dzisiaj domagała się pieszczot i dużo "rozmawiała".Zeszła do mnie dopiero wtedy ,jak już usiadłam z Chudzinką na kolanach i było cicho i spokojnie. Ta czarna kotka po sterylce,chyba z Będzina,za nim pojechała z Kasią,nie odstępowała mnie na krok,bardzo domaga się miziania.
Łezuś niestety wlazł do pustego boksu i starym zwyczajem zaznaczył teren :roll: Po za tym bawi się jak mały kociak.

coś mi się pokićkało :roll:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw kwi 25, 2013 14:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Łatek pozdrawia wiosennie :)

Na lajcie
Obrazek

Nie ma to tamto :)
Obrazek

Poszukiwacze skarbów
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 25, 2013 14:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

hehehe Łatek chyba się coś nawąchał :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 25, 2013 14:58 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:hehehe Łatek chyba się coś nawąchał :mrgreen:

:lol: on ma codziennie fazę :roll:

tu kolejny dowód :lol: :ryk:
Obrazek

CatAngel

Post » Czw kwi 25, 2013 15:12 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 22.04.2013r. do 28.04.2013 r.
22.04. pon. rano Aneta wiecz. Teresa
23.04. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
24.04. środa rano Wiola wiecz. Teresa
25.04. czwartek rano Beatka wiecz. Marta
26.04. piątek rano Mirka wiecz. Mara
27.04.sobota rano Marta] wiecz. brak
28.04 niedziela rano brak wiecz. brak

Prosze o sobote wieczorem
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Czw kwi 25, 2013 15:26 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

No to jeszcze jedno i uciekamy :lol:
Łatek Pan i Władca wszystkich bezdomniaczków :lol:
Obrazek

CatAngel

Post » Czw kwi 25, 2013 19:04 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 22.04.2013r. do 28.04.2013 r.
22.04. pon. rano Aneta wiecz. Teresa
23.04. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
24.04. środa rano Wiola wiecz. Teresa
25.04. czwartek rano Beatka wiecz. Marta
26.04. piątek rano Mirka wiecz. Mara
27.04.sobota rano Marta] wiecz. Ewa
28.04 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw kwi 25, 2013 19:09 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kasia dziś bohatersko pojechała z całą masą kotów do lecznicy :ok:
I tak w skrócie:
Mała Mi już powinna wrócić na wolność.
Dwie kotki z górnego boksu po sterylkach już mogą wrócić na wolność - Aneta zabierze je prawdopodobnie w sobotę i wypuści.
Chudzinka buraska wszystko wskazuje że 30 kwietnia znajdzie się w DT :ok:
I wszystko wskazuje że przesłodka przylepa czarnulka niebawem znajdzie się w nowym domku :ok:
W sobotę ze schroniska przyjedzie kotka po śmierci swojej właścicielki, niestety w schronie nie radzi sobie kompletnie.
Ostatnio edytowano Czw kwi 25, 2013 19:15 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw kwi 25, 2013 19:14 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mała Mi już lata szczęśliwa. Dziękujemy za opiekę nad młodą :)
zdjecie zaraz po wypuszczeniu
Obrazek

CatAngel

Post » Czw kwi 25, 2013 19:31 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

I tu chyba następna kocia historia, która dzięki nam może nie bezpośrednio a pośrednio zakończyła się szczęśliwie. Kilka tygodni temu zadzwoniła do mnie Pani Agnieszka z prośbą o pomoc - znalazła na drodze potrąconą przez samochód kotkę - kotkę zabrała do siebie do DT, ale niestety nie miała środków na pokrycie kosztów leczenia kotki. Pokryłyśmy leczenie kotki po wypadku, sterylizację okazało się że kotka miała jeszcze jakieś guzy, dziś dostałam wiadomość że kicia zostanie na stałe u Pani Agnieszki :ok:
"Witam Pani Tereso,
Miszelka całkowicie doszła już do siebie. Jest zdrowa i chyba szczęśliwa. Zadecydowaliśmy, że zostanie u nas do końca swoich dni. Jeszcze raz dziękuję Pani za pomoc!
W załączeniu zdjęcie gadającej i uśmiechniętej :) Misi
Pozdrawiam, Agnieszka "
A to Miszelinka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Czw kwi 25, 2013 19:35 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Super wiesci :piwa:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw kwi 25, 2013 20:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jak się ma Ziutek? Jak zniósł przenosiny, bardzo zestresowany?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw kwi 25, 2013 20:31 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

No tez jestem ciekawa jak się miewa chlopak :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 25, 2013 20:42 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kociobus miałam wesoły :D wszystkie koty całą drogę mi pięknie śpiewały :) Na poczekalni ludzie w szoku jak zaczęłam znosić transporterki :D (jeszcze miałam do tego dwa swoje :D ). Czarnulka zrobiła w drodze niespodziankę, zasiusiała ręczniczek i zrobiła kupeczkę :p (przepraszam, że nie umyłam kontenerka po powrocie, ale spóźniłabym się do pracy). Tak jak już pisała Teresa: Mi elegancko - ślicznie wygląda na tym zdjęciu :*, czarnulka ma zdjęte szwy, do szczepienia po weekendzie (jak byście ją widzieli przy ściąganiu szwów!! zaczęła mruczeć, rozłożyła brzuszek na pełny widok i z zadowoleniem pozwoliła sobie wszystko zrobić, szczęśliwa, że ktoś się nią interesuje!! niesamowita jest :) ), dwie przylepki też elegancko, można je za kilka dni wypuścić bez ponownej kontroli, Tiolka - tak już ma wpisane w swojej kartotece :D , troszkę w tym mojej zasługi, ale nie do końca, bo powiedziałam, że ja ją sobie sama tak nazwałam, a na forum była propozycja Triki, a pani dr wpisała Triolka :D - też wszystko w porządku. Szczepienia po weekendzie.
Zapomniałam zostawić w chatce książeczek Triolki i czarnulki :oops:

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Czw kwi 25, 2013 21:15 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

masKotka? pisze:Kociobus miałam wesoły :D wszystkie koty całą drogę mi pięknie śpiewały :) Na poczekalni ludzie w szoku jak zaczęłam znosić transporterki :D (jeszcze miałam do tego dwa swoje :D ). Czarnulka zrobiła w drodze niespodziankę, zasiusiała ręczniczek i zrobiła kupeczkę :p (przepraszam, że nie umyłam kontenerka po powrocie, ale spóźniłabym się do pracy). Tak jak już pisała Teresa: Mi elegancko - ślicznie wygląda na tym zdjęciu :*, czarnulka ma zdjęte szwy, do szczepienia po weekendzie (jak byście ją widzieli przy ściąganiu szwów!! zaczęła mruczeć, rozłożyła brzuszek na pełny widok i z zadowoleniem pozwoliła sobie wszystko zrobić, szczęśliwa, że ktoś się nią interesuje!! niesamowita jest :) ), dwie przylepki też elegancko, można je za kilka dni wypuścić bez ponownej kontroli, Tiolka - tak już ma wpisane w swojej kartotece :D , troszkę w tym mojej zasługi, ale nie do końca, bo powiedziałam, że ja ją sobie sama tak nazwałam, a na forum była propozycja Triki, a pani dr wpisała Triolka :D - też wszystko w porządku. Szczepienia po weekendzie.
Zapomniałam zostawić w chatce książeczek Triolki i czarnulki :oops:

Dzięki wielkie za ogarnięcie takiej ilości kociastych :ok: :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]